Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (346)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Woody Allen vzhledem k svému pokročilejšímu věku bilancuje a uvažuje nad tím, co bude potom… a jestli něco bude. Vede dialog sám se sebou, jestli věřit nebo nevěřit, při čemž, logicky, převáží jeho celoživotní stanovisko. A tuhle trochu hořkou pilulku obalil do milostné romance, která je jednoduchá a přitom půvabná. ____ Colin Firth je skeptik, věčně v útočné a naštvané náladě, který na chvíli podlehne dojmu, že svět není tak bohaprázdné místo, jak si vždycky myslel. A i když se později přesvědčí, že ne každý zázrak je pravý, jeden zázrak se tu přece jenom odehraje. Mnohem méně nápadný, ale stejně tak vzácný. _____ Milá retro atmosféra podbarvená správně zvolenou hudbou dělá z tohoto snímku jednu z divácky vděčných allenovek. /21. 8. 17./ ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Keď má film svoju špecifickú čarovnú atmosféru, dokážem mu odpustiť obsahovú nedokonalosť. A súhra 20.rokov, krásneho Francúzska a rozkošných kostýmov zahalených do žltých farieb mala práve to správne kúzlo. Ak by som mala kritizovať, tiež som medzi dvoma hlavnými postavami nevidela a už vôbec necítila nejaké výrazné iskrenie. Obdiv zo strany iluzionistu, jeho nadšenie z objavenia niečoho nového a záujem o osobu podvodníčky, ktorý k nej postupne začal prechovávať sa mi zdal skôr ako čisto profesionálny a na úrovni túžby oslobodiť sa a poznať nový svet a nie spoznať Sophie ako konkrétnu osobu. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Skoro jako by to Woody natočil před šedesti lety a teď jen přimaloval barvičky a nádherně jemné světlo, tak moc to připomíná staré klasiky (které jsou klasikami ne jen tak z plezíru, ale proto že jsou zkrátka skvělé). Minimálně tedy zpočátku. Tak břitké dialogy stršící sarkastickými stíračkami jsou dnes ve vztahovkách velmi vzácné, i ta jemná retro stylizace a konzervativní přístup k příběhu. V podstatě tedy paradoxně svěží závan vzduchu do zkostnatělých moderních romantických komediích, na kterých není zajímavého už zhola nic, včetně jejich časté okatě indie stylizace. Jenže Firth není Bogart (i když...), a Emma není Audrey (není, ani omylem!), a Woody si vybírá klidnější chvilku, takže místo tnutí do živého až na dřeň jako v jeho posledních Jasmíniných slzách tady jen hladce klouže po povrchu a "konzervativní přístup" degraduje na plnění zoufale odhadnutelných archetypů kdy celý film předpovíte během deseti minut. Což nicméně není špatně, film i potom (i proto) hodně baví, až do poslední čtvrtiny... do chvíle kdy se Firth najednou změní na blábolícího idiota a Emma definitivně spadne do svého standartního módu "vyjukaná teenka ze střední". Pak film naštěstí rychle skončí, ale ty převážně pozitivní pocity z něj to stejně dost zkazí. 7/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No, bylo to takové nijaké. Nebýt Emmy Stone, tak je to celkem propadák. Ale ona je skvělá, krásná a má talent. Colin Firth mi tam moc neseděl. Jeho role nebyla napsaná pro něj, ale pro někoho mladšího a charismatičtějšího. Příběh je sice krásný, ale takový fádní. Mám z toho smíšené pocity a takový zvláštní pocit. Divně zajímavý film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tu sa Allenovi nepodarilo úplne okúzliť, ale to ani celkom nedomrvil. Dvojica Colin Firth- Emma Stone mi nie úplne sadla, najmä prvý menovaný, hoci sa na úlohu suchého aristokrata dokonale hodí. Trochu romantiky ale presvedčí nejedného diváka, že je to film napriemerný. Pre mňa ale len priemer a to aj vzhľadom na to, že Woody má na viac. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama