Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (285)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, ale zaujímavý film. Má síce svoje muchy a zbytočné zádrhely, no postupom stopáže je čoraz lepší a finále je už vyložene pôsobivé. Pre nadšencov nekonvenčných novodobých sci-fi kúskov typu "Moon" či "Beyond the Black Rainbow" to môže byť trefa do čierneho a oproti režisérovmu predchádzajúcemu, poloprázdnemu hudobnému videoklipu "Love", ktorý sa zúfalo snažil tváriť ako artové sci-fi, je to rozhodne príjemný krok vpred. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Originální film s nápadem, který přes svojí viditelnou levnost dokázal chytrým scénářem a kvalitní prací s okolím zahrát hodně muziky za málo peněz, navrch přihodil celkem kvalitní triky a i na jednu vyhaslou filmovou hvězdu ještě nějaké ty prachy zbyly. Film nemá žádné pořádné kulisy ani prostředí (kancelářské prostory, poušť), přesto chvílemi zajímavou a tajuplnou atmosférou dokáže navodit dojem áčkového sci-fi, čemuž hodně dopomáhají i celkem kvalitní herecké výkony herců, o kterých jsem v životě neslyšel. Jen za to dokonalé maskování levnosti si tvůrci zaslouží uznání. Výplň děje na tom už tak dobře není, to samé jeho akčnost, a abych řekl pravdu, pointu jsem taky moc nepobral, jelikož se s nějakým vysvětlováním nikdo moc nesere, díky čemuž pak má divák na konci v hlavě asi pět variant, které do vysvětlení pointy zapadají naprosto stejně (případně všechny absolutně nijak) a může si jen hodit kostkou, která z nich film vlastně vysvětluje. Od filmu jsem ale čekal naprosté hovno, utahané nezávislé psychologické sci-fi, které mě znudí k smrti. To se ale nestalo, naopak. 65% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Vcelku docela zvláštní film, ale musím uznat, že mě něčím zaujal. Nevím zda to je prostředím nebo celkovým konceptem, prostě mě to nějak bavilo. Ikdyž se film pomalu rozjíždí, pak se začali dít opravdu divné věci, které jsem nechápal a pomohl mi k tomu až konec, který mě neskutečně potěšil a překvapil. Potěší také hudba, nějaké ty slow-motion efekty, které jsou docela fajn a hlavní protagonisté nejsou také úplné lopaty. Co na to říct, není to áčkový film s velkým rozpočtem, ale ostudu žánru určitě nedělá. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavé v tom "napínání". Od nálezu plastické mapy poměrně jasné jak je to s útěkem. Dění i přes ono testování zpětně nedává moc smysl. Jediné plus je ona lokace, která mi ale taky přišla na mysl někdy k polovině filmu (i když nevím, jak mě to napadlo). Nápadem mi to přišlo poněkud nedotažené, spíše jak nějaký amatérský krátkofilmový projekt, natažený na přílišnou délku. Jako námět k přepracování na skutečný sci-fi film dobré, ale jen jako námět. Bohužel chápat jako film se to zdráhám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že dnešné technológie dávajú zelenú aj vzniku podobných nízkorozpočtových sci-fi filmov s myšlienkami, ktoré by kedysi ostali len v hlavách šikovných tvorcov. Eubank k nim patrí všetkými desiatimi a je len otázka času kedy mu štúdiá zveria nejaký odvážnejší projekt. Vizuálne pútavé, plné metafor a abstraktných scén. Zručná a metodická réžia fungovala v jednotlivých scénach, ale celkový dojem bol akoby to točilo viacero režisérov súčasne a každý si chcel pretlačiť svoju verziu scenára. Eubank totiž nevedel ako pospájať jednotlivé časti. Je jasné, že nápady nie sú to, čo by tomuto mladému vizionárovi chýbalo. Skôr je to akási vodiaca niť zručnejšieho rozpávača, ktorý by celý príbeh dokázal zosúladiť do konzistentnejšej formy. Pokus o KO finálny zvrat ale vyšiel, a pokiaľ divák pochopí, tak určite dá palec hore. 70%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Nomad hackne webkameru jejich druhého počítače, je na místě url adresy vidět adresa localhost. Z hlediska počítačových sítí je to nesmysl, jelikož by se museli koukat na webkameru z notebooku, na kterém email otevírají. (PAULOO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2014 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (PhillM.)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama