Reklama

Reklama

Mých posledních 150 000 cigaret

(TV film)
  • angličtina My Latest 150 000 Cigarettes (více)
TV spot

Obsahy(1)

Film Mých posledních 150 000 cigaret přibližuje politické a tržní pozadí nejrozšířenější závislosti v Česku i na světě. Autor filmu se v rámci své roční odvykací kúry vydává do sídel tabákových korporací a za politiky, aby státem tolerovanou drogu prozkoumal z hlediska byznysu, který přináší a strategií korporací, jak šířit tabákovou závislost. Formou dokumentárního infotainmentu přináší souvislosti, kterým se tabákový průmysl a politici vyhýbají. Na pozadí osobního příběhu režiséra film zhmotňuje začarovaný kruh obchodu s lidskou slabostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (42)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ivo Bystřičan pochopil zákonitosti televizního humoru a v kombinaci s vynesením vlastní kůže na trh přivezl na Jihlavský festival jeden z nejvtipnějších filmů. Na hraně mezi dokumentem (zpovídání politiků, lidí z cigaretového byznysu) a estrádou jak ze skryté kamery („cigáro ve veřejném prostoru“) rozehrává překvapivě přemýšlivou story o tom, proč kouříme, jak a kdy se k tomu dostaneme a jak je těžké se z toho dostat (self-shooting cam). Mohl bych mít výhrady, že snímek nejde až do takové hloubky, jak by si tématika zasloužila, ale dostat se přes hermetickou bránu mlčenlivosti lidí z branže by vyžadovalo pravděpodobně undercover operaci. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to líp, než jsem čekal - jen mi přijde trochu škoda marnit filmový čas postáváním před branou Phillip Morris. Když nemám domluvenou schůzku, tak mě nepustí do každé druhé firmy, to nemusí být zrovna tabákový průmysl. Ono se to radí - ale místo toho se imho dal sehnat nějaký práskač - člověk, co dřív dělal v marketingu tabákové firmy a už tam není: to by mělo podle mě mnohem větší grády. Ale jinak dokument, který se povedl. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Natočit film o cigaretách osobně, přitom vtipně, zajímavě a přitom s rozhovory, které vede aktér/režisér v odění za velkou cigaretu (a s výrazem násilnického, zhoubičkovaného prodavače starožitných plyšáků), aniž by to vypadalo trapně, jako poslední filmy dua Vít/klusák ? To je hrozně těžký, jenže Ivo Bystřičan to zvládl a to s grácií a bez zbytečných strašáků. Skvělý dokument, který dost neprávem zapadl ve stínu Show!, nebo poloamatérských (sic společensky diskutovaných) Šmejdů. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohlo tam být víc faktů, víc vysvětlování a rozhodně větší tlačení na pilu. Pár rozhovorů se Sobotkou a dalšími kumpány to nevytrhne, nicméně zjištění, že po roce NEkouření má chlap dvojnásob kvalitních spermií, než když se oddával tabákové závislosti, mi dostačuje k tomu, abych tento dokument alespoň z didaktického hlediska úplně nezatracoval. Slabé 4 hvězdy...70% PS: Kuřáci, smrdíte! ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který tady zcela chyběl. Oceňuji odvahu režiséra odhalit své soukromí včetně kvality spermií. :) To málokterý chlap dokáže. PS Víčko v puse místo cíga, to je dokonalý :D Tabákové firmy odmítající převzít zodpovědnost, to je alarmující, a v USA nebo na Západě by se to nestalo! Reakce politiků jsou žalostné a ubohé, opět bez jakékoliv odpovědnosti. "JENOM NA KONI KOLIK SPADNE LIDÍ" JAROSLAV KUBERA, SENÁTOR ODS, tato reakce vyžaduje velké IQ :) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama