Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ku Krídlam Vianoc nesmiete pristupovať s rozumom. Je to melancholická, snová rozprávka so sympatickými postavami, zmietanými ľudskými slabinami a slabosťami. Jej hrdinovia tápu hľadaním niečoho, čo buď nepotrebujú, alebo to majú pred nosom, len o tom ešte nevedia. A ten song je pre ňu ako stvorený. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Klidně si mne kamenujte, ale Křídla Vánoc se mi libí. I když ji k plnému hodnocení něco chybí a přiznávám, že v podíl na mém hodnocení muže mít osobní zaujatost. Režisérka Karin Babinská netočí filmy jak na běžícím pásu a jak je vidět u Křídel Vánoc a Pusinek dává si na nich o to víc záležet. Taky si vybírá dobrý pracovní tým, včetně herců, kteří mi ke svým rolím sedí - Richard Krajčo, David Novotný, Vica Kerekes, Lenka Vlasáková. Nebojí se rovněž zobrazit témata a problémy drobných obyčejných lidí, což se zas tak často nevidí. Ženské osazenstvo před sálem 9, během předpremiéry 13.11. (ještě, že to nebyl pátek) v Cinemacity šlo na Richarda Krajča, nic proti němu, já jsem šel na Karin Babinskou. Ne však na její ladné a sličné křivky, ale na její práci a na práci jejího tvůrčího kolektivu. Snad budu mít příležitost jít někdy znova. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce nudné, herecky naprosto nepřesvědčivé (hlavně Krajčo), režijně nezvládnuté. A to byl ten námět docela i slibný... Jenže když hlavní čtveřice pořád jen chlastá, žvatlá blbosti a souloží, tak je nějaký fajn námět úplně k ničemu. Psychologie postav, scénář a prkenné dialogy prostě fakt na bodu mrazu. Jinak Krajčo nosí růžové brýle 24 hodin denně a když se nad tím 2x za celou dobu někdo aspoň pozastaví, tak je to ještě úspěch... A to jeho "věštění", opravdu moc nápadité - všichni si vzali nesprávného chlapa a všichni by se měli rozvést nebo odejít. Prostě ztráta času v té nejčistší podobě a o nějakém "vánočním" filmu ani snad nemůže být řeč. Ještě, že tam aspoň zazněla ta Cesta, i když i ta by si podle mě zasloužila důstojnější film. 20%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie financoval už velkou spoustu docela zbytečných filmů. Ač jsem v tento negativní výsledek ani nedoufala, tak mé svědomí mi nevelí nic jiného. Objevila se zde spousta dobře hrajících herců, ale ta forma... Docela mě nebaví sledovat neustále stejný formát točení filmů o tom, jak lidé prožívají osobní křižovatky života, jak se podvádějí a jak jsou k sobě zlí. Někdy mám sice chuť na podobné téma, ale takto zfilmované mě ani nezaujalo. Upřímně mi za to to čekání nestálo a přestože český filmový rybníček plný sinic je z 15ti procent plný dobrých filmů, tak tento mezi ně bohužel patřit asi nebude. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu. Trochu melancholické, trochu absurdní, tak trošku pohádkové, ale i lidsky dramatické. K tomu Richard Krajčo a jeho výběr muziky, který celý film výborně doplňuje. Vica Kerekes, která poprvé vypadá tak, že se nechce nikomu zalíbit. Kuba Prachař, kterej rychle pochopil, že ty černé vlasy mu nesluší a David Novotnej, kterej tady vypadá tak, jak kdyby chtěl začít fandit Slavii Praha. Líbilo se mně to. Mělo přesně to kouzlo Vánoce, o kterém v něm byla řeč. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)
  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)
  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)

Reklama

Reklama