Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jjak někoho může pořád bavit točit horší a horší díly a cpát do toho neúnavně pachy, vždyť od prvního dílu nebylo kvalitní pokračovaní a to jich nebylo zrovna malo, ale zase je pěkný že příběh sále navozuje na ten přiběh v predešlým dilu, takže se v tom dá celkem slušně zorientovat, ale na kvalitě filmu se to neprojeví, takže je to jenom další brak, kterej se snaží navázat na úspěch jedničky ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začíname v „ďalekej budúcnosti“, teda v r. 1991. Konkrétne v totalitnej Amerike. Opice slúžia ľudstvu. Utierajú topánky, zametajú chodníky. Najinteligentnejšie roznášajú nápoje v kaviarni. Do toho vpadne človek Armando (majiteľ cirkusu z predchádzajúcej časti), v sprievode 20-ročného šimpanza. V skutočnosti je to Cézar (Roddy McDowall): potomok opičích astronautov z minulého dielu. Ako jediná opica na svete dokáže rozprávať. Ale, samozrejme, to aj so svojím náhradným ľudským otcom tají, lebo ľudstvo by to nepochopilo. Počas návštevy mesta sú nám pripomenuté fakty z trojky: vírus pred 8. rokmi na celej Zemi pozabíjal domáce zvieratá a keďže ľudia potrebovali náhradu, vybrali si opice (prečo nie rovno slony wtf). Keď zistili, ako rýchlo sa opice učia, začali ich využívať vo všetkých mysliteľných sférach života. Opice sa však nenápadne učili, začali sa tajne organizovať a na konci vypukne vojna, kedy ľudstvo padne a opice povstanú z popola. Hlúpe dialógy, nesympatické postavy, trápne zvraty, amatérske vykrádanie Orwella... fraška. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Ctvrty dil puvodni opici serie uz tezi pribehove z toho, jakou novou linku a historii (nebo spis budoucnost) vytvoril treti dil, kdy Cornelius a Zira prileteli z budoucnosti do 70. let. Neni to vylozene plus ani minus, spis je to logicke, protoze prvni dva dily (z let 1968 a 1970) tvori jakysi celek, ktery skoncil a nedal se uz dal rozvijet. Pak prisla trojka, jakysi spojovnik (ktery ale hodil spoustu puvodnich udalosti uplne za hlavu), a 4.+5. dil uz je dalsi celek, ktery spojuje postava Caesara (potomka dvou zminenych intelig. opic - i kdyz ti ho puvodne chteli pojmenovat Milo). A ze to neni az tak spatny pribeh svedci i to, ze restartovana opici serie prave vcelku kopiruje tyto dily: "Rise of the Planet of the Apes" (2011) je vlastne moderni kopii tohoto 4. dilu, takze kritizovat dej je trochu mimo misu. Co kritiku zaslouzi, je samozrejme uz zastarale zpracovani. Divaka asi pobavi, jak si v r. 72 predstavovali "budoucnost", tedy tehdy pro ne r. 1991 :) Z dnesniho pohledu to je dost smesne a vubec cele to radoby mesto pusobi jako nejake sidliste s namestim a mostkem nekde ve vychod. bloku - beton kam se podivas. Navic ty uniformy, do kterych navlikli vojaky, snad splasili z druhe ruky z nejakeho bijaku o treti risi - jeste pridat SS a zaporakovi knirek a misto Severni Ameriky, kde se dej odehrava, mame nacisty jak vysite :) Takze vsechno co je videt - kostymy, kulisy - za moc nestoji. Ale na druhou stranu to ucelove navozuje utlaceneckou atmosferu a nektere okamziky (napr. Ceasarova reakce na Armandovu smrt) jsou dobre udelane. Jako celek pak tedy uplny prumer. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl podle mě příběh hezky uzavírá. Lidi zničili svět atomovými bombami a z toho se zrodili zmutované opice a zmutovaní lidé. Třetí díl to tak všechno nějak staví na hlavu a za opice už nemůže atomovka a evoluce ale časová smyčka a tento díl v tomhle směru pokračuje. Minimalistický film oproti kterému druhý díl vypadá jako vysokorozpočtové veledílo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)
  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama