Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španělsko La perversa señora Ward (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už pri prvej vražde na začiatku som začínal tušiť,že sa mi tento film bude páčiť a presne tak aj bolo.Je tu aj erotické dusno a hlavne zvrátené a úchylné erotické myšlienky.Martino je pánom príbehu,lebo ten má tu náramne bavil.Chcem aby si cítila zrušenie a strach,tak to je presné a tomuto filmu sa táto myšlienka hodí neskutočne,lebo toto som cítil aj ja pri niektorých scénach.Ale čo ma nasieralo a troška mi to ubralo z filmového nadšenia boli tie vraždy,boli veľmi rýchle a neukázali skoro nič lebo trocha krvi a vrah sa hneď zdekoval.Atmosféra bola fascinujúco mrazivá a tá hudba sa tu hodila.A ten finálny zvrat bol z tých najvydarenejších v tomto žánri. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po mírně nadprůměrném Martinově Torsu jsem čekal, že Sergiův první film bude povedenější, ale vůbec mě nepřesvědčil. Skoro se stává pravidlem, že pokud je v giallu hlavní postavou žena, je vždycky nesympatická. Nemohl jsem si pomoct a ke konci filmu už jsem vrahovi fandil, aby konečně našel cestu k hlavní postavě a ukázal jí svou břitvu. Navíc další věc, která mě trochu deptala, byl chaotický střih. V některých scénách to bylo možná na místě, ale po většinu stopáže to působí velmi divně až rušivě. Ale z celkového pohledu vypadá tento snímek ještě vcelku dobře, proto se přikloním k třem hvězdám. ()

Reklama

kaylin

všechny recenze uživatele

Italské giallo mi snímkem „Lo strano vizio della Signora Wardh“ opět ukázalo svou krásnou tvář a já jsem se znovu ujistil, že tohle je jednoznačně žánr, který mi sedí, žánr, který si dokážu užít, protože je to něco, co mě dokáže udržet napjatého, žánr, který mě zajímá. Udržet divákovu pozornost dokonce není jednoduché, ale tady jsem opravdu jen s očekáváním sledoval, jaká bude pointa. Určitě není špatná. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Teda pane Martino, tohle bylo naše první setkání a už teď se nemůžu dočkat dalšího. Protože The Strange Vice of Mrs. Wardh byl přesně šálek mého gialla. Je totiž krystalicky čisté se vším, co se k tomuto žánru pojí a navíc je nadopované sexy kočkami v čele s Edwige Fenech. Třešničkou na tomto dortu pak je geniální pointa!! Opravdu asi nejlepší, kterou jsem v tomto žánru viděl, ostatně jak už uvedl Koly. A proč nedávám plný počet? Prostě jsem hooodně zmlsaný Argentem a jeho vždy neskutečnou výtvarnou stylizací a atmosférou, na kterou Martino dosáhnul jen z půlky. PS: Velké thx Chattererovi, jsi borec!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Znásilnenie v daždi bude na konci vekov určite nominované v prvej päťke najromantickejších znásilnení v histórii kinematografie. Každopádne Strano vizio della Signora Wardh zďaleka nie je vizuálne tak precízne ako Bava či Argento, no aj tak stále relatívne pôsobivé a to najmä vďaka úžasnej snovej romantickej hudbe. Celkovo ale skôr priemer. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama