Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

sigf07 

všechny recenze uživatele

Zatím mé druhé filmové setkání s liverpoolskými Brouky a oproti Pernému dni úplně jiný filmový zážitek. Musím říct, že je Yellow Submarine na můj vkus až příliš hippiesácký. To neříkám proto, že bych měl proti té době nějakou averzi, ale myslím si, že nebyl zrovna dobrý nápad, založit celý film od A do Z jen na prezentaci určitého životního přesvědčení. Ponorka totiž taková opravdu je, od námětu přes animaci a dialogy až po znuděný namluvený komentář, díky kterému máte místy pocit, že ležíte po celonočním flámu nataženi v houpací síti v jedné místnosti s Johnem, Paulem, Georgem a Ringem, kteří vám z polospánku vyprávějí improvizovanou pohádku. Po hudební stránce ovšem není filmu co vytknout a kromě hitovek Yellow Submarine a All You Need Is Love mě potěšilo zařazení i méně známých písniček. Přesto bych asi udělal lépe, kdybych si rovnou pustil cédéčko... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VE MĚSTĚ, KDE JSEM SE NARODIL, BYDLEL ČLOVĚK CO PLUL PO MOŘÍCH A VYPRÁVĚL NÁM O SVÉM ŽIVOTĚ V ZEMI PONOREK…. TAK VYPLULI JSME KE SLUNCI NEŽ JSME NAŠLI ZELENÉ MOŘE A TAM JSME ŽILI POD VLNAMI V NAŠÍ ŽLUTÉ PONORCE.... /// Modří hnusáci útočí a ničí všechno, co vytváří hudbu. Brouci s Nikým jdou zachránit Zemi Pepřenii… úsměvný, ulítlý, barevný – stejně jako texty a dle mýho skromnýho mínění – nechcu filosofovat - máme co do činění s teorií Einsteinova časoprostorového kontinua.. (viď ty zelený jablíčko…). Ujetá barevná šílenost, která zaujme i děti (i ty písničky vole!). Hovno potom, že ji třeba nebudou rozumět (to se jim stane ještě hodněkrát). Prostě TOHLE VŠECHNO MĚLI V MYSLI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Film inspirovanej písničkou? To mě zajímá! 2.) Su avantgartní umělec, pitvající se v tvorbě Brouků. 3.) Thx za titule ,,bandolier.wz“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Hippiesácká doba vrcholila a společně s ní ke všem fanouškům Beatles připutovala i tahle hudební komedie. Vůbec nehodlám řešit, jestli o tom samotní Beatles věděli nebo jestli hlasy kreslených postaviček patří někomu jinému, tenhle film je zkrátka ta správná psychedelická úleťárna, která nepostrádá zajímavou příběhovou variaci na "zachraň svět", humor, parodii, neobvyklou animaci, spoustu skvělých písniček a hlavně Žlutou ponorku! Já osobně jsem se sice k tomuhle filmu dostal až více než čtyřicet let po jeho premiéře, ale i tak jde o můj pravděpodobně nejoblíbenější film se skupinou Beatles v hlavní roli. Vždyť už jenom za "klip" ke skladbě Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band bych dal autorům pět hvězdiček (a metál k tomu) a to mluvím o pouhých čtyřech minutách celého filmu! ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

It's Beatle-proof! Přesně takovýmhle nonsensem jsem potřebovala završit poslední den v roce. Jen tak pro představu: "Maybe time is going on strike.." "What for?" "Shorter hours." "I don't blame it. It must be very tiring being time, mustn't it?" "Why?" "It's a twenty-four hour a day, isn't it?" Ale ta intonace! To se musí vidět a slyšet. Prvních deset minut jsem si říkala, že scénárista rád hulil, ale po přehoupnutí deseti minut mi došlo, že tohle musel bejt uživatel něčeho silnějšího. Beatlesácká hudba samozřejmě top a i když samotní Beatles nejsou ze snímku nadšení, mě to fakt bavilo. /// Křižník - loď potopena. / I've got a hole in my pocket. / Nothing ever happens to me... / But I don't have an imagination... ()

#47 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se k ději nemá absolutně žádný smysl (stejně jako u většiny filmů s Beatles), nosným pilířem této animované pohádky je samozřejmě skvělá hudba, většina písní ale pocházela ze starších alb, takže film jako takový nepřinesl moc nových hitů (snad kromě Only a northern song, It's all too much a Hey Bulldog), za zmínku ale také stojí výborné instrumentální melodie George Martina. Žlutá ponorka v každém případě stojí za shlédnutí, především ale pro fanoušky Brouků. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Stejnojmenný soundtrack je trochu záhadou v diskografii Beatles, někteří ho dokonce považují za oficiální součást seznamu řadových desek. Na desce samotné jsou čtyři nové písně (It's All Too Much, Only a Northern Song, All Together Now a Hey Bulldog) a celá druhá strana Martinových instrumentálek, které zazněly ve filmu. (Robbi)
  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)
  • Lennonův syn Sean Lennon neměl o minulosti svého otce jako člena Beatles ponětí, dokud nezhlédl tento snímek. John mu tehdy vysvětlil, že se musel vzdát tohoto života, aby mohl být s ním a s Yoko Ono. (ČSFD)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama