Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Mrázovi se chystají do lázní a jejich syn Petr na prázdniny k babičce a dědovi na venkov. Do zmatku a všeobecného shonu přijde matčina kamarádka Alice, která odjíždí k moři a chtěla by, aby se jí Petr postaral o psa Bleka. Přes matčin nesouhlas a potíže s autem nakonec přece jen odjíždí chlapec se psem. Radost z jejich příjezdu má především svérázný děda, který potřebuje spojence proti babičce, jež nemá pochopení pro jeho furiantské kousky. Například právě prodala jeho pušku hamižnému Plavcovi. Ten se s ní pokusí zastřelit Bleka, který uteče při procházce, ale děda Petra uklidní, protože z pušky upiloval mušku. Tím však jeho problémy teprve začínají. A nejen se psem, ale také s partou místních dětí. Jejich vůdce Jarda ho vyprovokuje, aby je svezl otcovým autem, což skončí katastrofou. Potom kluci navedou Petra, aby řekl jednomu z řidičů svážejících z polí obilí, že se mu sype zrní. Petr netuší, že jde o místního rváče a výtržníka. Muž, který byl kdysi nápadníkem jeho mámy, mu ale nakonec poděkuje, čímž naštve Jardu, který ze msty pustí Bleka z vodítka. (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Jeeej, super prekvapenie :-D! Neskutocne hlasky, sme sa kosili jak mali :----))! skoda, ze to asi v polovicke chvilami je trocha nemastne-neslane, ale inak hodne podarena rodinna komedia :o). Toho psa vystihli neskutocne - kto mal airdaile alebo walshana, tak sa nasmeje, presne ten naspanovany chvost, velka radost skodit, poskakovanie az pana chyta infarkt - fakt som si zaspominal na nasu 'ciernu svinu prezlecenu za psa' :). 4* v pohode ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný dětský letní film. My co pamatujeme ještě Dr. Husáka si jistě u něj vzpomeneme na všechny ty prázdniny u babiček. Kolo, nějaká místní parta, příroda, les, koupání v blízkém rybníku... Jo to byla nádherná léta. K tomu všechny ta havěť co já třeba jako městské dítě nezažil a u babičky miloval. Slepice, pes, kočky, prasátko ve chlívku... Tenhle film je legendární ještě jednou věcí, pan Kratina zde asi získal svoji celoživotní přezdívku díky řízení Tatry Kolos - Drtikol. A zaujmul i manželský pár Maciuchová - Hrzán, který se v té době v této sestavě objevoval na plátně i v jiných filmech. Asi ideální socialistický pár okům soudruhů ladící. Dávám za 4 zelené stováky nebohému dědovi. * * * * ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nebýt poslední třetiny filmu, umřel bych nudou, ale závěr filmu už je vcelku zábavný. Filmy o pejskovi jsou pro mne vždycky "neodolatelnou zábavou" a tento bohužel není vyjímkou. Výborný je Hrzán s Maciuchovou, říkal jsem si, že nikam neměli odjíždět a byla by to super komedie. Monika Kvasničková je naprosto nepřehlédnutelná dívenka, kterou jsem doposud nějak nezaregistroval. Největší hlod: "Vy nejste hospodářská hlídka, ale parta práskačů!" Chyběl mi zajímavější děj...60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Typická letní komedie s trochu prkenným Tomášem Holým, ale s výborným Bohumilem Vávrou v roli dědy, Věrou Tichánkovou v roli babičky, bezchybnou Hanou Maciuchovou a nesmrtelným Jiřím Hrzánem. Postava Drtikola v podání Vladimíra Kratiny zkultovněla a křivák hajný Oldřicha Navrátila z paměti také nevymizí. Režisérka Jaroslava Vošmiková má talent v načasování a podání vtipných scén, odvedla výbornou práci s herci a celé to má švih i spád. V oblasti filmů pro děti a mládež jde o jeden z (nej)povedenějších počinů. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Klasický letní film s mistrem dětské role, Tomášem Holým, tentokrát u vypečeného dědy na prázdninách.Všetečný a podnikavý děda to s babičkou nemá lehké a když se do toho namotá záškodník co krade psy, tak je příběh a zápletka na světě ..Holý s Navrátilem jsou naprosto úžasní, bavili mně celý film.."Proboha, kde máš zuby?...v kýblu!! " .. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Před natáčením se režisérka Jaroslava Vošmiková spřátelila s Tomášovou maminkou Marií. Do filmu ji dokonce přibrala jako choreografku, která se starala o všechny výstupy psa Altona. Také si zahrála roli mladší ze dvou zvědavých sousedek v okně. Toto přátelství pak trvalo celý život. (Skarface)
  • Po příjezdu na venkov otevře děda (Bohumil Vávra) kufr, aby vytáhl zavazadla. Po jejich vytažení nechá kufr pootevřený, ale v dalším záběru už je zavřený. (Duoscop)
  • Za natáčecí den dostávali všechny děti ve filmu 120 Kč. (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno