Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (82)

Olík 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jsem zkouknul Na druhý pohled (omlouvám se, ale já zkrátka musel :D) a nejsem si zcela jist, zda snímku škodí a nebo naopak svědčí jeho televizní bytí. Téma, které docela dovedu představit i na filmovém plátně………úplně to vidím………rok tak 1995……..jeden bratr Al Pacino, druhý De Niro……ne, Matásek s Dastíkem taky dobrý (Hybnerová jako vždy výborný)……..na nedělní „čétéčkářský“ večer možná i nadstandardní. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tento příběh by byl určitě dobrý do povídkového filmu. Dvacet minut a dost. Na 70 minut je příliš dlouhý a příliš o ničem. Postavy mají dostatek prostoru, který trestuhodně nevyužívají, takže s nikým nesrostete. Hlavní hrdina je Emil je tak staršně nevýrazný, nemastný neslaný, že ho člověk prostě nemůže dát. Takže mi nakonec byla ta pointa úplně šumák a dokoukal jsem jsem se sebezapřením. Typický Nikolaev, jemuž se v posledních letech povedl jen Příběh kmotra. 45% ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Zápletka je sice poměrně snadno vydedukovatelná, ale jelikož jde o docela zajímavý příběh zabývající se lží, vinou a trestem, tak to zase tolik nevadí. Ke kladům snímku se dá počítat i herecké obsazení. Pozornost si zaslouží zejména Tomáš Dastlík, který pojal roli Emila velmi uvěřitelným způsobem. Nelíbí se mi však podivně useknutý konec a běžné nešvary spojené s faktem, že film má přívlastek televizní. (60%) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na nedělní televizní film ČT jsem se nedíval tedy už hrozně dlouho. Ale bylo to fajn. Ono si sice myslíte, že to máte všechno pěkně prokouklý a že vás nemůže nic překvapit, ale mě se ten závěr hodně líbil a i mně překvapil. Hodně se mi kloíbily takové ty "vedlejší, příběhu nepoplatné věci" jako tetování, knihy, tvorba. A samozřejmě herecky vělmi slušná práce (i když Barešovi na chuť nepřijdu asi nikdy). Bavili mně dialogy a vzájemné "smečování" (hlavně ve dvojici Dastlík-Hybnerová) některých postav. A s Hybnerovou bych rozhodně rád někdy zachlastal, jestli je takhle pod parou normálně, tak s ní musí být docela prdel. 3,5* ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Český TV film, který mě po dlouhé době potěšil. Výborný scénář, režie i herecké výkony. Na takové téma, dobře zpracované, bych snesla i normální celovečerní film. Některé scény by byly ještě výraznější, kdyby byly delší. Líbil se mi i otevřený konec, pro každého na přemýšlení. Jednoznačně jsem souhlasila s jednáním Emila, který měl na svůj postoj plné právo. Každý by měl nést důsledky svých činů. Opravdu milé překvapení. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama