Reklama

Reklama

Běžci

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Několik lidí na cestě do bezpečí – reálný příběh z blízké budoucnosti.  Po celosvětovém kolapsu civilizovaného světa zůstává část území Evropy neobyvatelná. Lidé tvoří malé skupinky, přežívající v bezpečných zónách, oddělených od sebe pásy země, na kterých už nikým neovládaná vojenská technika vytváří smrtelně nebezpečné „pasti“. Jediní, kteří dokážou přejít nebezpečná území jsou „běžci“. Na jednom z nich závisí osud několika lidí, kteří se rozhodli najít bezpečné místo pro nový život.
Tento film je postapokalyptickou science fiction s mimořádně sugestivní atmosférou. Autenticky zobrazuje obavy i naděje současného středoevropana a ukazuje možné (a bohužel i poměrně pravděpodobné) důsledky současného civilizačního a politického vývoje západní společnosti – ukazuje to, co si nepřipouštíme, co jen tušíme jako nejasnou obavu někde v pozadí naší mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (43)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Oceňuju snahu natočit v našich podmínkách postapokalyptickej film, ovšem to je asi tak všechno. Působí to lacině, amatérsky, dialogy jsou nepřirozený, hloupý a i ty herecký výkony stojí za prd. A největším vrcholem všeho je, že čekáte do konce na nějaký rozuzlení a dostanete... no tušíte asi co. P.S.: Pár záběrů slušných, ale jen pár. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Na domácí poměry se jedná o docela povedené, nízkorozpočtové, postapokaliptické, road movie. Atmosféra je tajemná a v tom amatérském zpracování se ukrývá určitá věrohodnost příběhu. Já se výborně bavil, ale chtělo to asi delší stopáž, aby člověk nahlédl více pod pokličku děje i příběhu a pronikl hlouběji do postav. Pořád jsem byl tak nějak na 4*, ale ten konec mě nijak nenadchnul a po závěrečných titulcích mi zůstala v hlavě jen spousta nezodpovězených otázek. Za podívání to ale určitě stojí! ()

Reklama

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s ostatními českými postapokalyptickými filmy to nevychází zas tak špatně. :-) Jasně, na poli českých postapokalyptických filmů nepanuje zrovna zdrcující konkurence, ale právě proto je potřeba pochválit, že se vůbec někdo do něčeho takového pustí. Herecké výkony možná nebyly z nejlepších, dialogy nebyly z nejinteligentnějších, ale nenudil jsem se u toho a mělo to docela slušnou atmosféru. Snad se bude takových filmů, nebo pokusů o takové filmy točit v budoucnosti více, místo natáčení všech těch různých Románů pro ženy, Románů pro muže, Románů pro hermafrodity a kdo ví pro koho ještě.. ()

K.O.S.A. 

všechny recenze uživatele

Trošku fallout po česku, není co dodat, skvělej snímek na český rozpočet i poměry. Btw. přijde mi trochu dementní komentovat, že takto nevypadá postapo svět. Nic takového ani v popisu filmu neni, "pouze" zkolabovala společnost, žádný bum bum atomovky se nekonaly , ani žádná smrtící epidemie, ani žádná godzilla, nebo útok emzáku, takže klídek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Za to, že to nebyla úplná katastrofa a je to jeden z (momentálně) posledních českých pokusů o sci-fi, hodně slabé 3*. Nějakou atmosféru to místy má, některé lokace ujdou a ani ten námět by nebyl k zahození - jen má nelogičnosti (To fakt ještě jsou NORMÁLNĚ fungující města? Kde ti borci sháněli jídlo? A jak dlouho je od toho kolapsu, že ani nepoznají jinou rasu? atd.) a není pořádně domyšlený. Herecky to za moc nestojí a že by to mělo aspoň jednu sympatickou postavu se taky říct nedá. Taky to působí poměrně lacině a nějaká hlubší myšlenka z toho taky nevypadne, spíš jsou jen lehce naznačené. Fakt, nebýt to český pokus o sci-fi, víc jak 2* nedám. Takhle to je na hodně, hodně slabé 3*. Ale když koukám, co jiného pan režisér ještě natočil, je to jeho nejlepší počin, bohužel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Zakuklenec (Duy Tran Bao) nosí plynovou masku vyrobenou v Sovětském svazu v roce 1983. Masku používali zejména příslušníci raketových jednotek. (sator)

Reklama

Reklama