Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

honajz 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že jde o parodii na severské detektivky v ostravském hávu. Ale od chvíle, kdy policajt spadne kvůli chlastu na začátku ze schodů, se dá ona parodičnost vysledovat (ten úvodní dialog se mohl jen snažit být vtipný), a pak už si znalý divák jen odškrtává položky "severského" seznamu. Rozvedený polda, chlast, rozervanost, podivně zkroucené oběti v podivných polohách, aby to bylo "drsné"... ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Co mi na téhle kriminálce opravdu vadilo bylo to, že když už se děj odehrává přímo v Ostravě a jejím okolí, viz. - cigánské getho přednádraží, havířovský zimní stadion, Golfové hřiště Čeladná, Beskydy atd. tak ani jeden z herců nehovoří místním dialektem, ba co víc, tak Stránskému či Babčákové to kolikrát vyloženě ujede a fláknou tam typicky pražký přízvuk. No a co se týče samotného příběhu, tak by se i zkousnout dal, ale bohužel to bylo natočeno tak pitomě, že to bylo od samého počátku čitelné až běda a to je u krimi vždy docela problém. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co se tomuto snímku nesmí upřít, je docela solidní nasnímání exteriérů, barevné korekce, detaily apod. Z tohoto hlediska to na mě udělalo docela dojem, přestože se mi to od začátku jevilo krajně podezřelé. Nebudu chodit kolem horké kaše, byla to prostě strašná tyčovina. Tvůrce se zřejmě pokoušel o takový ten americký lůk, což mu i docela vycházelo, ale pak se to zase tříštilo na scénáři, či spíše na dialozích, které byly, ruku na srdce pane Sedláčku, neskutečně pitomé, zejména ve finále. Působilo to spíš jako takový lepší amaťák. Příběh byl bohužel slabý, nebo jste, pane Sedláčku, nedokázal nahodit atmosféru. Jedno z toho to bude. Ten náklus na drama tam jde opravdu cítit, ale to napětí tam potom není, prostě není. Navíc jsem napočítal poměrně hodně chyb, které by vám nesežralo ani děcko. A když je řeč o dětech. To jste viděl v Posledním skautovi s Bruslem Willížem, že se dcerka zapojuje do vyšetřování? Ale kdež… ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Film s rozváčným a nezajímavým dějem. Pokud toto filmové dílo něčím vyniká, tak extrémně mizerným ozvučením. Perfektně to vystihl jeden uživatel: „Drsnou a surovou atmosféru této detektivky mají zřejmě navozovat repliky všech zúčastněných, které jsou zcela bez intonace. Do dokonalosti to dovedl Langmajer, který hraje hrozně špatně, huhňá, neumí položit otázku, aby zněla jako otázka, tváří se zasmušile a prostě nedokáže utáhnout svou hlavní roli. Zvuk jak je už zvykem u současné české televizní tvorby stojí za starou bačkoru a já se musel hodně snažit, abych hercům rozuměl.“ (Godhaj) Langmajer příšerně drmolí, polyká vokály a skoro mu není rozumět. Mohli ho aspoň předabovat, když neumí mluvit. Občas se na stránkách Seznam objeví záznam autentické komunikace skutečných policistů při nějakém zásahu. A ejhle, oni mluví normálně srozumitelně! Horší hlasový projev, než zde předvedl Langmajer, se dá slyšet už jen u některých jůtůberů. ()

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

Sedláček potvrdil velikost své malosti. Nesmyslný příběh s dcerou a rodinnými problémy vyšetřovatele podtrhuje stupidní odhalení vraha ve 25. minutě filmu. Hlas Hany Vagnerové je bohužel příliš charakteristický a nezaměnitelný. V komentáři jsem mírný, protože oněch 0,9 vteřin scény, kdy si vystřelí mozek z hlavy, stojí za to. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama