Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Spolehlivý Lino Ventura v centru vražedného spiknutí, které si dalo za úkol zredukovat počet členů francouzské tajné služby v zahraničí. Ventura coby spící agent, který si už dávno vybudoval solidní existenci, funkční partnerský vztah a sociální vazby na své okolí do té míry, že své krytí má právo považovat za skutečnou existenci, je najednou v situaci, kdy se mu dosavadní jistoty během několika dní zhroutí a on zažívá vzrůstající pocit nejistoty a strachu o sebe a své okolí. Je to film o světě, kde nikomu nemůžete věřit a kde se nehraje na ideály, ale na ten nejtvrdší pragmatismus a státní zájmy, co nehledí na osud jednotlivce, který překáží. Celkový dojem: 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sebastien Grenier, ač by rád spal, musí vstávat. Neúprosný vír událostí rozhodne, jestli už nikdy oka nezamhouří, či upadne do hlubokého spánku.. Střídmý Morriconeho hudební doprovod, každým pórem kůže přesvědčivý Ventura a realismus, který ve své krutosti nikam neuhne. Pro někoho málo, pro mě moc.. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný špionážní thriller s výborným Venturou. Boisset nám podal snímek tak, že se opravdu nikomu nedá věřit a člověk si nemůže být jistý ničím a nikým. Jediné co mě nepříjemně překvapilo a téměř štvalo, byla hudba mistra Morriconeho, která je sice líbivá, ale naprosto se k filmu nehodí. Spíš by mi seděla v nějaké parodii nebo komedii. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Špionážna dráma, ktorá stavia na hereckom výkone charizmatického Venturu. Je pravda, že už je to pán v rokoch - taký dôchodca, ale na rolu sa s prižmúrením jedného oka celkom hodí. Škoda, že špionážna zápletka je zbytočne komplikovaná - veď do príbehu je zapojená francúzska tajná služba, nemecká tajná služba, KGB, slovne aj švajčiarska tajná služba a aby toho nebolo málo, ešte aj akási teroristická skupina s názvom Liga národnej obrany. Divák po celú dobu nevie, kto je kto a čo hlavný hrdina okrem záchrany svojej milenky (veľmi nesympatická poľská herečka) stále rieši/nerieši. V prvej polovici chýba tempo i napätie, v druhej polovici sa to našťastie mení a k záveru hlavný hrdina vytiahne (po vzore Derricka) aj zbraň. Strelí iba raz, akcia vo filme nehrá žiadny prím, priam je jej ako šafránu. Nečakaný záver ukazuje, že špión v zálohe už na to nemá, čo iba podtrhuje fakt, ako sa po celú dobu nechá poľahky sledovať. Celkovo slušné, ale aj neefektné. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keď je práca špiónov taká neprehľadná, ako tento film, tak im ich prácu nezávidím. Ani po skončení filmu som netušil, o čo išlo tým mladým teroristom, o čo išlo tomu plešatému slizounovi, o čo išlo Piccolimu, o čo išlo Cremerovi (ten asi len plnil rozkazy) a kto stál za všetkými tými vraždami, ani kvôli čomu niekto (netuším kto) "zobudil" Venturu. Je pravda, že som si pri tom aspoň 10 krát zdriemol, no vždy som si to pretočil späť, takže mi nič neušlo. Mám rád filmy, ktoré nútia diváka použiť šedú kôru mozgovú, no musí vám dať aspoň nejaké vodítka, vďaka ktorým si dokážete pospájať tú komplikovanú mozaiku. Tento film je ale ako 1000 kúskov puzzle, pričom každý kúsok je z iného puzzle, čo je teda na filme dosť veľká vada, lebo by mal ako celok držať pokope a dávať aspoň trochu zmysel. Jednotlivé scény sú fajn, realistické, nechýba v nich napätie, ale spolu je to totálny galimatyaš, že buď ani scenárista nevedel, o čo v tomto filme pôjde, alebo to niekto totálne zvrzal v strižni. A spomína sa tu nejaká úžasná pointa, tak by mi ju mohol niekto vysvetliť, lebo netuším o akú pointu ide, koniec bol práveže dosť odfláknutý, keď sa z pomstou hnaného odhodlaného lovca stane tak ľahká lovná zver. Jeden z najhorších Venturovych filmov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Když Grenier (Lino Ventura) přistupuje k oknu, aby se podíval, jak odjíždí jeho přítelkyně (zhruba patnáctá minuta), má téměř rozepnutou košili, když od okna odstoupí, má ji skoro zapnutou. (Snorlax)
  • Při přistání v Mnichově hodiny před letištní budovou ukazují půl čtvrté, titulek však chybně uvádí 15:50. (Snorlax)
  • Film se natáčel ve švýcarském Bernu a Curychu, v Mnichově (Německo) a Paříži (Francie). (Snorlax)

Reklama

Reklama