Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco vtipnější, ještě o něco nadupanější, ale stejně mě tenhle film nezklamal. Bud Spencer a Terence Hill jsou zde skvělí. Myslím, že právě díky nim jsem začal mít rád buddy movies, protože tohle je dvojice, která si prostě dokonale sedne. A western mám samozřejmě rád, takže dobrý nadprůměr. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film by zcela jistě fungoval i bez bitek a možná by dopadl v mém hodnocení lépe (hlavně začátek s věčně opilým Mexikánem, který vypráví historku o tom, jak malým nožíkem pobodal týpka, který si chtěl zašpásovat z jeho ženou, je k popukání). Připadalo mi, že bitky byly iniciovány tak nějak násilně. No, ono to zní poněkud divně, když si předchozí větu znovu přečtu, ale je to tak. Příklad začátku všech bitek ve filmu: "Tak hele, přátelé, teď odložíme bouchačky a rozdáme si to pěkně na férovku dva proti deseti". ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Přestože by se nějaké drobné chybky našly, dávám za pět, kvůli: 1. naprosto dokonalému Spencerovu motivačnímu monologu, přecházejícího v neméně geniální dialog ohledně volného času 2. nádhernému šťastnému konci, kde ... zavrhne poctivou ... a rozkoše se dvěma ... a radši odcválá na ... do ..., a zůstává tak navždy ... (to aby mě zase někdo nenařknul, že jsem mu zkazil zážitek z filmu) 3. a nakonec to nejlepší, Zajímavost: V jedné bicí scéně používá Hill coby bicí nástroj pánev. Tato scéna se musela mnohokrát opakovat, protože při prvním úderu se pánev přilepila na padouchovu tvář rozpálenou sluncem a nešla bez následků na vousech a kůži odstranit. Režisér byl již naprosto zoufalý, nechal vyzkoušet mnoho výrobků od mnoha renomovaných výrobců, a nic. Již se rozmýšlel, že tuhle scénu vynechá, když tu se k němu přitočil jistý mladý švihák, pan Fuchs, a nabídl mu kromě náušnice a prstenu i svůj nejnovější vynález, pánev Biolux s nepřekonatelným lotosovým efektem, díky němuž se nic nepřilepí! Čímž zachránil celý film. No, a já k tomu připojuji, že ten padouch měl velký štěstí, že pan Fuchs v té době ještě nevymyslel svůj proslulý smůzí mejkr, nemluvě už vůbec o noži Contour s ostřím broušeným z obou stran, kaleném v ledu a oleji podle nové technologie, kterým stačí mávnout dva metry od čehokoli a ono se to samo strachem rozpůlí. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá pro tu neodlučitelnou dvojku Terence a Bud, jsou to prosě jedničky. A ta atmosféra nemá chybu, pocit špíny, potu, hladu a žízně prostě patří ke správnému westernu. Prostě báječná komedie se skvělou muzikou, kterou musím osobně doporučit k shlédnutí, nejlépe v tom pravém starém biografu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak na nízký tlak? Dodržujte pitný režim a denně si pusťte alespoň jeden italský spaghetti-western. Když to bude navíc ten s dvojicí Terence Hill a Bud Spencer, možná si trochu zkazíte vkus, krevní tlak vám ale následkem činnosti vaší bránice povyskočí. Je to sice trochu monotónní filmové menu, ale díky skutečně povedenému českému dabingu se tyhle spaghetti konzumovat dají... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Hlavné úlohy si mali pôvodne zahrať talianski herci George Eastman a Pietro Martellanza (známy ako Peter Martell). (m.a.t.o.)
  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)

Reklama

Reklama