Reklama

Reklama

Ain't Them Bodies Saints

(festivalový název)
  • USA Ain't Them Bodies Saints (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po nepovedené přestřelce v odlehlé chatrči je Bob Muldoon (Casey Affleck) zatčen a odvlečen přes celý Texas od své těhotné manželky (Rooney Mara). Z vězení se mu podaří po čase utéct a vydává se zpět přes nehostinnou texaskou krajinu, aby se poprvé setkal se svou dcerou. (Pria)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

apacka 

všechny recenze uživatele

Že hlavní protagonisté podali excelentní výkon a Lowery je novej Malick? Give me a break. Obecné nadšení z Rooney Mary upřímně nesdílím (možná kdyby si zase oholila obočí a vyčesala číro...) a Affleck hraje furt jeden a ten samej film. A tenhle je navíc dost hroznej. A není pomalej. Jenom blbej. Ale byly by z něj hezký polaroidy na nějakej hipsterskej tmblr. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Vizuálně famózní, herecky jisté, výstavbou děje problematické. Lowery navnadí fantastickou atmosférou a strhujícím úvodem, ale v druhé půlce už mu schází větší tah na bránu. Co ten film zachránilo a dovedlo ho do správného konce, je Ben Foster. Ze začátku typický příklad doplňkové vedlejší postavy bez výrazného zásahu do hlavního děje, později však (i díky Fosterovým hereckým kvalitám) zdaleka nejlépe vykreslená postava. Aint Them Bodies Saints dlouhou dobu nikam nesměřuje a nic neznamená, ale teprve s úderem závěrečných titulků jsem si uvědomil, jak moc to na mě ve finále zapůsobilo. Bezpochyby nedokonalý, kontemplativní film, který je třeba vychutnávat malými doušky a nehltat jako texaský t-bone steak. Ve Varech to není úplně snadné. 80% (KVIFF 2013) ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Vypravěčsky nezvládnuté. Film stojí na tom, že Bob a Ruth jsou odloučení, ale tahle distance mezi nimi nikdy není patrná. Lowery až na výjimky všechno snímá v detailech a až překvapivě často se spoléhá na prostou figuru záběr protizáběr. Přitom, jak ukázal už v Upstream Color (ale i tady), je skvělý střihač a v některých kratších montážích pořád exceluje. Jenže jsou to opravdu jenom jednotlivosti doplněné nadprůměrnou tesknivou hudbou, při kterých letmo přeběhne mráz po zádech, ale jako celek to bohužel nefunguje. Často mi vyloženě přišlo, že ten film přímo odmítá vytvářet napětí zažitými konvenčními způsoby, ale náhrada v podobě dialogů (často popisujících jinou situaci) nebo voiceoverů není dostatečná. Škoda, potenciál ten příběh má. Pokud to měla být jakási variace na Badlands nebo Nebeské dny, odkoukal Lowery přesně jen záběry při magic hour. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Film, kterej by měl bejt přitomen u slovníkového hesla KÝČ. Ain't them Bodies Saints hned od první minuty vrazej největší facku, která říká, čum, tak tohle je hollywoodská filmová řeč. Dva ohraný, ale nádherný herci běžej po sluncem zalitém poli, do kamery se odráží paprsky slunce a hází všelijaké barevné skvrny, všude je štěstí, samozřejmě ale troška toho dramatu, Rooney Mara má totiž děťátko. A takhle film pokračuje, postavy nemají sebemenší motivaci k svým činům, hlavní hrdinové totiž žijí jen proto, že se maj rádi, takhle to totiž v životě chodí, že se žije jen pro lásku a jinak můžu bejt totální retard. Nikdo a nic není ve filmu dotažený alespoň trošku do hloubky, nebo vlastně pod povrch, a jediný, co na filmu baví, je fakt, že ta nemastná koza Rooney Mara má fakt krásnej ksichtík a tak je každej záběr na ní potěšením pro očička. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zduř! :-) Takhle jsme se naposledy zdravili na základce - kde jsou ty časy.. I na základce bych asi rozluštil tenhle film stejně, jako jej čtu nyní.. Ať hledám sebelíp, nenacházím žádný druhý plán, skrytý význam, hlubší pointu, ani nemohu říci, že děj byl tak jednoduchý a přímočarý, až byl geniální a všeříkající.. Nic za tím nevidím..protože tam asi nic není.. :-( Když vás film ze začátku vyzve k pozornosti a ke konci už máte jasno, že není na co číhat, je to jako byste dali dítěti rozbitou hračku - po chvíli jí odkládám a beru další - snad bude fungovat a já se opět budu mít filmově.. Woo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Malou Sylvii hrají ve filmu dvojčata Jacklynn a Kennadie Smith. (=woody=)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama