Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale nevidím jediný důvod proč hodnotit méně hvězdičkami. Asi vítězí nostalgie, od mala jsem tento film zbožňoval, a i dnes po shlédnutí jsem nadšen. Samozřejmě 70. léta jsou dávno pryč, ale u mě tento snímek nezestárne nikdy. Kabir Bedi v nejlepší formě v nejlepší roli, korzára toužící po pomstě! Exotické prostředí, šermířské souboje a hlavně nádherná hudba!!! ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Bohužel další důkaz toho, jak dětské oko nekriticky přijímá předloženou naleštěnou slátaninu a bere ji za hodnou obdivu. Je to snad varování, které dospělí většinou berou na lehkou váhu, že ani později, stižen již blahosklonnou přezíravostí diletanta, neměl by člověk podléhat tak snadno všemu pozlátku?            Inu, šlechticové jsou šlechetní, krasavci neodolatelní, krasavice pomilováníhodné, co je na tom špatného, chtělo by se říct. Ale za trapnost totálních zjednodušení, za ubohé souboje a celkovou odfláknutost (je rozdíl mezi v žánru pohádky přijatelnou schematičností a drzou nedbalostí tvůrců) by Černý korzár zasloužil horší hodnocení, než mu dávám. A taky za to zklamání, jež mi po letech připravil. Já vím, že je to pro děti, ale ani děti by se takhle blbnout neměly. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to nízkorozpočtové, (sou)boje by potřebovaly choregrafa, protože jsou často dost směšné, herecké (ne)výkony netřeba komentovat, jenže... Salgariho knihy mám v knihovně od dětství, když vycházely v edici KOD a nevyhodil bych je ani za příslib divoké noci třeba s Agátou H. Znáte to, přijde chřipka, musíte se zavrtat do postele, a Černý korzár nebo Sandokan jsou vždy dobrými společníky. A film dokázal přenést něco krásného z téch knížek na plátno. Nevím proč, ale korzárské přepadení lodi točené bez vody ve studiu na maketách je tady daleko napínavější než kdyby to bylo dělané počítačově, jak je tomu dnes zvykem. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Historický film, ktorý na rozdiel od Pirátov z Karibiku nepôsobí komediálne a je zdĺhavý, avšak to prostredie a historické stvárnenie je výborné. Niektoré bojové scény vyzerajú naivne, ale v minulosti sa aj tak bojovalo. Vzhľadom na rok, kedy vzniklo sa mu dá veľa odpustiť, lebo technika ešte nebola tak kvalitná ako dnes. Na záver by som len dodal, že láska by mala byť viac ako túžba po pomste. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

KUPŘEDU VOJÁCI, JSOU JEN TŘI! - TŘI JAKO OTEC, SYN A DUCH SVATÝ. Tahle hláška není pro mě rozhodně jediným kladem filmu. Také půjdu spíš proti proudu, pro mě se jedná o výborný romanticko dobrodružný snímek. Krásné kostýmy, prostředí, hudba, naivní ale poutavý děj i akce a k tomu super dabing. Rozhodně lepší než literární předloha a to je co říct. Já mám většinou radši knihu než film. Mé hodnocení filmu: cca 70, maximálně 75 %. Dodatek z ledna 2024: Černý korzár se stal zřejmě největší inspirací pro Lamberta Bavu, když psal scénář k čtyřdílné sérii Piráti (Caraibi). Černý korzár i Ferrante/Malasorte jsou původně italští šlechtici, z nichž se stanou piráti bojující především proti Španělům, které nemilosrdně kosí. Oba dva se navíc nešťastně zamilují do dcery úhlavního nepřítele, byť rozuzlení jejich zamilování se již velmi liší. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v Kolumbii - v Cartageně (též Cartagena de Indias), pevnost je Castillo de San Felipe de Barajas. (Rattus Rattus)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)
  • François l'Olonnais (Edoardo Faieta) a Henry Morgan (Angelo Infanti) skutečně žili a opravdu se účastnili útoku na přístav Maracaibo. (Nick321)

Reklama

Reklama