Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skutečně jsem nečekal moc, ale z nenápadného a polozapomenutého thrilleru s jedinou berličkou pro mě (skvostný a úplně jiný než ho známe, Michael C. Hall) se vyklubala velice syrová podívaná s nepředvídatelnou zápletkou a přitom jde o tak komorní, ovšem funkční premisu. Nejlepší je si před filmem nezjišťovat vůbec nic, vplynout do příběhu a unést se velice pomalým tempem vyprávění, které se posléze transformuje v něco mnohem lákavějšího a s navíc výborným soundtrackem. Jim Mickle umí a budu jej do budoucna sledovat...8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trochu z retro fláků, líznuté civilností Jakea Reachera s hudbou, která zní jako kdyby se Atticus Ross po nocích nudil, tak něco nahrál aby se neřeklo. Pachuť pomsty jsem moc necítil, ale pachuť scénáristicky prapodivně koncipovaného béčka s ještě zvláštnějším dějovým twistem uprostřed už ano a docela zřetelně. Nepopírám pár skvěle vygradovaných scén, ale jinak je to neslané nemastné. Motivace postav divné, směr, kterým se příběh ubíral jen těžko pochopitelný, navíc posouvaný mnohdy až příliš velkými náhodami. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý thriller, zprvu s fincherovsky budovanou atmosférou a napětím, poté sladěný se soft verzí 8mm, nakonec ale peckinpahovsky rezolutní a patriarchální. Tvůrci dali svému filmu opravdu originální rámec: od rodiny k chlapskému vzetí spravedlnosti do vlastních rukou a nakonec zase zpátky do kruhu rodinného - ale už jinak, byť spolu, uvnitř sám... Zajímavé je i posunutí kontextu, tenhle typ neo-noirových filmů se obvykle odehrává ve velkoměstech, přenesením do texaského maloměsta a do venkovských lokací se daný žánr zajímavě variuje směrem k Peckinpahovi a odezvě moderního westernu... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Mam rad ako Mickle dokaze pomaly, ale o to presvedcivejsie butovat atmosferu v svojich filmoch, pricom jeho postupy rozhodne kazdemu nesadnu. Paci sa mi, ako sa na prvy pohlad jasny revenge pribeh o pomste otca za smrt svojho syna (hoc bol zabity v sebeobrane ked prepadaval dom) postupne rozvinie a uberie inym smerom. Ovsem prvykrat som sa pri Mickleho filme pristihol, ze uz to miestami vdaka tej "pomalosti" straca tempo. Navyse, to kam sa pribeh nakoniec dostane mi pripomenulo jeden neslavne-znamy, "prvy, akcny, post socialisticky film", co samozrejme nie je minus pre rezisera. A samozrejme - tradicne stale vyborne atmosfericky OST. Stale ostava u mna na tope Stakeland. (videne na EFM) 7/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jen jedno slovo a to slovo škoda...škoda v tom smyslu,že jsem si jistý,že šlo z tohoto tématu vytěžit více i co se hereckého obsazení týče...ano herci hrají dobře i atmosféra je dobrá,ale něco tomu prostě chybí..ve spoustě věcech je film nedotažený někde zase natahovaný atd.takže nemůžu víc jak 65 % a tři hvězdy.a to tam hrál i Dexter :-))) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama