Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Gandolfini, Rapace i Hardy jsou pro mě dost slušnými hereckými lákadly. A filmy z newyorského podsvětí taky, takže až potud v pořádku. Ovšem to by Hardy nesměl mít roli oligofrenního blba, který mluví i přemýšlí jako Forrest Gump a který se "dojemně" stará o opuštěné štěňátko, Rapace by nesměla mít na svém hezkém xichtě tunu profesionálního makeupu, když má hrát bývalou feťačku z chudé společenské vrstvy, Čečenci by se nesměli jmenovat jmény jako Andrej a mluvit spolu rusky, no a konec by nesměl být přeslazený, laskavý a hřejivý jak u Špílberga a podbarvený slizkou cajdákovitou hudbou, ze které jsem znechuceně vrhnul. Aspoň že ten Gandolfini byl svůj. Slaboulililinké tři. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další z nemnoha snímků, které nestaví na rychlém sledu akcí a přestřelkách, naopak, děj plyne líně jako život v zarostlém rybníčku. Hodně mi připomínal např. Drive nebo Jeden musí z kola ven a všechny tyto jmenované hodnotím veskrze kladně, vlastně nemám, co bych vytkla. Tom Hardy je naprosto precizní, miluju jeho grimasy, o hlasu ani nemluvě. Jeho postava vám přiroste k srdci natolik, že máte na konci velký strach, jak to dopadne, protože tohle drama se rozjede naplno jak pendolino přesně v tom okamžiku, kdy je to zapotřebí a kdy svíráte v rukou kapesník a přemýšlíte, jestli teď není zrovna vhodný čas začít si okousávat nehty... (navíc dojdete ke zjištění, že štěně pitbula může být roztomilé! :o) ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete v totálně úmorných dvou hodinách plných naprosto dementních dialogů, kokotsky jednajících, nesympatických postav a ultimativně idiotského „děje“, co se táhne víc než léčba herpesu, vyčerpávajícím způsobem dozvědět úplně vše o tom, jak pečovat o štěně pitbula, nebo pokud se prostě jen tak z dlouhé chvíle rádi pálíte cigaretami na genitáliích a nemůžete se toho nabažit, neváhejte. Pokud ne, raději si ze špajzu vytáhněte nějaký škaredý brambor a upřeně pozorujte, jak mu strhujícím tempem rostou hlízy. Garantuju vám, že proti téhle uspávačce hadů s ohyzdnou Rampičou a gumovým Hárdym to bude naprosto adrenalinová jízda. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ TĚMHLE LIDEM DOVOLÍŠ, ABY SI OD TEBE NĚCO VZALI, BUDOU SE POŘÁD VRACET. FURT JIM NĚCO BUDEŠ DLUŽIT. NIKDY, NIKDY SE NEZMĚNĚJ. NIKDY JE NEPŘEDĚLÁŠ…" /// Všichni, co ujížděj na komorních filmech o čemkoliv, budou mít žně. Seznáměj se s Bobem a nebude je štvát, že to bude seznamování dlouhý. Během toho se vodehraje třeba loupež, na kus řeči zajde nasranej čečenskej frajer Čovka, ale vyhraje ten, kdo to neuvěřitelně nudně pojatý vyprávění o změně názvu jednoho baru, vydrží s otevřeným vokem až do konce. Já měl kurevský problémy. Zlatá Býčí šíje! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Historku, kterou v rychlosti spíchnul Dennis Lehane, neznám. 2.) Jedu jen filmy, ve kterejch se zachraňuje pes. A na čase mně nezáleží. 3.) Thx za titule ,,ondrejlo86“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama