Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen trochu jiné než zbylé filmy téhle rváčské dvojky. Avšak právě tím, že je to mnohem více dobrodružné, o něco méně fackovací a v mírně vážnějším tónu (ale fakt jen mírně), tak je mi to sympatičtější než většina jejich mnohem známějších počinů. A to i navzdory scénáři, který tu snad ani není a tak sledujeme nahodilé pachtění těch dvou za snadným živobytím chvíli tady a chvíli zase tam. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých vůbec nejoblíbenějších filmů budyhill. Je to skvělý přechod z westernů do klasických budyhill komedií. V tomto jejich společném filmu nechybí vůbec nic. Rvačky jsou úžasné a zábavné, jejich vzájemné popichování je snad nejlepší ze všech jejich společných filmů vůbec a celý film doprovází dokonalá hudba. Mimo to po celou délku filmu není ani chvíle hluchého místa. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, ze je tento film dvojice Spencer Hill povazovany za slabsi, tak u mna patri medzi najoblubenejsie vdaka neskutocne pohodovej atmosfere. Takisto sa mi paci, ze to nie je natocene uplne v ich klasickom blaznivom style. Hromadnych bitiek je pomenej a su natocene skoro normalne, takze sa pri nich netypicky obidvaja zapotia a nedostanu sa z toho tak lahko ako v ostatnych ich filmoch. Ako bonbonik tu je tradicne skvely pohodovy soundtrack. Takze menej bitiek, serioznejsi dej a pomale tempo, ktore asi väcsine ludi bude vadit, su pre mna hlavnym dôvodom, preco mam tento film tak rad. 8/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle dobrodružná komedie docela ušla, ovšem i já budu patřit do skupiny těch, kteří k ní mají několik výhrad. Ani by mi nevadilo ono již zmíněné „vážnější“ pojetí na úkor většího počtu komických bitek (soubojů tu bylo i tak docela obstojné množství). Jen kdyby tvůrci totálně nepodělali závěr filmu, který byl v mých očích doslova otřesný. Ona dramatičnost a závěrečný trapný únik z vězení tu byli jaksi navíc. Spencer i Hill předvedli slušné výkony, ale už jsem od obou viděl lepší. 50% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Zábavná dobrodružná komedie, byť trochu odlišná od jejich pozdějších kousků. Do průměru ji bohužel sráží závěrečná třetina, která je nepochopitelně uspěchaná. Když si ale pořádně prohlédnete stránku s filmem na IMDb, narazíte na zmínku o verzi, která trvá 120 minut! Jestli je to pravda, a k nám se tudíž dostala jenom nehezky osekaná verze, nevím, ale dost by to vysvětlovalo... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Čistě komediální éra dvojice Bud Spencer (Salud) a Terence Hill (Plata), která začala filmem Pravá a levá ruka ďábla (1970), čítá 13 filmů. Pouze ve dvou z nich spolu tráví ústřední dvojice čas dobrovolně (Dva machři mezi nebem a peklem, Dva misionáři – 1974). V deseti filmech se snaží hrdina ztvárněný Budem Spencerem zbavit svého dotěrného blonďatého parťáka. Ve filmu Dvojníci (1984) je pak počáteční nevraživost oboustranná. (topi80)
  • Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence. (Jizni Tlapa)
  • Úvodní scéna s přistáním letadla se natáčela na mezinárodním letišti El Dorado v Kolumbii. (NiaWolf)

Reklama

Reklama