Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (282)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netvrdil, že rozumím filmu. Rozumět mu ani vlastně nechci, od toho tu přeci máme Tetsua, Golfistu, celou armádu metrosexuálních buzniček a náramně pružných, nehezkých, rádoby filosofujících hloubalů, kteří sice nikdy nebudou mít styk, snad mimo toho úředního, ale zato si perfektně dokážou dát nohy za hlavu, takže jim vlastně nic nechybí. Ano, plně s nimi dokážu soucítit a v konkrétně těchto případech si dovedu i dokonale představit tu jejich nenávist, když ráno naleznou nějakého toho Refna nebo Aronovského v modrých číslech díky mému upřímnému odpadu a stejnému hodnocení té skrovné hrstky příčetných. Měli bychom být hájení, protože jinak film opravdu přestane být zábavou, k níž byl dle mého názoru primárně stvořen, a stane se výhradně jen podkladem pro honění ega guerilly suchopárných ufonů a slaboduché suity jejich přicmrdávačů. Oni si to patrně neuvědomují, ale kurvením hodnocení skvělých a totálně zábavných, staroškolských špionážních napínačů, které tak hezky znovu nastartoval Džek Rýčr, mi v podstatě vracejí úder. Taky to teď ve mně vře, avšak jsem dalek, udělat z toho osobní záležitost a oblažit jejich poštu nějakým stylisticky hodnotným a gramaticky vybroušeným slohem jako například (namátkou přesně cituji z přijatých zpráv): „zatu črnou labuď, tě zabyju vipatlany tlustí, skurvenče“. Prostě je jen na tomto místě pošlu mezi stehna tlusté nemyté šedesátileté cigošky po dvanácti porodech, zklidním tep a jedeme dál. Tak ne, zase prostě nedokážu udržet ten charmantní chladný postoj erudovaného a kultivovaného kritika nad věcí, takže „Všichni urputní šosáčtí estéti pod tři: Za tohle vám análně zprzním čivavy!!!!“. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

! Pozor tato recenze bude propojena s dalšími dvěma filmy. Měl sem pouhé tři dny, tři dny na to abych zhlédl tři filmy, se třema starcema kteří si asi něco chtěli dokázat, tři dny než mně Kevin Costner zabije, takže tady je recenze na druhý film! ---------- A hned ze začátku si vyjasníme jednu věc, aby bylo mezi námi jasno, Pierce Brosnana, sem nikdy jako agenta 007 neuznával a nebral ho, ale když došlo na filmy jako Exploze a Rozpoutané peklo tak sem chrochtal blahem, takže film ve kterém hraje CIA zabijáka, si u mně získává malé plus hned tímhle. Když pracujete pro CIA, tak očekáváte jistý druh profesionality od svých kolegů, jako že nebudou zbrklý, že budou uvažovat chladně a taky že si zachovají trošku lidskosti. Ale lidskost ve světě agentů CIA je luxus a to si agenti nemůžou dovolit a Peter Deveraux za to platí každý den od roku 2008 a platit ještě bude. Takže když jste mezi dvěma mlýnskými kameny, na jedné straně CIA kde je váš bývalý žák a jeden z vašich kamarádů ze starých časů, zatímco na straně druhé, člověk která se chce stát budoucím Ruským prezidentem Arkady Federov, který prostě za sebou čistí svoji minulost, takže se nebojí na vás poslat svoji nejlepší nájemnou vražedkyni. Takže každého spojence uvítáte ať už jde o pasáka který má víc cti než by jste si mysleli, zvídavého reportéra který chce Federova zníčit a nebo o mladou dívku, která si prošla několikaletým ponižováním, sexuálním zneužívání, fyzickému týrání a té dívce byla zabita rodina, takže ta dívka trpělivě čeká, čeká a čeká na chvíli kdy se bude moci pomstít. Ten den nastal, když se seznámila Peterem Deverauxem. Pierce Brosnan mně v jedné scéně naprosto šokoval a odzbrojil pač tohle sem prostě od něho nečekal a tu bitku s jeho žákem, sem si musel pustit třikrát, navíc film neskončil tak jak sem si původně očekával, takže tohle je čistá pětka . PS : Tenhle film je vítěz jedné výzvy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Brosnanova odpoveď na všetky oldschoolové comebacky. Možno sa nevrátil v takom veľkom štýle ako Arnie, či Sly, ale o to dôstojnejšie a poctivejšie. A nemenej razantnejšie dokazuje, že by s ním bolo počítať aj do Slyho postradateľnej partie. Spočiatku rutinná špionážna honba mačky s myšou sa premení na veľmi rýchlo a svižne ubiehajúci thriller s niekoľkými kvalitnými zvratmi, dobrou atmosférou a pomerne slušným rozuzlením. Cítiť chýbajúce doláre v rozpočte, zopár výbuchov navyše a kvalitnejšia autonaháňačka by filmu určite priniesla efektnejší look a ďalšou slabinkou je nevýrazný záporák. To ale vôbec neuberá veľmi pozitívne dojmy z filmu, ktorý je solídnym príspevkom ku špionážnym thrillerom, nechýba mu nadhľad a kvalitná dávka coolovosti v podobe arzenálu hlášok, bitiek a prestreliek. 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z nečekaných "programových televizních překvapení" - ve StarDance Jan Cina přiskotačil na parket se slizkým knírečkem, kterým buď něco naznačuje Matěji Stropnickému, nebo už zadělal na to, aby i letos byl kvalitním Movember Manem, a když jsem pak zkusmo projížděl další televizní kanály, zrovna na ČT2 začínal November Man. To není náhoda, řekl jsem si, a nakonec strávil nějakou hodinu čtyřicet ve společnosti správně drsného Pierce Brosnana v kvalitní akční formě, kdy byste mu rozhodně nehádali poctivou šedesátku na krku. Film má vynikající tempo, svižně natočené akční scény, a nebojí se "trochy" té krve. Skvělý byl i casting Luka Braceyho, u něhož mi nikdo nevymluví, že z něj maskéři naprosto záměrně dělali Brosnanovu mladší verzi. Ono to totiž dává smysl v rámci vztahu mezi jejich postavami, který je, řekněme problematický:) Co je ale velká smůla - bohužel jsem si co pár minut musel říkat, jestli zápletka a její jednotlivé zvraty byly takhle blbě napsané i v předloze, nebo to zvrzali scénáristé. Dějí se totiž zásadní věci, dějí se bez sebemenšího náznaku a varování, a absolutně nedávají smysl:D Taky vyhrocení vztahu Devereaux - Mason je drsné, je velmi efektní, ale naprosto neukotvené do zbytku filmu. Neuvěřitelně to shazuje celý film, na který by při troše věnování pozornosti elementární logice byla radost se dívat. Takhle je to trochu "meh" (dobře, trochu víc), ale stejně neváhám November Mana doporučit. O pár let mladší The Foreigner, ve kterém Brosnan sekunduje Jackiemu Chanovi, je ještě o kus lépe zvládnutý, ale na 70% to dá. Obrňte se proti dírám v logice děje, přijměte jako náplast výše uvedené a půvaby Olgy Kurylenko, a budete v pohodě;) A pokud u akčních filmů nad dějem raději vůbec nepřemýšlíte, tak to pro Vás bude jasná osmdesátka:) Já zůstanu na těch 70. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Na NM jsem se moc těšil. Mám moc rád tyhle rozzlobený důchodce. Pánové totiž mají charismatu na rozdávání a fandíte jim pomalu stejně jak Jardovi na ledě. Bohužel už po druhé u mě zůstalo malinko za očekáváním. Kevin do svého filmu vklínil otravnou dcerku a za to nedostal 4tou hvězdu. Proč ji nedám ani Piercovi neumím odpovědět úplně přesně. Možná kdybych se tam o někoho nebo přímo někoho bál, kdyby někomu něco hrozilo. Snímek se ale nese v duchu toho, že vše je v pořádku protože taťka Brosnan je na blízku. Každopádně film je zábavný a celkově si není moc na co stěžovat. Rád ho každému doporučím. 68 procent a 3 silné hvězdy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Podľa pôvodného scenára sa mal dej filmu odohrávať a natáčať v nemeckom Berlíne, ale kvôli vysokým nákladom sa presunul do srbskej metropoly Belehrad. (MikaelSVK)
  • Videohra, ktorú hrajú ľudia v kaviarni, je "Heroes of Newerth" od spoločnosti MOBA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno