Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

honajz2 

všechny recenze uživatele

A to bylo jako všechno? Slaboučká historka postrádající jakýkoli zajímavý zvrat (zato těch mdlých je tu dost a většinou jsou v ději k ničemu) či cokoli, co by z ní udělalo něco víc, která je navíc úplně zbytečně natažená na dvě hodiny? Navíc i postavy mi tu byly nesympatické a než se to dostane k tomu hlavnímu, je půlka filmu v háji a dala by se bez problému zkrátit. Ještě že se to nebere vážně a občas si to samo ze sebe udělá srandu, protože to tenhle film dost zachraňuje. Kdyby se to duo režisérů rozhodlo to natočit ÚPLNĚ jako komedii, pak by to možná mohlo být super a hluchá místa v ději by to s přehledem vynahrazovalo. Ale takhle je to bohužel jen nefunkční slepenec žánrů. Ke kladům bych ale ještě připočítal to, že mučení bylo udělané docela solidně, což u izraelského filmu prostě ocenit musím. 2* ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Hyperbolizovaná legrace. Thriller s nadsázkou. Černá komedie. Říkejte si tomu, jak chcete, ovšem jedno asi jen tak nepopřete - že je Big Bad Wolves dalším výtečným příspěvkem do tohoto výživného a mně velmi lahodícího filmového mixu (dále např. Lovci hlav nebo Ruang talok 69). Násilí je zejména v té druhé (primárně komediální) polovině, kde je ho taky nejvíc, zjemňováno a zlehčováno odbíháním od tématu (tedy mučení) - ať už mučiteli „v tom nejlepším“ volá ustaraná matka, vyruší ho zvuk minutky právě dopečeného korpusu na dort nebo se jedná o etudu s otcem a mnohé další. Vtípky jsou ovšem i slovního charakteru a například u takové debaty o všech mužských tělesných otvorech jsem regulérně vyprskl smíchy. Ale už toho radši nechám, ať z toho taky něco máte a užijete si nějaké to překvapení. Nádhera. Titulky naleznete zde. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobře, tam nemám žádných námitek a taky oceňuji, že se tvůrci nebáli jít do takto odvážného námětu. Pouze ten zde slibovaný černý humor jsem tam hledala jen těžko, respektive ne, že by tam nebyl vůbec, ale takový nemastný neslaný, jako by ty vtipné situace nebyly dostatečně vypointované. Ale je tu i možnost, že mi takový suchý styl humoru zkrátka jen nesedl, protože jestli jsem se za tu dobu dvakrát pousmála, tak to bylo moc. Viděno v rámci Challenge 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kdo dneska pomáhá starým lidem?!“ Trefná otázka…Měl jsem trochu strach z toho slibovaného, no, řekněme „tvrdšího“ humoru, zároveň mě tím film ale hodně lákal. Nakonec převládá přece jen spokojenost. Ten humor tam je. A místy poměrně důmyslný a brutálně zábavný. Ale dost často také na hraně až za ní, někdy se ještě pobavíte, jindy už vám do smíchu moc nebude (film není pro širokou diváckou obec). Režisérské duo si hodně dovolí (v téhle podobě by to za velkou louží opravdu neprošlo), ale přitom jejich cynismus není hloupý ani samoúčelný. Zároveň se jim daří udržovat solidní tempo a napětí. A na diváka čeká pár morálních dilemat…ostatně, s kým v tomhle filmu se dá sympatizovat bez připomínek? Na to si už ale každý musí odpovědět sám. Škoda jen, že po Mickiho telefonátu to nabere kurs, který se mi vůbec nezdál, zlomyslně otevřený závěr tuhle nepříjemnou pachuť spravil bohužel jen z části. Přesto, podtrženo a sečteno, slušné 4*. „Pořád žiješ s rodiči, co?“ - „Rodiče jsou mrtví.“ - „Myslel jsem, že zabíjíš jenom děti…“ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý komediálne ladený kriminálny thriller z izraelskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o vytrvalom detektívovi, ktorý verí, že brutálnym vrahom malých dievčat je hlavný podozrivý, miestny učiteľ, čo ale nikto nevie dokázať a tak sa to rozhodne ukončiť po svojom. O učiteľa má ale záujem aj otec poslednej obete a tak sú nútení spojiť svoje sily a dostať z neho priznanie a informáciu o ukrytej hlave dievčaťa, ale nie všetko im vychádza podľa plánu a navyše dochádza aj k pochybnostiam, či je podozrivý skutočne ten pravý. So spracovaním som nadmieru spokojný, zápletka síce pôsobí úplne klasicky, ale v tomto prípade je podaná predsa len trochu inak. Aj napriek tomu, že dej sa približne polovicu času odohráva v jednej pivnici sa tu je stále na čo pozerať, keďže všetky zásadné postavy a vzťahy medzi nimi sa vydarili, dokonca to pôsobí aj trochu originálne a nepredvídateľne, čo ma teda v tomto žánri dosť prekvapilo, no hlavne bezchybne fungujú oba smery, ktoré si tvorcovia zvolili. A tak viaceré scény majú takú nepríjemnú zlovestnú atmosféru a mimo nich je tu zase výrazná príchuť čierneho humoru, ktorý to ťahá výrazne hore. A k tomu som mal ešte celý čas pocit, že kvalita ide síce pomaly, ale aj tak neustále len hore s tým, že už úvod ma bavil, takže tu sa nenájde nič, čo by ma nudilo a finále sa skutočne vydarilo. Čo sa týka žánrových zložiek, násilie síce nie je až tak výrazné, ale aj tak sa tu nájde pár drsnejších momentov, ktoré potešia, no prednosť tu má predsa len ten humor, ktorý je perfektný, či už dialógy medzi postavami, zapojenie novej postavy do mučenia a plno skutočne dobrých scén, bavil som sa výborne. Herecké obsadenie je na tom dobre, nájdu sa tu síce len štyri, päť výraznejších postáv, ale všetky mi prišli charakterovo a aj herecky pre potreby filmu úplne ideálne, takže tu nemám čo vytknúť. A spokojný som aj s réžiou a technickou stránkou, má to zaujímavú vizuálnu stránku, no hlavne dobre fungujú oba spomínané smery, takže nemám problém. Big bad wolves je teda veľmi príjemné prekvapenie, výborný scenár, zaujímavé postavy, dobrá atmosféra a skvelý humor, takže sa určite oplatí pozrieť. 78% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama