Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem to viděl někdy před 20 lety v kině. Ale teď se mi to zdá už hodně vyčichlé. Námět je v podstatě obšlehnutý z Velkého blondýna, ale to by nevadilo. Škoda, že se tvůrci nesoustředili víc na tu zápletku s nájemným zabijákem a věnují zbytečně mnoho času hrdinovu milostnému životu, který je o moc méně vtipný. Zkrátka nevyužitý potenciál. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice to není tak hrozně pitomý film jako třeba Seber si svých pět švestek, ale nezáživný tedy je. Pár světlých chvil se najde (a přijdou hlavně v závěru, kdy se Pierre Richard konečně rozpohybuje a začne řádit třeba při šermířském souboji), jenže co z toho, když o osm let dříve vznikl Velký blondýn s černou botou, který je zkrátka lepší. Gérardu Ourymu to prostě mnohem lépe šlo s Louisem de Funésem a Jeanem Paulem Belmondem. Dvě a půl, čistý průměr. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pro Ouryho škoda každé rány deštníkem která padne vedle! To byl zas jednou nápad! A přitom stačilo do hlavní ženské role angažovat Jane Birkin, která se osvědčila už v předchozích filmech s Richardem a mohla být Pierrovou partnerkou extrovní modelka místo vyfoukané žluté cukrové vaty._____Casting se jinak povedl a v roli zabijáka je dokonalý americký specialista na padouchy, kterého potkat v noci v průjezdu tak bulharský deštník tasím už jen z preventivních důvodů. A nemohu se zbavit dojmu, že s komikou Pierra Richarda si epická Ouryho režije nerozumí tak dobře jako komornější pojetí Zidiho nebo Roberta. Přesto platí, že tato parodie na špionážní thriller je zábavná komedie - i když to není to nejlepší co Pierre Richard natočil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každý Richardov film mi sadol, občas akoby scenár písal niekto, kto má odlišný zmysel pre humor ako ja, v prípade Rany dáždnikom sa ale scenáristi, režisér a Richard presne trafili do môjho vkusu. Popravde som sa už dlhšie tak dobre nezabavil pri akejkoľvek komédii a to som film nevidel ani v dávnych dobách, takže tu nemohla zaúradovať nostalgia. Proste pomer vydarených fórov k tým priemerným či slabším je tu výrazne vyšší, z toho sa odvíja aj moje hodnotenie. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nejslabší komedie s Richardem (aspoň z toho mála, co jsem zatím viděl). Přijde mi, že Richard je dalším z řádky herců, u něhož stačí vidět jeden film ke kompletní znalosti jeho výrazových prostředků. I navzdory tomu, že mi jinak prakticky vůbec nevadí a že režíroval film Gérard Oury (Velký flám), je tento film nesnesitelně uřvaný a naprosto postrádající jakýkoli dobrý vtip. Francouzské komedie mám sice rád, ale něco mi začíná našeptávat, že jak u toho není Francis Veber nebo Louis de Funés (Belmonda nepovažuji úplně za komika), tak je zábavnost poloviční. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V roce 1981 byl film nominován na Cézara za nejlepší střih. Nominaci si vysloužil Albert Jurgenson. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film bezmála dva a půl miliónů diváků a z domácí produkce se v roce 1980 jednalo o sedmý nejúspěšnější titul. (argenson)

Reklama

Reklama