Reklama

Reklama

Sen o klaunovi

  • USA Red's Dream
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 1987, 4 min

Život jediné zlevněné položky ve výprodejovém koutku v obchodu s koly může být osamělý. A tak sní červená jednokolka o tom, že jezdí v cirkusu spolu s klaunem, dělají nejrůznější triky a lidé jim tleskají. Když se však náhle probudí, aplaus se promění v bubnování dešťových kapek a jednokolka se zase rychle vrací do reality. Musí se smířit s tím, že jí nezbývá než nadále postávat v koutě a čekat na svůj osud. Nenechte se oklamat její cedulkou se slevou. Je to vskutku neocenitelná jednokolka s velkým srdcem, která by mohla vypomáhat nejednomu žonglujícímu artistovi – jen kdyby si jí v zapadlém koutě někdo všiml a dal jí šanci. (HBO Europe)

(více)

Recenze (98)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád víc demonstrace možností techniky než plnohodnotný filmeček (to se takhle sešli tři, jeden zrovna zkoušel animovat déšť, druhý bicykly a třetí postavu, která by už nebyla složená jen z jednoduchých geometrických útvarů, tak to nějak splácali dohromady), ale plusové body za ságo a melancholické vyznění. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ak sa nové Pixarovské kraťásky vyznačujú veselou atmosférou, pozitívnou hudbou a jašivým humorom, tak Red's Dream je smutný, pomalý príbeh o jednon nesplnenom sne. Saxofón a daždivá noc v prázdnom veľkomeste výborne podtrhujú celkové ladenie snímku. Smer melanchólia. Mne osobne viac sedí tá prvá kategória. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Stáří tohohle kraťasu je zřejmé, typická je i ponurá (nicméně pro mě oblíbená) závěrečná atmosféra (jako třeba u Luxo Jr.). Jednoduše nicméně krásně je zachycen smutek klaunova kola. Příjemný kraťas, který obzvláště ve své době kdy veškerá počítačová animace byla teprve v plýnkách získal zasloužený obdiv. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Krátky príbeh jedného červeného bicykla, ktorý nikto nechce kúpiť. Krátky príbeh o jeho nesplnenom sne. Tento príbeh je síce smutný, ale ten smútok sa Vám za 4 minúty zaryje pod kožu... máte chuť ten obchod nájsť, "červeného" kúpiť a naozaj zobrať do manéže.... to veľa filmov nestihne ani za 120. U mňa za 5. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Predajňa Eben's Bikes je pomenovaná podľa jedného z tvorcov filmu Ebena Ostbyho. (LuiCJ)
  • Na podlahe, na ktorej sa odohráva predstavenie s klaunom je namaľovaná lopta z krátkeho filmu Luxo Jr. (1986). Rovnako si je možné všimnúť lampu z tohto filmu. Nachádza sa na stole v predajni s bicyklami. (LuiCJ)

Reklama

Reklama