Reklama

Reklama

Danielův svět

  • angličtina Daniel's World
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel je mladý muž, student a spisovatel. Daniel je pedofil. Je zamilovaný a vlastní orientaci netají, a to ani před rodiči milovaného chlapce. Daniel nikdy žádnému dítěti neublížil. Stejně jako Jirka Fx100d, Tomáš Efix, Petr Kasz, MR_Xguard, Elrond a další jeho známí z řad českých pedofilů. Jakou podobu má ten nejniternější cit v podání Daniela a jeho přátel? Filmový portrét české pedofilní komunity a životních radostí i strastí jejích členů. Příběh zakázané lásky a neustálého boje za smíření se sebou samým i za možnost přijetí uvnitř společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Film je jen malinkatým náhledem do problematiky a života hodných pedofilů. Film má spoustu míst, ve kterých se prakticky nic neděje, jsou v něm dialogy, kterým je akusticky jen velmi špatně rozumět a obsahově se v nich mlátí prázdná sláma. Ve filmu několikrát zazní, že má-li takový člověk děti opravdu rád a nechce jim ublížit a nechce jednat v rozporu se zákonem, tak je celý život nucen žít sám a své sexuální potřeby řešit jen s pomocí fantazie pravou či pro zpestření levou rukou. Ve filmu mi chybělo zamyšlení nad problémem, který takoví lidé musí řešit, a to, že jim objekt jejich zájmu zestárne a přestane být pro ně atraktivní. Toto dílo kromě svého smělého námětu ničím nezaujme a neoslní. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Daniel je kluk. Daniel je pedofil. Daniel vysvětluje, že být pedofilem nutně neznamená nahánění dětí po parku s bonbóny v kapse. Daniel se snaží překonat své touhy a současně je zprostředkovat veřejnosti, aby si nemysleli, že být pedofilem současně znamená být potížistou nejvyššího řádu. A funguje to. 65 % ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Chápem, že na jihlavskom doku festivale pôsobí tento film ako očakávané zjavenie (Cena divákov). Publikum obdivuje čokoľvek vymykajúce sa z prevládajúceho (pod) priemeru. Portrét človeka so spoločnosťou odmietanou sex diagnózou do tohto očakávania zapadá. Snaha o pochopenie a akceptáciu hrdinovej homosexuálnej pedofílie, pridáva požadovaný prvok kontroverzie. Otázne je, či samotný výber témy dokáže kvalitatívne povzniesť inak priemerný mladíkov portrét. Pôsobí ako citlivý vš hipík, čo sa príliš zamiloval do veľmi šťastného detstva. Odmieta emočne aj vzťahovo prekročiť prah najkrajšieho obdobia svojho života (ako sa o tejto dobe sám vyjadril). Je otvorený so zmyslom pre humor. Sympaťák. Má aj potrebu niečoho, čo na celej LBGTIHP (to HP na konci sú homosexuálni pedofili) komunite skôr vadí. Ide o dôraz na vlastnú sex orientáciu, ako na jediný hnací motor života. Pobavil homosexuál - dúhový aktivista, ktorý vraj v živote nepočul o homosexuálnej pedofílii. To ozaj "dojalo". Poznámka: Dodávam (už som to kdesi písal, ale opakovanie je Matka), že mechanizmus vzniku homosexuality a pedofílie je z lekárskeho hľadiska zhruba totožný. Sexuálne sa obe minority orientujú na objekt, ktorý nie je pri vzájomnom styku schopný splniť základnú biologickú funkciu druhu: rozmnožiť sa a mať deti. Odlišnosť obidvoch odchýliek od štandardu teda nie je primárne fyzicko-biologická (tam sa líši len v objekte vášne), ale právna. Právo homosexuálne správanie v našej spoločnosti toleruje, pedofilné postihuje (ak je sexuálny partner mladší ako 15 rokov ide o trestný čin). Hranice veku, kedy bol sex s osobou povolený - teda právna zábrana pedofílie - sa ale historicky menila. A tak Danielovia istú šancu majú. Záleží na spoločnosti, či takéto správanie chce a dokáže tolerovať. A prispieť tak k tomu, k čomu LBGTIHP vyzýva: k odstráneniu všetkých foriem sexuálnej diskriminácie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ve své jedné světlé a sebereflektivní chvilce mi Daniel promluvil přímo z duše „Tohle mé věčné kňourání už mě začíná pěkně srát.“ V podstatě by to byl vlastně zajímavý dokument o skupině lidí kteří jsou kapku v prekérním životním postavení, ale co je to platné, když se tady zpovídá takový protivný emař? Z celé věci jsem měl dojem, že jde o nějákou módní subkulturu, která se strašně uměle udržuje v depkách. Taková banda mladých kterým vlastně vyhovuje, že mají nemainstreamové “hobby“a jsou natolik jinací, že je to vlastně cool. Daniel se nám hrozně snaží vysvětlovat jak je to vážné, jak to berou seriózně a se vší zodpovědností, že nejde o sex ale city, ale pak jsou tam scény kde se tihle nevyzrálí a zmatení adolescenti na svém srazu baví mezi sebou, jak debilně vtipkujou o svých “kutících“(už jen to je výraz zralý na kop z otočky) a divákovi je stejně tak trapně jako ho přestává zajímat budoucnost těchto existencí. To jako v celé komunitě neškodných pedofilů není nikdo komu není nad 30, nějaký pedoguru který by z téhle bandy uch vyselektoval pozéry a zbytek pak třeba nasměroval jak se s celou věcí poprat trošku důstojně? Zůstala mi jen spousta nezodpovězených otázek a slušný despekt vůči Danielovi a jeho parťákům. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ale kdež! Líp to pojmout snad ani nešlo. Minimalistická forma, vyprávění v ich-formě a empatický vhled do duše mladého kluka, který se musí srovnat s tím, že nikdy nebude mít rodinu, děti, lásku a ani sex. A ano, jsou to taky lidé a konečně to někdo říká bez jakékoliv bulvarizace a zjednodušování. Jediné z čeho mám strach, tak je, že nás teď čeká nový dokumentární žánr - i filové jsou taky lidi. Co takhle zoofilové? Nekrofilové? Ti svůj film mít nebudou? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Úvodní příprava filmu trvala asi rok a zhruba v její polovině potkala režisérka Daniela, byl to asi dvacátý člověk, s nímž se sešla. (Zdroj: deník PRÁVO) (hippyman)
  • Film byl na festivalu Berlinale vybrán do sekce Panorama. (lunruj)

Reklama

Reklama