Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 7

Recenze (572)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miloučký, přihlouplý, neurážlivý…co více k Zemi zítřka dodat. Je sice vidět, že film měl velké ambice, protože digitálně si se Zemí zítřka docela vyhrál a George Clooney by se také kdejakému fušérovi neupsal, ale celý ten příběh je tak zvláštní, až je vlastně fajn, že film skončil u jednoho filmu. Na jedno shlédnutí dětským okem v pohodě, na podruhé už jedině s klapkami na oči. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je trošku škoda nepříliš zajímavé dějové linky. Vizuální stránka je totiž naprosto luxusní. Tvůrci prostřednictvím snímku vychvalují snílkovství a kreativitu a je vidět, že jim při tvorbě rozhodně nechyběla. Nápadů stihli ve snímku zrealizovat opravdu hodně a stály za to. Skvěle si svoje role odkroutili George Clooney i Dr. House. S děvčátky jsem měl naopak problém. Obě mi přišla pěkně trapná. Zde bych snesl rozhodně lepší obsazení. Nejsem samozřejmě ani fanoušek obsazování dětí do rolí průvodců. Film poté působí ještě více dětským dojmem, což už bylo zbytečné. Moc nechápu, copak bylo ve filmu nevhodné mládeži do 12 let. Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení, jsem měl před zhlédnutím ze snímečku nefalšovaný strach. Nakonec to nebylo vůbec zlé. Chvílemi jsem zvažoval dokonce 4 hvězdy. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových dvacet minut se jelo podle jednoho scénáře, pak zafoukal vítr, něco se přinesl ze sousední filmové lokace, kde se točili Transformers, pár stránek přilétlo ze Stargate, a tohle pak celé dohromady přestalo dávat smysl. Na začátku sledujeme zemi budoucnosti, zemi techniků a vynálezců, a ano, i snílků, kam rekrutují ty nejlepší z lidí. Zajímavá premisa, avšak nikam nedotažená, nijak pořádně zpracovaná a nikam nedotažená. Vlastně jsem nechápal, když sem doletí posléze raketou, proč je ta země jiná, když s naší Zemí není vlastně propojená. Akční vložky, jak třináctiletá holka kope první full contact karate ligu proti robotům, mi přišly už směšné, u vyznání lásky to zavánělo pedofilními sklony. Motivace postavy Hugh Laurie je vlastně nejasná, nepochopil jsem, proč dělá, co dělá, když je to proti smyslu toho, co dělal předtím. Celé je to navíc zdlouhavé, nevtipné, sterilní, bez emocí, a vlastně bez kompaktního příběhu, který by někam vedl. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No tohle byla ale blbost. Je to vážně slabé. První hodinu se skoro nic nestane. Je to asi určené spíš dětem. I když si tou cílovkou nejsem úplně jistý... Celý svět je sice zajímavě vymyšlený, ale nepřináší nic nového. Taky není tak veselý, jak by člověk čekal. Takže Casey Newton hraje vyvolenou, která má zachránit celou Zemi. Ta tomu sice ze začátku nevěří, ale nakonec se svého úkolu zhostí. Pomáhá jí v tom George Clooney. Ten hraje starého nerudného vědce, který už se dávno vzdal všech nadějí. Hugh Laurie tu trochu netypicky hraje záporáka, ale moc mu to nejde. Až na pár zajímavých scén a nápadů opravdu není o co stát. Asi jsem čekal něco trochu jiného. Konec je až přehnaně optimistický. "Jsou to roboti?" ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když už sakra musím sedět v kině skoro dvě a čtvrt hodiny u příběhu s nudnými postavami, okoukanými zvraty a koncem, co nedává moc smysl, tak by bylo fajn, kdyby bylo alespoň na co koukat. Ze Země zítřka tu je ale dohromady asi tak patnáct minut. Ve zbytku se většinou jezdí starým autem po okreskách a blábolí o ničem. Asi to měl být rodinný film pro všechny, vyloženě líbit se ale nejspíš nebude nikomu. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • V obchode so sci-fi figúrkami je možné vidieť mnoho Star Wars predmetov, ktoré patria pod spoločnosť Walt Disney. Vo viacerých záberoch je možné vidieť okrem Stormtroopera, Dartha Vadera, rôznych SW plavidiel aj známeho robota R2-D2. (fefee)
  • V scéne, keď prinesie Casey (Britt Robertson) odznak do obchodu so sci-fi predmetmi, položí ho na časopis s názvom "Black Hole". Jedná sa rovnako o film z produkcie Walt Disney z roku 1979. (fefee)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama