Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (173)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný příběh podle skutečné události. Mladou Natschu unese šílený člověk v Rakousku v jejích desíti letech. Ta je u něj zavřená ve sklepě celých 10 let. Jak film plyne postupně se ukazuje povaha jejich vztahu. Přesto, že má Natascha několik příležitostí k útěku, podaří se jí to až v jejích 18-ti letech. Občas člověka až zamrazí... "Nelži mi!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dňa 3.3.1998 bola v Rakúsku unesená desaťročná Natascha Kampusch. Osem rokov bola väznená v dome elektrotechnika a psychopata v jednej osobe, Wolfganga Priklopila. Toto je jej skutočný príbeh. Na drámu veľmi neemocionálne a mdlé. Človeka samozrejme mrzia takéto prípady, ale tento snímok veru nie je žiadnym dramatickým skvostom. V snímku najviac zaujala na kosť vychudnutá Antonia Campbell-Hughes. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PUSTÍŠ MĚ?“ … ,,A PROČ BYCH TO DĚLAL, KDYŽ JSEM TI PŘIPRAVIL TAKOVÝ KRÁSNÝ POKOJ“.… /// Je 3.3.1998 a Natascha si to šlape do školy. Je smutná, protože … prostě sledujeme, jak to začalo, pak kdo je ,,ON“, do toho pár vzpomínek, atd., atd. Že by to bylo veselý pokoukáníčko, to asi nečekáte (Fuj! Ty se do toho nepočítáš! Tady už může bejt registrovanej každej…). Jak říká Dr. Vogel: ,,Psychopati nejsou chybou přírody. Jsou darem. Třeba tenhle Wolfgang. Pěstuje si od malička svoji princeznu, páč správnej chlap si (zřejmě) nevezme cizí nevychovanou holku. Těžko se vcítit do toho, co musela v těch okamžicích, který jen ten film přibližuje doopravdy cejtit, ale tím jak to na mě celý působilo – TOHLE NENÍ FILM, TOHLE JE SKUTEČNOST! (skoro, kurva, skoro!) Kolik tomu dát? Lidi nesnášej magory (ty skutečný, Dextere buď v klídku…) a milujou šťastný konce. A když to filmově srovnám s tímhle skutečným masakrem(?), je ten zážitek tak nějak realistickej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Chtěl(a) bych mít matku, otce, babičku (no tak jo, dědu taky…) v jedný osobě. 3.) Zajímá mě, jak maká rakouskej kutil ,,Tim“. 4.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek, který popisuje smutný příběh jedné nešťastné dívky. Film sám o sobě je však lehce prázdný. Příběh popisuje sice dobře, nicméně tak zvláštně až nezáživně, že kdyby skutečnost nebyla sama o sobě napínavá a zajímavá, tak nevím. Němci jsou takový malý evropský Hollywood. Ale svůj vlastní. Originální netolik světový jazyk a dělá si ve svém vesmíru vlastní filmy. O homosexualitě, o řešení světových problémů, o sociologických výzkumech. Němci jedou v mnoha ohledech. Někdy točí dokonalosti. Někdy průmerné kousky. Leč zajímavé. Jako třeba tento. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

3096 Days je silným depresivním dramatem o dívce Natasche Marii Kampusch, která byla uvězněna více než 8 let v jedná podzemní místnosti. Jeden z mála filmů, který mě svým tématem dokázal znechutit, až mě z toho zamrazilo. Jak hluboce dokáže někdo ponížit a ublížit druhým je až neskutečné. Film s dobrým zpracováním a drsným příběhem, podle skutečné události. 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Film je biografickým příběhem Natascha Kampusch, která byla jako malá unesená a osm let vězněna. Samotná Natascha se na filmu podílela a film je podle její autobiografie. (Patw)
  • Filmový projekt inicioval německý producent Bernd Eichinger. Po jeho smrti v roce 2011 se produkce stala mezinárodní a film byl natočen v angličtině. Se zfilmováním příběhu dnes 25letá Kampuschová souhlasila právě díky své důvěře v Eichingera a jeho produkční společnost Constantin Film. Prvním filmem, který viděla na svobodě, byl totiž právě snímek z jeho dílny Parfém: Příběh vraha (2006). Kampuschová si smluvně vyhradila právo na drobné zásahy do scénáře. (Dragoni)
  • Natascha (Antonia Campbell-Hughes) v interview například uvedla, že i přes ukradené dětství a strašné utrpení, kterého se na ní Wolfgang (Thure Lindhardt) dopustil, svému únosci odpustila, dokonce se zúčastnila jeho pohřbu a dle jejích slov jí ho bylo líto, byl to duševně ubohý člověk. Kdysi mu jeho vlastní kolega v práci měl říct, že Wolfgang si ženu nedokáže najít a měl by si ji spíš „vyrobit“, a to ho přivedlo na celou hrůznou myšlenku únosu, z Nataschy si chtěl vychovat ideální ženu. (Nick321)

Reklama

Reklama