Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl proti Autům zaujatý a nehodlal jsem ustoupit ani o píď - a ještě po úvodním závodě jsem věřil, že dám maximálně dvě hvězdy, jelikož jsem tomu fáru s vyplazeným jazykem chtěl nějakým hrůzným způsobem ublížit. Pak se vše zlomilo. Může za to především veliká porce nostalgického patosu, jemuž jsem věřil a který byl nastaven přesně tak, aby nenudil děti a neurážel dospělého. Vyprávění o starých časech, kdy věci byly lepší a lidi (auta) se radši dívali, než bezhlavě spěchali, já můžu. Příběh je sice předvídatelný a na konci přijde nezbytné morální ponaučení (jinak bezvadně zapadající do kontextu vyprávění), nicméně nádherný vzpomínkový tón, s citem ztvárněné postavičky i prostředí, vymazlený vizuál... to všechno jsem si užil. Krásně vyvážená rodinná zábava, na níž si dal někdo záležet. Mimochodem, ve filmu je dost velká porce přímočarého dementního humoru, který mě bavil, stejně jako mě bavily různé kulturní a společenské narážky (zpomalená hipísácká dodávka s organickým benzínem jako parafráze zhuleného biožrouta - fakt!). Pro mě osobně docela velké překvapení. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek má šmrnc!Chytrý, vtipný, nadupaný, originální!!!Co se týče animované tvorby - nezhlédl jsem lepší.Opravdu u mne tento film předběhl jak úspěšného Nema, tak veleúspěšné Úžasňákovi.Musím také pochválit herce, kteří propůjčili svůj hlas nablýskaným fárům, o něco méně lesklým starým cadillacům a náklaďákům, ale také rezavějícím a do šrotu patřícím "herkám" a jiným dopravním prostředkům, protože si myslím, že u animovaných filmů je dabing jednou z nejdůležitějších a k jakosti přispívajících, nebo v opačném případě škodících rysů samotného filmu.Tento film mnohé také přesvědčí, že bez strhujících hereckých výkonů není nemožné vychutnat si kvalitu dnešní světové kinematografie.Též je na tomhle filmu výjimečné, že je jako dělaný pro všechny generace, dovedu si totiž představit, že se na něho budou koukat děti a budou se u toho bavit, totéž dospělí, ale určite i ta starší část obyvatelstva, pro kterou to jistě bude překvapení, kam až sahá dnešní technologie.No, nebudu to už dál okecávat, i když si myslím, že u takového filmu je to potřeba a opravdu stojí za ten čas, co si pro něho uděláte.Končím.***** ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábavička pre malých, no nenudia sa pri tom ani ty veľký.Tento rodinný športový animák o autách obsahuje toľko nápadov, sympatické postavy, ktoré dobre vyzerajú a s ktorými sa nenudíte, pretože je s nimi sranda, dobrý dej, ktorý je zabalený do peknej 3D animácie atď. Proste klasický dobra Disneyovsko-Pixarovská zábava. 85% - 4* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fakt neskutečně příjmenej, milej, pohodovej a zábavnejj film, sice příběh je mírně řečeno trošku ohranej, ale ono to ani moc nevadí a krom toho Pixar zase zaválel a animace je opět naprosto perfektní, hlavně voda se fakt znamenitě povedla a stejnětak se povedla hudba, ta je svižná a skvěle podporující celej příběh. Ale abych pravdu řek, tak bych přece jen uvítal jetě trochu víc vtipu, sice to na zábavnosti nijak neztrácí, ale že bych se u toho nějak smál, to se říct nedá ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • V knize „Ať žijí auta“ je v první kapitole převyprávěný příběh filmů Auta a Auta 3 (2017). (sikky)
  • Odpočívadlo Top Down Truckstop, na kterém chce Mack (John Ratzenberger) přespat, má na ceduli napsáno „All convertible waitresses“ tedy v češtině „Všechny servírky jsou kabriolety“ –⁠ tedy že jsou nahoře bez. (Maulincio)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama