Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pseudothriller, který zkušený divák prokoukne po zhlédnutí poloviny traileru, případně po prvních pár minutách filmu. Pravda, úplný závěr jistý "šok" přinese, ale že by se z toho člověku postavilo péro a ejakulátem zasral obrazovku, jak se z toho znenadání udělal, to zase ne. Péro se ale průměrnému heterákovi zajisté postaví z Woodley a její role nezkrotné lolity toužící po jakémkoliv dostupném mrdu, kdy při každé příležitosti nezapomene ukázat své adolescentní kozy ve vývinu a hází u toho grimasy, které by leckoho dostaly do kriminálu (mě určitě). Když ale pominu dvaadvacetiletou herečku, která hraje zákonem chráněnou a zákonem mrdanou teenku, zůstane mi rozvleklá nuda, kterou snad musel napsat obstarožní Japonec s fetišem na nedostupné dospívající maso. Thriller bez sebemenšího napětí, který by se dal snadno zaměnit s životopisným filmečkem o jedné nezletilé nymfě. 50% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Arakiho vhled do života dospívající -hormony rozhárané- holky, která přijde o frustrovanou a excentrickou matku, je nejen hypnoticky zádumčivý, ale chvilkově satirický, občasně až sarkastický. Pomalu plynoucí děj, který jde na úkor neúprosné šmíry dvou hlavních ženských postav, typická silná slovní forma (rozuměj vulgarismy), velmi vhodně vybraná hudba, která podkresluje celkovou podařenou atmosféru, hlas mimo obraz, který tradičně stvrzuje literární předlohu, ale zároveň perfektně dotváří děj a občasně zahýří jemnými bonmoty, přesné herecké výkony... White Bird in a Blizzard je filmové dílo vymykající se tradičnímu vypravěčskému proudu, jde si po svébytné cestě a to rozhodně stojí za shlédnutí! 80%. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Ke scénáři a psychologii postav mám asi sto tisíc výtek, nicméně režijně i herecky to bylo špičkové. Dost se mi líbila forma vyprávění a hlavně obdivuhodný výkon Shailene Woodley - ta holka opět dokazuje, že z ní roste budoucí hvězda. Škoda, že film jako celek nedrží pohromadě a výborné záblesky se střídají s tak trochu wtf momenty. Na druhou stranu mě to nenudilo a byl jsem zvědavý do poslední minuty. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Strašně zajímavý film, který stojí na perfektním scénáři a skvělých hereckých výkonech, ale bohužel maličko doplácí na pomalé tempo. Přesto jsem byl hodně pozitivně překvapený, jak se drží při zemi a nesnaží se za každou cenu překvapit. Shailene je velmi sexy, takže doporučuju a dávám silné 4 hvězdy! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně nebylo nic převratného. Matka zmizí, chvilku se to nějak řeší, pak už se to moc neřeší a nakonec vyjde všechno najevo. Nic vypjatého, překvapivého nebo temného. Možná jen ten důvod, který vedl ke konečnému rozuzlení, byl poměrně překvapivý. Eva Green tu ztvárnila další ze svých neurotiček a pomalu začíná mít na tyhle role patent. A upřímně řečeno, začíná mi to lézt na nervy. Ani další herci příliš nezaujali, pokud tedy nepočítám Shailene Woodley. Mě se na tu holku strašně příjemně dívá a ne jenom proto, že se jako jedna z mála mladých hereček nebojí nahoty, ačkoliv nebudu lhát, že mě to nepotěšilo. Ale její největší devíza je, že na mě působí až neskutečně pozitivně, takže i když mele sračky, a že se tomu tady nevyhnula, já jsem spokojen, protože mi stačí se na ní jen dívat. Asi se budu muset nechat vyšetřit. Každopádně film 30% a 40% za Shailene. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Gregg Araki obsadil Sheryl Lee, pretože je veľkým fanúšikom jej výkonu vo filme Twin Peaks (1992), ktorý nazval „jedno z najväčších predstavení v histórii kinematografie“. (Arsenal83)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama