Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (629)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Temnej, krvavej a vtipnej komiksovej nářez, kterej rozhodně nenudí a odsýpá přesně tak, jak by měl. Nějaký hlubší vztahy k postavám, jako tomu bylo v případě Del Torovo duologie, si sice vybudovat lze jen těžko (možná tak k ústřední postavě, která je v podání Harboura prostě skvělá), ale o to víc oddechově to na mě působilo. Chvilkovej digitální bordel se sice objevil, ale stejně tak i skvělý masky a fakt skvělej design některých oblud (hell závěr a slepičí chaloupka mrk mrk), takže se to rozhodně vyvážilo. Ambivalentní pocity mám z hudby, která mi chvilkama přišla dobrá a chvilkama divná a mnohdy nebylo poznat, jestli se jedná o hudbu nebo filmový zvuky. Za sebe můžu říct, že bych velice, velice rád viděl další díl, ikdyž vím, že se to nejspíš nikdy nestane. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Harbour fantastický, R-kové gore šťavnaté a tam to končí. Žiaľ. Keď začali vyliezať démoni a chrúmať civilistov, tak som si priadol blahom, že finaly teraz to konečne začne a... Takto. Comix, ktorý nemá luxusného záporáka a hlavne (!) finále nemá absolútne šancu. Pocitovo 5 hodnový epos zosekaný na 100 minút žvástov a dilém, a 20 minút akcie. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, Hellboy je zatiaľ najhorší blockbuster sezóny a možno aj posledných rokov. Pritom namaskovaný David Harbour je sympatický pekelný chlapec a podobne, ako s Ronom Perlmanom by som s ním rád šiel na pivo. Lenže problémy sa nabaľujú už od samotného scenára. Záporáčka je doslova skladaná tri štvrtiny filmu dokopy, aby sa na niečo zmohla a predtým všetci len konštatujú, že ona sa do riti vráti a čo teraz s tým. Prasačie monštrum je väčší fail než Jar Jar Binks a ani odtrhnuté končatiny a množstvo brutality nevyvolávajú vlastne vôbec žiadne emócie. Marschall so svojim absolútne nijakým vizuálom toho veľa nezlepšil, najhoršie zločiny sa ale museli diať v strižni. Tak odfláknuté finále by sa malo púšťať na filmových školách, ako proste netočiť blockbusterové finále. No a humor by tu aj mohol fungovať, ak by bolo niečo vtipné už na papieri, z ktorého sa po večeroch herci učili repliky. Asi sa pritom cítili dosť divne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový Hellboy pohořel kasovně i u kritiků a ani já nejsem příliš spokojený. Režisér Neill Marshall sice natočil solidní Pád do Tmy a perfektní béčkové postapo Soudný Den, ale Hellboy se nezařadí do světlých momentů jeho kariéry. Příběh žádný, což se dalo očekávat, ale to podivné nesmyslné skákání ze scény do scény mi přišlo dost otravné až umělé. David Harbour nehraje vyloženě nejhůř, ale humor je natolik suchý, že jsem se nezasmál ani jednou, což beru za obrovské mínus. Pokud dojde na akci, tak se na to kouká celkem dobře, po stránce Gore je to velmi výživné a nepamatuji se, kdy jsem v kině naposled viděl takový masakr, ale je velká škoda, že v tom nejlepším film většinou skončí. Za chválu stojí scéna s Obry, která mohla být i delší, Baba Yaga, která měla děsivě dokonalý make up a samotné finále, které je opět příliš krátké a nevyužívá plně svého potenciálu. Škoda, že mimo akci film poměrně nudí a nemá čím překvapit a zaujmout. Díky slušné porci Gore a slušné množství všelijakých Monster se film zhlédnout dá, ale čekal jsem zábavnější jízdu. 60% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nový Hellboy jde proti proudu současných uhlazených a dokonale vysoustružených komiksových spektáklů na motivy komiksů z dílny Marvelu i DC. Hellboy je čistokrevná řežba, která svůj R-kový rating ždímá do mrtě. Fanoušci komiksové předlohy od Mikea Mignoly budou zřejmě plesat nadšením, protože takto věrná adaptace předlohy už tu dlouho nebyla - možná Deadpool, ale to je opět z jiného ranku. Jsem nesmírně zvědavý, jak si "Rohatej" povede v kinech, protože diváci si už dnes pod pojmem "komiksový film" představí něco úplně jiného. Ale pevně doufám, že si na svůj skromný rozpočet vydělá, a studio bude mít možnost rozjet své vedlejší syrovější a "béčkové" univerzum, které je v dnešní době přesycené megalomanskými blockbustery (ač stále většinou zábavnými) tolik potřeba. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu zmíní Hellboy (David Harbour), že je znamením Kozoroh. Podle komiksu se však narodil 5. srpna, což z něj dělá Váhy. (NiWi)
  • Mike Mignola se v komiksové předloze často inspiruje v slovanském folklóru a tak není překvapivé, že v Hellboy universe figurují i Baba Jaga či věčný padouch Kostěj Nesmrtelný. (3T)
  • Z natočené mezititulkové a potitulkové scény lze soudit, že tvůrci plánovali minimálně jeden sequel. Film byl ovšem finanční propadák a z pokračování okamžitě sešlo. (Tyldur)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama