Reklama

Reklama

Keoma

  • Itálie Keoma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keoma, indiánský míšenec, se vrací po občanské válce domů. Jeho bratři jej však kvůli jeho původu nevítají právě s otevřenou náručí a spiknou se proti němu. Keoma se bude muset vypořádat nejen s nimi, ale i s bandou desperátů, která terorizuje celé okolí. A jeho pomsta bude řádně krvavá! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The world keeps going around and around so you always end up in the same place.“ Keoma reprezentuje Svobodu, babizna s vozejkem Smrt a nenarozené dítě Život. Symbolismus, mystika, Shakespeare, Peckinpah. Nyní už máte potřebné indicie k tomu, abyste se zorientovali v lehce děravém příběhu průběžně dopisovaného scénáře a pochopili, proč se Nero po návratu z Woodstocku ihned zapojil do produkce zpomaleně umírajících nesvobodných padouchů a pouštěl si k tomu tam pořízené hudební nahrávky. Špagety došly, kruh se uzavřel. Franco může Björnu Borgovi vrátit paruku.. „He can't die. And you know why? Because he's free. And man who's free never dies..“ ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Klima dobra klimbá. Zraňují záběry zbraně tábora, který se rozhodl brát za vzor. Havrana. Ten teď ale uvede v kóma. Kdysi kluk z luk krkavčích her. Dnes herkulovský náboj karamelové vizáže. Dřímá v něm. Chrabrý solitér. Rudé šípy prýští z bělma. Mekka chrpového oka se mračí, na trojsoka. Tam, kde doma byl, sklidí mokvající "moka" charakter. Nežádá se měkká ruka na kolébce. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Klasická špagetovka. Jednoduchý scénář, který se psal za pochodu v průběhu natáčení. Hlavní roli hrají vše říkající pohledy mezi postavami a neméně důležitou hudba. Všudypřítomná pravá western atmosféra. Po zásahu kulkou padouši dělají pomalu gymnastiku. Originálního Djanga jsem neviděl, ale tady to hrál Franco Nero výborně. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nero nám oproti Djangovi trochu zostarol, trochu pribral a poriadne zarástol. Asi vtedy letela móda účesov ala Papua-Nová Guinea. Ale keď si odmyslím tu buničinu, čo je na ňom, tak sa opäť zhostil svojej poväčšinu času mlčiacej role výborne. Má charizmu a ako jediný predvádza čo-to aj z herectva. Akcia a prestrelky sú fajn, akurát keď začnú, nie a nie skončiť. A hudba je na môj vkus trochu ukričaná. Inak má film veľmi jednoduchú zápletku a ničím vyslovene neohúri, ale špagetowesternový štandart si zastane. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zas jedna vzpomínka, která zklamala. Už si nepamatuji, zda to běželo našimi kiny, či zda jsem to viděl na rakouské TV, ale pamatuji si jak mi to tehdy připadalo skvělý, drsný, hutný. Nyní mi to ale připadá jen jako na efekt splácaný kus, brakující vlastní žánr a předstírající snad i jakési filosofické hloubky. Jen takovej dobovej, parazitní penězotřískač. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Enzo G. Castellari prohlásil, že ze všech filmů, které režíroval, je tento jeho osobní favorit. (Marek06)

Reklama

Reklama