Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (459)

Psema 

všechny recenze uživatele

"Rád čtu všechny příručky o tom jak režírovat a psát scénář, ale pak je musím hned zapomenout, jinak bych točil šablonovité filmy." Je zarážející, že tohle řekl režisér hned několika zcela šablonovitých filmů, které se ale - možná právě kvůli snaze "dělat si to po svém" neustále rozpadají na sbírku od reality odtržených konstruktů, které nejsou ani zbla vtipné, působí dojmem 40 let starého šuplíkového materiálu a navíc jsou i mizerně zrežírované, zahrané a ozvučené (zaručeně nejotravnější soundtrack roku, jehož snaha o hollywoodskost je v kontrastu zobrazovaných situací á la "hezky česky" směšná!). Jediný, kdo odchází se ctí, je jako vždy přesný Šurkala. Každopádně kandidát na sračku roku, kterou je nesmírně těžké dokoukat, aniž byste si rozrazili čelo zoufalým mlácením hlavy do zdi. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nesympatickej loser furt před někym prchá nebo někam padá, nejlíp i s celým autem nebo s fejkovou sádrou, přičemž to vůbec není vtipný, zábavný, poutavý, naopak bych řekl, že jsem to už někde viděl. Jo, viděl! Recyklujou se tu totiž gagy ze Snowboarďáků a Rafťáků, které byly slabé už ve Snowboarďácích a Rafťácích. A tak je to vlastně s celým filmem. Vyčpělost a vyšeptalost každé modelové postavy, nesmyslnost a hloupost každého dialogu či dějové zákruty. A hrozná nuda. 30% ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Jsem nesmělý, ale léčím se mám rád takové náměty. Matouš Ruml je talent, byl skvělý i ve Stardance (a bude nám ten pořad letos chybět!!!),  ale vydat se za ním do divadla pro mě není tak jednoduché a po svém ikonickém Lexovi nedostal před filmovou kamerou tolik zajímavých příležitostí. Takže jsem ho moc rád viděl v hlavní roli - a na víc opět jako otloukánka, byť tentokrát inteligeního. Od Karla Janáka mě sice vůbec neoslovili (pro čásť mých vrstevníků nebo (skoro)vrstevníků možná kultovní) Rafťáci, ale zase jsem si od něj celkem oblíbil pohádku Princezna a půl králoství, kterou mi tahle komedie i párkrát připomněla.  Sice vážně nemusím Jakuba Prachaře (až na na něktěré songy od Nightworku, ale to už je dost dávno.:D), ale zde se mi (stejně jako v Princezně) do té odpudivé záporné  postavy proti Rumlovi hodil. Oproti některým novodobým  českýmm lidovým komedíím jde o solidní oddychovku, která relativně dobře a pohodově   šlape. Mně se teda na to po většinu času koukalo dobře. Speciálně mě hodně pobavila servírovaná večeře tátovi a rozhovor na záchodcích.:o Ale i u dalších ,,balících´´ situací jsem se průběžně usmíval a těšil se na další. Při vahání nad hodnocením, nakonec zvolím asi lepší tři hvězdice,  ale byť se snímek  může opět zdát (hlavně ve druhé půlce) trochu schématický, tak se mi o to více líbilo závěrečné podprahové sdělení, že robotická pravidla jsou vlastně k ničemu a celkový dojem je milý.  Já jsem docela potěšen. A Miroslav Donutil mě se svým typickým herectvím (ale tentokrát v roli experta na balení) osvědčeně bavil. Jakejch vašich knih? Vždyť jste je ani nenapsal-Říká ti něco vydavatel, chlapečku? ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

NAPROSTÁ SPOKOJENOST. Hned na úvod bych uvedl, že české filmy moc nemusím (především ty nové=> Nestyda, Muži v naději, Román pro muže atd.), ale tento film je, stejně jako Román pro ženy, velmi povedenou komedií. Kromě herců, kteří byli perfektní, bych další klad viděl v hlavní ženské postavě Kristíně Svarinské, která je nejen krásná, ale především neuvěřitelně sympatická. Nakonec bych napsal, že pro mě se jedná o jeden z nejpříjemnějších českých filmů za poslední dobu (bohužel konkurence je dnes příliš malá). V roli Marka jsem se viděl, takže jsem se poprvé v životě zasmál i sám sobě. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenáročné milé rozptýlení po těžkém pracovním dnu. 1) 44letému Karlu Janákovi budiž čest za tento lehký pohodový snímek, který z nás snímá břemeno nutnosti posuzovat a přemýšlet. Stačí se jen s Erikem (roztomilý 36letý Jan Dolanský) kouknout do Malajsie a je vystaráno._____ 2) 29letý Matouš Ruml (hlavní postava Marek) se mi v rolích různých neschopných mimoňovitých bambulů už začíná pomalu zajídat. Daleko více sexy mi připadl v rozhovoru se svým otcem, kdy mu opilý říká, co si o něm a jeho charakteru myslí. To 31letý Jakub Prachař (Markův soupeř Filip) měl s rolí větší štěstí, i když ani on nehraje žádného debila, jenom poněkud zhýčkaného zbohatlického synka a klátiče. 63letý Miroslav Donutil (Markův otec) se úkolu zhostil se svým obvyklým šarmem. Role hloupé husičky tak zbyla na 25letou Kristínu Svarinskou (obletovaná dívka Stephanie)._____ 3) Pro pomoc případným zájemcům uvádím deset zmíněných zázračných pravidel, jak tedy získat holku. 1. znát svou kořist - 2. musí si všimnout - 3. ohromit - 4. prolomit tři strážce - použít osud, probudit touhu a dorazit - 5. nevolat jako první - 6. porazit soka - 7. pravidlo líbací a postelové (ve filmu vynecháno) - 8. nech to na přírodě - 9. zničit soka - 10. když se to nepovede, tak se nezbláznit. A je to doma. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Ústřední píseň„ One Player Game“ složili Miroslav Chyška a Dan Bárta, zpívá Albert Černý. „Snad nikdy jsem ještě nepsal pro jiného zpěváka,“ říká Bárta. Uvážil prý, že by neměl zpívat za chlapce, jemuž by mohl být tatínkem. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)
  • Režisér Karel Janák si část filmu prožil na vlastní kůži. Přiznává: „V době natáčení jsem se dostal do situace, kdy mi někdo jiný začal aplikovat pravidla na moji přítelkyni, takže už spolu s Veronikou Kubařovou nejsme. A navíc Veronika hraje v úvodní scéně filmu rozchodu s hlavním hrdinou. Takže jsem si to přivolal, prožil i natočil.“ [Zdroj: kultura21.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama