Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Co je ten rozdíl, který dělá Pixarácké animáky o třídu lepší než všechny konkurenční? Proč je Hledá se Nemo tak populární, zatímco Příběh žraloka zapadl ve filmových dějinách? A proč Auta strčí třeba takové Roboty do kapsy? Je snad Pixarácký humor jiný? Možná. Rozhodně z něj ale sálá jakási něžná rodinná atmosféra, kterou třeba z Příběhu žraloka nikdy ucítit nedokážete. Je to snad úrovní jejich příběhu? To asi ne. O jeho originalitě tady padlo už spousta slov. Ale i tak má přece něco do sebe. Úroveň animace? Klasika. Tohohle trendu se Pixar drží už dlouho. Tak co tedy? Jednoznačnou odpověď neznám. Ale pokud chcete vidět kvalitní animák, Auta rozhodně nebudou jen zabitím času. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto animaku jsem nedokazal ani na vterinu spustit oci, coz se mi nestalo ani u prvotridnich Uzasnaku. Od zacatku do konce nadupane, tedy aspon pro lidi, co maji jeste trochu toho detskeho blaznovstvi a fantazie v tele a vyznaji se minimalne v americkych realiich - to ovsem neznamena, ze si tento film nevychutnaji ani ostatni ci deti... Luigi s Guidem rock! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sorry, Lassetere... už o tobě nikdy nebudu pochybovat. ;) Cars jsou klasickou mentorskou disneyovkou, ale nachytalo se na ně tolik gagů, že si po zhlédnutí budete připadat neuvěřitelně vyčerpaní. Ono lomcovat skoro dvě hodiny bránicí dá pořádně zabrat. Obrovské tempo, odzbrojující vizuální stránka a zábava od předfilmu až do posledního záznamu v zavěrečných titulkách. Pixar zase válcuje... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zase jednou Pixarovka, při jejímž sledování nebylo poznat, jestli jsem dítětem já nebo moje sestra. Takhle jednosměrnou cestu do světa jsem viděl naposledy v Příšerkách, ale zatímco tehdy se sázelo na roztomilost a fantazii, tady jsem se nechal ochotně vtáhnout morálními poselstvími, sympatickými autoobčany, dechberoucí závodní atmosférou a (je zvláštní to říct) upřímnou a dostatečně odlehčenou romantikou. A nakonec i dojetím doprovázeným překvapivým slzavým vodopádem. Lasseter jede.. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Návrhy všech aut byly inspirovány podobnými sochami vystavovanými v centru města Detroit. (Specs)
  • Když při závěrečných titulcích závodí Blesk (Owen Wilson) s Doktorem Hudsonem (Paul Newman), oba jedou směrem od klopené zatáčky. Vtom Hudson zahne doprava a sletí ze srázu. Když však vyskakuje zpět, jede přímo proti klopené zatáčce, přestože by ji měl mít po levé straně. (ELBobes)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno