Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem měl tenhle film strašně rád. Nedávno jsem se na něj podíval a s nadšením jsem zjistil, že se po letech můj názor nijak nezměnil a jsem i tak rád. Některé scény jsou opravdu výborné například oběd u Osmorda, na který se vždycky strašně těším pač je to naprosto výborná scéna. Jinak příběh není extra zajímavý, ale pro Spencera a Hilla nijak obvyklým a jim role bratrů naprosto vyhovují. --- Hele doktore maminka mi pomohla – Říkal jsem to – Řekla 3 magická slova. Pořádně jsem se vysral a teď je mi dobře. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Víš, proč je ten cumel růžovej?" - "Ne." - "Protože moje maminka chtěla mít holčičku." Rošťák Terence Hill a věčný mručoun "Já rozhodují!" Bud Spencer. Dvojka se tu skvěle pošťuchuje, nechybí pověstné rvačeky a pěkný hudební podklad. Zaručeně se pobavíte. - 80%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z tech horsich filmu s Hillem a Spencerem, ale porad to je dobra oddychovka. Tentokrat se dej odehrava v neobvyklym prostredi, coz mozna filmu trochu prospelo. Rvacek by mohlo bejt vic, ale prisly mi takovy drsnejsi, jen me mrzelo, ze na zaver se zadna nekona. Spencer tu ani nepusobil jako nejakej nepremozitelnej krutak, takze obcas schytal ranu. Problem filmu je, ze jen tak pomalu plyne a chybi tomu svih jejich jinejch filmu. Taky za to muze docela nudna hudba. Ale i tak jsem se prakticky nenudil, takze to ty slabsi 4* budou. ()

montimuf 

všechny recenze uživatele

Maminka mne vyléčila! Řekla tři kouzelná slova - a tak jsem se hezky posral! - No i když tento snímek patří mezi ty slabší, tito dva pánové mne pobaví snad vždycky. Dějová linie je chvíli uspěchaná, jindy se zas vleče. A nutno říci že je i dosti slabá. Ale zase vidíme spoustu zvířátek černého kontinentu a padá zase hodně facek. A sem tam zasviští i pověstná Budova herda zaťatou pěstí kolmo dolů - takzvaná kladivovka :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bud a Terence, neboli Tom a Slim, v souboji s movitým boxerem Ormondem tradičně neselhávají. Neuznávají autority ani zákony a naštěstí se vždycky najde dost dobrovolníků, kteří nabídnou své čelo tradiční budspencerovce vedené zhora nebo tváře k proplesknutí několika terencehillovkami. Tady je vše při starém, dobrém a osvědčeném, což je dobře, ale nějaká ta zábavná originalitka by té poněkud fádní záchraně pštrosů, zeber či antilop určitě prospěla. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)
  • Buldozer použitý ve filmu je Caterpillar 983. (NiaWolf)
  • Karetní iluzionista Tony Binarelli ve filmu účinkuje dvakrát. Nejdříve coby skořápkář na tržišti, později v kasinové scéně propůjčí své ruce Terencovi Hillovi, podobně jako učinil ve filmu Malý unavený Joe (1972). (ČSFD)

Reklama

Reklama