Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 3

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (257)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Scénárista David Wagner nám společně s Davidem Cronenbergem představuje další sondu do mezilidských vztahů v Hollywoodu. Jelikož je to film o hercích samotných, nikdo zřejmě nemusel příliš přehrávat, a i proto zde uvidíte třeba Roberta Patyzóna. Intriky, drogy, sex a mentálně nezpůsobilí adolescenti, kteří se psychicky hroutí již ve 13 letech. Ano, to vše a ještě více zvratků a výkalů zde uvidíte. Že jste na to zvyklí z plátků bulvárních časopisů zřejmě nikoho nezajímá, natož režiséra a scénáristu. Bohužel do tohohle šíleného výtvoru zapomněli zakomponovat smysluplnou zápletku, děj a závěr filmu, tedy jsem byl malinko zmaten, když mi před očima uháněly závěrečné titulky. Zřejmě se snaha o to, nastavit zrcadlo samotnému Hollywoodu, malinko vymkla z rukou. Mým nejsilnějším zážitkem z tohoto filmu je proto sexy děvče, které sedělo vedle mne a chlapec s rovnátky, který na mne po představení cosi prskal z řady přede mnou (už ne tak sexy). Never more a more dyk! 40% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Cronenberg dosáhl něčeho, co možná ani nechtěl. V divákovi vzbudí pocit absolutního neztotožnění se s postavami, jelikož postavy samotné a především prostředí, ve kterém se nachází, je natolik odlišné realitě, ve které většina z nás žije, že snad ani nejde najít na jakémkoliv charakteru něco známého, něco povědomého, něco lidského. Možná, že to tak naopak chtěl, ale v tom případě ve mě vyvolal pocit, který tak úplně nepodporuje samotný film. Strašně moc neosobní film. 6/10 ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Cronenberg klouže po povrchu, breptá a nudí. Mooreová prdí, prudí a psychotí. A film se tváří, jak strašně má diváka na háku. No nevím jak to působilo na ostatní, ale na háku jsem měl já tento film, nikoliv naopak. Kinoopruz posledních dvou let. Třetí hvězdu snad i přidávám za tvrzení některých zdejších, že Havana (Moore) je sexy žena :) Sexy ženu si představuji jinak a ne jako vyžilou šlapku po dvou lajnách koksu. Zrůdička to byla snad ještě větší, než ohavně namaskovaná a sestříhaná Wasikowská. Tímto obě žádám, ať se příště ve filmech neodhalují. Děkuji. Oslavný song a taneček jediným vrcholem filmu. David stále klesá a měkne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seberu tě z ulice, platím ti, abys mohla chodit pozdě do práce a ty mi klidně menstruuješ na můj nábytek." V Hollywoodu je snadné najít hodného zaměstnavatele, ale jakmile skončí titulky, tak se z těch usměvavých sympaťáků stávají hysteričtí spratci, kteří si zaslouží ránu nějakým těžším oceněním do hlavy. Pan Cronenberg to tradičně pojal po svém a i když se z počátku zdálo, že je ze svých úchylek vyléčený, tak s přibývajícím časem dal jednoznačně najevo, že tohle se prostě léčit nedá. Bylo to zkrátka divné, vtipné, pitomé, zábavné, oslovující i nesrozumitelné, ale rozhodně to nebyla předvídatelná nuda. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film o ešte zvláštnejších ľuďoch, pričom si ale pokojne dokážem predstaviť reálny základ. Podivuhodné a svojím spôsobom desivé figúrky rozohrávajú hru, ktorá nemusí byť každému milá a po chuti. Ja však filmy nehodnotím na základe toho či mi jeho hrdinovia boli či neboli sympatický, a či ma príbeh nudil či nie, ja mám svoje vlastné tiež svojím spôsobom "úchylné"(objektívno-neobjektívne) kritéria. Filmu nie je po technickej stránke čo vyčítať, je dobre natočený aj odohraný, dokonca aj psychológia postáv tu funguje na kvalitnej úrovni. U mňa to teda znamená, že menej ako pod tri hviezdičky ísť nemôžem, otázka znie či si ich zaslúži viac. Po krátkom zvažovaní som dospela k presvedčeniu, že áno. Pretože jednoducho túto bandu si zapamätám ešte na veľmi dlhý čas a to je pridaná hodnota, ktorá sa u mňa ráta. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Julianne Moore obdržela na 67. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (P. J. D.)
  • Do roli manželů Weissových byli napřed obsazeni Viggo Mortensen a Rachel Weisz. Oba ale kvůli kolizím s jinými projekty museli od natáčení odstoupit. (ČSFD)
  • Poprvé za celou kariéru natáčel režisér David Cronenberg v USA, všechny jeho předchozí filmy vznikaly bud' v Kanadě, nebo ve Velké Británii. Natáčení probíhalo 5 dní v Los Angeles a Beverly Hills. Dále se točilo v Torontu. (Phill67)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama