Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická neustále sa zamotávajúca pavučina zločinov, z ktorej niet úniku. Je len otázka času, kedy hviezdna "kariéra" gangstera narazí na problém. Najhoršie, že keď už raz človek začne, nemôže len tak zo dňa na deň skončiť, teda aspoň nie dobrovoľne. Veľa na tom spravila najmä tá pohyblivá kamera, vďaka ktorej pôsobí celý film veľmi autenticky. Ale aj tak mi to neprišlo až tak úžasné ako by som pôvodne čakal, aj keď niektoré situácie a zvraty boli naozaj nečakané. No a veľkým plus bolo, že do deju bola zakomponovaná aj rodinná "idylka" dvojice bratov, ktorí zasvätili svoj život gangu. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jako box mezi Kličkem a Hayem. Mohla to být nuda, nekonal se překvapivý závěr, přesto jsme viděli velmi zajímavý zápas. Líbí se mi obsazení neherců a skutečných bratrů do hlavních rolí, byli mi hodně sympatičtí a věřil jsem jim všechno. Nordvest je čistá žánrovka, ničím nepřesahující, ale rychlá, drsná, pravdivá a rozhodně nenudící. Pro koho byste umřeli radši? Arabský nebo gruzínský gang? Ono je asi jedno, z který strany přilítne kulka, spíš se rozmyslete, jestli v těch pár šťastných a živých dnech chcete šukat Marfušky nebo Šeherezády. ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film o mladém zlodějíčkovy, který krade, aby pomohl své matce z jejich nuzným živobytím. Ze začátku dělá byty, domy pro místní bandu, za pár šupů, pak mu ale jistý člověk nabídne lepší obchod a čistou náhodou u něj získá práci na stálo, za velmi slušné peníze, jak jinak než tak trochu nelegální a jak se říká s jídlem roste chuť a tak se zaplete do spousty nepěkných situací. Film velmi přirozeně zachycuje, uvažování a jednání mladého člověka, když se nechá zlákat na peníze a neuvědomuje si rizika, protože ze začátku se zdá být všechno tak jednoduché a ke všemu je to tak trochu i zábava. Člověk ale nikdy neví, kam až to může zajít.... Viděno v rámci Zahraniční výzva 2015 / Dánsko ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jako skuteční zločinci nejsou nonšalantní kmotři s psími dečkami, ale agresivní neřádi profitující na utrpení a bezmoci ostatních, stejně tak je Northwest uvěřitelná gangsterka bez romantické nadstavby. Popisuje mimo jiné způsob, jak se z obyčejného bytaře velmi lehce státi vrahem. Nevyhnutelnost radikálního řešení nasatlých problémů a zároveň neschopnost se z podsvětí jakkoli vymanit, to je pro malou kriminální rybu přece jenom velký sousto. Nezbývá než chudáku Casperovi držet palce, aby se z něj na konci filmu nestal stejnojmenný animovaný duch. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krutá exkurzia do sveta Kodaňského podsvetia a organizovaného zločinu. Podobne ako v prípade snímku R (2010) aj tu sa Michael Noer drží drsnej, naturálnej formy, ktorá je vďaka kamere ešte umocnená pocitom bezprostrednej reality. Po emočnej stránke táto drámička ku koncu pekne graduje. Trocha zamrzí, že narozdiel od filmu R, sa tu takýto koniec dal čakať už veľmi skoro. Chýbal mi tu nejaký prekvapivý moment alebo šokujúca, nečakaná scénka. Ale aj tak celkom spokojnosť.70/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama