Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

togaf 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekla, že se hezky předvánočně naladím na horor křesťanského svátku a jako uznávaný strašpytel jsem si pustila horor trvající sedm minut. No sakra, to se mi ale krutě nepovedlo. Je to strašidelné! Krátké a děsivé. Klika, že už nechodím do školy, protože jinak bych se tam po Vánocích nevrátila. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krátké animované filmy mám rád, protože mohou velmi překvapit. Tváří se, že nejsou třeba i nic moc, ale pak najednou zjistíte, že to je výborná podívaná. V případě "Třídy smrti" tohle platí dokonale. Ano, animace je jednodušší a místy hodně statická. To ale spíše podporuje hororový dojem, který si na vás při sledování sedá. K tomu ještě skvělý hlas vypravěče, který správně ovládá svou intonaci. Skvělý zážitek a ukázka toho, že jsou zde originální hororoví tvůrci, kteří se nebojí výzvy. ()

Reklama

Furmi 

všechny recenze uživatele

Pol noc ... v TV zapnuté ČT art ... sledujem tento zvláštne amatérsky nakreslený noir príbeh až dokonca a bojím sa že po biednych 7 minutách čo som práve zazrel nepôjdem ani spať. Niečo podobné som si ani vo sme nevedel predstaviť že niekedy moje oko zhliadne, atmosféra akú som práve zažil som naposledy zažil pri velediele The Shining pred rokmi rokúcimi. Poklona človeku čo niečo takéto vytvoril, i celý James Wan sa môže ist skryť, napodobeninu tejto neskutočnej atmosféry tvoril pri sledovaní jeho filmov viac jak hodinu a pol. 87% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Animovaná jednohubka, tematizujúca ponuré tajomstvá skryté za smrťou v školských laviciach. Skon spolužiaka je často prvým a zároveň údesným stretom detskej duše so zánikom a opúšťaním blízkej osoby. Námetov na príbehy, vysvetľujúce naozajstné príčiny takejto udalosti sa nájde v kolektíve triedy vždy dosť. Ak pri tom zapracuje detská fantázia (pri takýchto prípadoch skoro vždy!) o napínavý príbeh je postarané. Keď sa nájde partia, schopná všetky zložky pospájať do tvaru, ktorý nie je trápením, ale sebavedomou kreslenou jazdou, o svižnú hororovú poviedku je postarané tiež! ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Depresivní námět, pochmurná atmosféra celkového zmaru a neodbytný pocit tragického konce, a to vše ve období, které by mělo být pro každého člověka bezstarostným a nejšťastnějším v celém jeho životě - v dětství. Výborně napsaný scénář umocňuje perfektně padnoucí černobílá animace a znepokojivá hudba. A skvěle vypointovaný závěr je prostě jen třešinka na dortu, který je sice upečený k dokonalosti, ale na dětskou oslavu ho raději nenoste, mohli byste ji rozjásaným dětem pokazit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)
  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)

Reklama

Reklama