Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (477)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Libová píčovina. Já se chlámal až jsem se mlátil do kolen. Fakt jsem od toho po sračkovní jedničce nic moc nečekal, ale potvrdilo se, že Del Toro je prostě packal. Tady to vzal nějakej no name režisér a evidentně se nesral z nějakým příběhem nebo logikou a prostě nám naservíroval robotickej a bezmyšlenkovej zabijáckej festival. Na rozdíl od prvního dílu kterej byl rovněž shit, ale měl ten problém, že se bral příliš vážně, tak tady se s tím nikdo nesral a i když i tohle je řádná kravina, tak je tu podobnej efekt jako u ID2. Prostě komu ta bezbřehá stupidita nebude vadit, tak si to užije. Akční scény jsou o dost lepší a přehlednější než u jedničky i když teda ty efekty bych vzhledem k rozpočtu čekal lepší a jejich umělost mě místy praštila do očí, ale co už čekal jsem to o dost horší. Příběh nemá smysl rozebírat. Prostě emancipovaná holčička si stvořila svého Jaegera a kupodivu se z ní stane hlavní postava odboje. Mimochodem další libový mladý masíčko co si získalo moji pozornost (já vím jsem prase a už jsem z tou nákloností k náctkám trapnej) Boeyga jí pak slušně sekunduje a bavil mě víc než v nových SW. Takže kravina, ale po smrtelně vážně zoufalým Tomb Raiderovi dobrý kino odreagování.50% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Pacific Rim viditelně zaostává za jedničkou od del Tora, která si přece jenom kladla vyšší ambice než být pouhými audiovizuálními orgiemi bez hlubší myšlenky. Nicméně se na to i přesto celkem dobře koukalo, souboje přerostlých kaiju monster s kovovými megaroboty jsou řízně akční a opět tam v pozadí zněla tvrďácká hudba. Hodí-li člověk stranou nelogičnost nejedné scény či hloupé chování postav, které jsou podobným filmů vlastní, a prostě se nechá unášet na akčním CGI přehršli triků, tak si tento film v kině užije. Jedna z mnoha snímků, od něhož nesmí člověk čekat příliš a brát ho moc vážně, protože on sám se tak taky nebere. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma vôbec nebavila. Brala sa strašne vážne a aj keď triky mala o niečo lepšie, tak akcia bola nudná a väčšinou sa odohrávala v noci a pod vodou. Preto som sa do dvojky nehrnul, ale zase raz sa ukazuje, že zle hodnotené blockbustery majú čaro, ktoré mi sedí. Dvojka je Asylumácky výplach, ktorý sa neberie vôbec vážne, ale napriek tomu to celé v základoch dáva dostatočný zmysel. Motivácie postáv sú dostatočne načrtnuté, aby si ma dokázali získať. Herecké obsadenie je mi tiež sympatickejšie. John Boyega hláškuje o život, banda teenagerov je v pohode a dokonca aj Scott Eastwood v CZ dabingu má štipku charizmy. No a vďaka 155 megovému rozpočtu je tu dostatok akcie, ktorá je prehľadná a celkom nápaditá. No konečne sa to odohráva na dennom svetle. Finále, v ktorom zdevastujú polovicu Tokia, by mohla závidieť kdejaká Godzilla. Výsledkom je parádny zábavný výplach s prerastenými obludami a robotmi, ktorý vďaka svižnému tempu vôbec nenudí. Skoro som dostal chuť zopakovať si jednotku, ale nudný tmavý trailer ma od toho zámeru odradil. 7/10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu jsem zase jednou dostal chuť podívat se na to kam až pokročily digitální technologie. V předchozím dílu to bylo docela slušné a nezábavnost tak částečně nahrazovaly padající mrakodrapy a auta létající po dálnicích pod údery Žlababy. Ze začátku tohohle filmu mi to bavilo a přišlo mi to dokonce vtipné. Jenže pak to začne být jen popcornová ptákovina pro multiplexy. A dokonce na ty žlababy ani moc nedojde, ale nechci spoilerovat. Dávám tedy za 2 šroubky. * * ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Názov filmu sa objaví až na jeho konci. (ČSFD)
  • Svetová premiéra bola 15. 3. 2018 vo Vue West End v Londýne. (LuiCJ)
  • Bracer Phoenix je jediným Jaegerem typu Mark 5 ve filmu. Ostatní stroje (Gipsy Avenger, Saber Athena, Titan Redeemer, Gurdian Bravo) jsou typy Mark 6. (NiWi)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama