Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

sarume 

všechny recenze uživatele

Tam kde my potřebujeme celou planetu, Někdo jiný potřebuje louku. myslíte si , že jen člověk , prožívá příběhy a že živout broučků je monotonní a nudný. Koukněte se na tento film a budete okamžitě jiného názoru. Je to film s velkým příběhěm , který hrají malí herci . každý tento herec by si měl jít pro oskara, ale asi by ho neocenil:) Vynikající nápad, Uchvatná hudba, Dokonalá kamera a herecké výkony:) par exelant:) ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit takový kousek.. ne že by tam teda nebyl úplně děj.. Viděla jsem pracovité mravence, fikaného pavouka vodního, líhnoucího se komára, mazlící šneky, jakéhosi tropického pavouka zapavučujícího kobylku nebohou.. a co se mi líbilo nejvíc? Bobika beruška jdoucí si takhle v pohodě po lístečku, přičemž kapka dopadajíc na lísteček ji parádně odmrštila. To muselo být úplně tsunami pro ni.. Nádherné to ale bylo.. opravdu.. super kamera v perfektním přiblížení. Takové pokoukání se nám, měšťákům, často nepoštěstí. ()

Reklama

VerteX 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil Mikrokosmos hned po shlédnutí, asi bych dal pět hvězd. Nyní ale zjišťuji, že ve mně tak hluboký dojem nezanechal... Nemůžu se ubránit dojmu, že podobných záběrů je plný každý slušný hmyzologický (pardon :-) dokument. Přesto je film hezky řemeslně odveden a některé záběry jsou prostě úchvatné. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn príbeh zo sveta prírody, dokument, ktorý vás zavedie do tých najminiatúrnejších svetov zvieratiek, ktoré tvoria začiatok a koniec potravinových reťazcov. Fascinujúce to pre mňa však nebolo, chce to trpezlivosť, je to skôr oddychovka a nanešťastie to chvíľami aj nudí, ale kamera je výborná a hudba ujde. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kvůli fóbiím svých přátel jsem si zvykla (alespoň před nimi) označovat všechen hmyz jako chrousta. Toho se totiž bojí nejmenší procento z nich. Velmi ráda bych doporučila tento film mým milým fobikům. Zcela po pravdě jim sdělím, že jsem u něj byla několikrát napjatá více než při dobré detektivce. Že se mohou těšit (dle jejich zálib) na spoustu sexu, opulentní žranice, porody, zrození, boj na život a na smrt, snahu o záchranu holého života. A to vše bez steroidů a počítačových triků. Jen mám trochu problém, jak tento film vnutit kamarádovi, který se rád vychloubá svými jizvami, jež utržil v lítém boji se slunéčkem sedmitečným. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Půlka režisérské dvojice, Claude Nuridsany, komentoval vypravěčský přístup: "Chtěli jsme se pokud možno vyhnout násilí, dravým scénám a krutým momentům. Svět hmyzu nemá morální zábrany, je drsný a krutý. My jsme se ale rozhodli jít záměrně proti a tyto živočichy jaksi rehabilitovat. I oni jsou každý den konfrontováni s překážkami a těžkostmi osudu při hledání svého místa na slunci. Proto jsme je chtěli ukázat v jakési polidštěné podobě." (NIRO)

Reklama

Reklama