Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ani supermoderní technika není neomylná. Stačí jedna nevinná nehoda a rozjetý, stále zrychlující, mnohaset tunový stroj se nedá zastavit. Vysoce technicky vybavenému osobnímu vlaku s počítačově ovládaným motorem nastanou náhlé technické problémy, když strojník omylem vylije vodu na elektrický obvod řídící jednotky. V tu ránu nad ním ztratí veškerou kontrolu a vlak díky elektrickému zkratu zrychluje každou minutu o dvě míle. Jestliže se nepodaří snížit jeho nebezpečnou rychlost, hrozí vykolejení v blízkosti nemocnice a tudíž budou ohroženy životy cestujících. Jediný, kdo se ukáže, že by mohl tyto lidi zachránit je Lucky Singer. (HBO Europe)

(více)

Recenze (89)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tenhle film viděl několikrát. A i po pozdějším shlédnutí to není vůbec tak tragické, jak to z pohledu hodnocení tady na ČSFD může vypadat. Je to klasický televizní film z 90. let, solidně zahraný, navíc s pěknou krajinou. Scénář je sice plný děr, ale ruku na srdce - který film ty díry nemá? ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zoufalství... čiré zoufalství... Aby se tomuto filmu - tedy příběhu dalo jakž takž věřit, musí být divák totálně "na šrot" nebo duševně postižen... Přitom stačilo málo a mohla to být docela pasivní zábava - např. udělat u toho parodii... Hloupé a netolerovatelné podmínky pro to, aby se mohl "spustit" antidramatický příběh jsou netolerovatelné a nesežere je ani desetileté děcko... (takové to se pokazit má to se taky pokazí nebo to pokazíme)... A "Sandokan a Spasitel" R.Urich s obzvláště vyvinutým OTK (OTK = ozdobný tukový kroužek kolem určitě vypracovaného utajeného břicha) to je taky něco vyjímečného... Výsledkem tohoto filmu je pak dokonalá paranoia... chvíli pláčete a smějete se, chvíli běsníte... a navíc sami na sebe... :-) Vrcholný zážitek ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Po delším výzkumu jsem objevil, že se jedná o poměrně zdařilou adaptaci apokryfního spisu Franze Kafky Das Zughalten von der nordwestlichen Bahn (Zastavení vlaku severozápadní linky, vyd. nakl. Růže v ecobalu, Praha, 2003). Jedná se o pokračování zeměměřičových dobrodružství - tentokrát v Americe (předznamenává známý román Nezvěstný/Amerika, který Kafka napsal posléze, byv ještě okouzlen vlastními popisy americké krajiny z okna vlaku). Zeměměřič se však tentokrát nechce dostat do zámku, jelikož pochopil absurdnost svého marného úsilí, ale snaží se tentokrát zastavit jedoucí vlak a opět nikdo nemůže pochopit proč se mu to stále nedaří. Kafka zde rozehrává známý kolotoč bláznivých náhod a absurdních situací, které onou precizní drobnokresbou, jež je pro něj tak typická, vytváří neuvěřitelnou mozaiku nepochopitelné a bezútěšné lidské činnosti a nechává čtenáře okusit notnou dávku existenciální tísně. Lze s jistotou prohlásit, že výborný Mastroianniho film - i když se od knižní předlohy často výrazně odchyluje - dokázal hlavní myšlenku knihy převést s naprostou jistotou a jedině velice citlivý divák dokáže plně vychutnat onu subtilní symboliku nezastavitelné a věčné "jízdy vlaku" jako archetypu "života spějícího ke smrti". Zastavit vlak totiž - stejně jako zastavit život - prostě nelze. Film is a great art of life... ()

Beda odpad!

všechny recenze uživatele

Tak děsivě špatné, až je to občas k smíchu. Hlavně scéna, kdy hlavní hrdina, obtloustlý Superman s příznačným jménem Lucky, z toho "neustále zrychlujícího vlaku" za jízdy celkem v pohodě vystoupí, aby si trochu zaběhal a pak do něj zase naskočil. Akční záběry vlaku "řítícího" se krajinou taky nemají chybu. ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad dávám odpad, často si i u Pilcherky nebo uhozených kanadských akčáků najdu něco pěkného - například přírodní prostředí, nějakou hereckou sympaťačku nebo sympaťáka apod. A dávám aspoň 1*. Ale toto je opravdu moc. Mrknete na začátek, kdy decka vody stačí na fatální poruchu superluxusního a supermoderního vlaku a hned víte, v jakém dementním duchu se bude odehrávat zbytek tohoto veledíla a zázraku akční kinematografie...A kdo má pochybnosti o odpadu, toho přesvědčí běh poměrně sádelnatého hlavního hrdiny "zkratkou" - divokým horským terénem, aby skočil na rozjetý vlak z viaduktu. Jen je záhadou, co zde dělá áčkový herec Udo Kier... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama