Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (472)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to možné? Je konečne možné, aby sme sa dočkali filmu do série Transformerov, ktorý bude skutočne dobrý? "Bumblebee" ma presvedčil, že áno. Je to asi spôsobené tým, že sa do režisérskej stoličky tentokrát posadil Travis Knight, ktorý naposledy priniesol najlepší Laika film "Kubo And The Two Strings". A vyhodili sme všetok mizerný humor, ktorý sme nahradili vtipnými a milými momentkami. Osobne mi film najviac asi pripomenul starý film "Short Circuit". Tento film som si užil presne pre tie isté dôvody, pre ktorý som si užil aj tento. Veľmi dobré postavy, dobré vzťahy medzi nimi, vtipné situácie a srdce na správnom mieste. Hailee Steinfeld je vynikajúca ako naša hlavná hrdinka. Veľmi dobre jej rozumiem, ukáže sa ako schopná postava a musím povedať, že jej priateľstvo s Bumblebeem ma skutočne dokázalo dostať do dobrej nálady. A pristihol som sa často, ako som sa pri tom usmieval. A v tom tkvie to, čo tento film tak skvele posúva dopredu. Dokonca si myslím, že aj John Cena je skvelou postavou a v závere sa ukáže, že nie je len čiernobiely človek, ktorý chce všetko zlikvidovať, ale vie nájsť aj v sebe moment prekvapenia a uvedomiť si, že možno sú veci trošku iné, ako sa môžu na prvý pohľad zdať. Akcia vo filme je na konci vynikajúca. Nepôsobilo to tak lacno a tak bezducho ako v posledných dvoch filmoch, no celkovo to pôsobilo dobre zvládnuto. Ak budú Transformeri pokračovať, tak si myslím, že toto je cesta. Nedávajte viac režisérske miesto Michaelovi Bayovi. Ako producent je dobrý, no ako režisér už totálne pohorel. Toto je cesta. A pokračujte v nej. Hodnotenie: A- ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Z kulervoucí, byť poněkud generické, řežby k akčnímu retro sci-fi skoro až ve stylu klasických amblinovek. A to mi sakra sedí. Je fajn, že se tenhle žánr naivních dobrodružství zase docela vrací zpátky a jsem rád, že se tak stálo právě u Bumblebeeho, jehož bezelstný kukuč k tomu vyloženě vyzývá. Je to akční, je to zábavné, místy i krapet dojemné a napěchované lahůdkovým soundtrackem. Ideální popcorn. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak se to fakt povedlo, a pokud budou Transformers pokračovat v téhle podobě, rád na ně budu chodit. Travis Knight zvládl přesun od animáků k hrané trikové podívané na jedničku a v akčních scénách si je absolutně jistý. Navíc jsou podstatně přehlednější než ve všech transformeřích sequelech. Obvykle jsou samozřejmě i výrazně menší, ale zase v bitce jeden na jednoho si člověk podstatně víc vychutná robotí MMA, a když už dojde na epické bitvy armád, tak je taky na co koukat a bordel to nikdy není. Popravdě po úvodní scéně jsem si říkal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby Knight opravdu skončil u trojky Strážců Galaxie. Potěší ale hlavně fakt, že se film tentokrát nebojí zpomalit a řešit postavy, ať už ty lidské, nebo transformeří. Bumblebee sází na příjemnou osmdesátkovou atmosféru, zábavný soundtrack a feeling dobrodružných filmů, jaké v téhle dekádě točil třeba Steven Spielberg. Krom toho Hailee Steinfeld to herecky zvládá jak v poloze nesebevědomé puberťačky, tak i jako odhodlaná hrdinka, a John Cena tu taky nepřekáží. Dobře to vypadá, dobře se na to kouká a je to tak akorát dlouhé, i když v prostřední části by to přeci jen mohlo šlapat trochu svižněji. Fráze „méně je někdy více“ tady platí na sto procent a v sérii Transformers jde po jedničce o bezkonkurenčně nejlepší film. V téhle podobě mají Transformeři ještě co nabídnout, tak na to snad budou lidi chodit. I když chápu, že po Posledním rytíři se tomu, co tu s Karlem píšeme, asi věří dost těžko. Ale zkuste to, příjemně vás to překvapí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přiblblá šablonovitá kokotina, která má Cenu pouze v případě, že jste schopni povznést se nad tragikomické živočišné neherectví a yntelechtuálně nepohrdat asi tak stou, furt tou samou semidebilní degenerativní sériovou matrici – přiletí zlí Dementcepšni, chtějí anihilovat Zeměplacku, načež se dobráčtí Autokokoti spojí s nějakým šikanovaným nesympatickým fakanem a dají jim na piču, což vypadá jako lisování šrotu u Trojka. Navíc dal Míša Záliv své megalomanské pracky od Hasbra pryč, a tak už úvodní potyčka na planetě Juvenilního potrata v souhvězdí Velkého vypatlance trikově vypadá, jako by retardovaní otylí američtí smradi s mongoloidně přikousnutými jazyky do sebe v hračkářství pro postižence vši silou naráželi závadnými fenolovými figurkami, a pak jim pak jen vyretušovali chromozomálně pokřivené ruce. No a poté lůzrovská babochlapí pičinka, co nemá žádné kamarády, protože je sice hnusná, ale zato kráva, a tak se chodí ze zoufalství prstit na vrakoviště, potká Bamblbýho, Pikača mezi Autokokoty, načež po všelikých downorvoucích dobrodružstvích a mačkání beďarů, které opravdu nemá Cenu ani zmiňovat, zprasí civilizaci. Otázkou zůstává, má-li Cenu civilizaci, co točí takové plytké reklamní hračkářské sračky, vůbec zachraňovat. Já bych to teda nechal vyhladit už jen za každého Cenu. Uživatel Enšpígl po tom aspoň romanticky zašukal s Klódelem, když ho předtím nalil banánovým daiquiri a tím to neskončilo, plně chápu, že kakaová áftrpárty může pozitivně ovlivnit zážitek z filmu, ale já na to, kurva, čuměl s dětmi. Vlastními! A tak jsem tomu nechtěl vyrábět další publikum. K tomu všemu mě při tom má antikoncepční selhání neustále děsivě prudila odfrkáváním, koulením očima a uštěpačnými poznámkami, co jim to prý pouštím za pičovinu pro dementy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po trojce nabírají Transformers spád zejména v popírání předchozích dějových linií. Tady se dozvíme, že Bumblebee se dostal na Zemi až v osmdesátkách. Nicméně v Posledním rytíři bojoval za lidi třeba už v druhé světové válce.. Ale tak čert to vem, děckám jsou prej souvislosti úplně jedno, hlavně, že budou slintat blahem a nemusej dělat domácí úkoly..   Pro mě byl tenhle moderní dětský film vcelku utrpením, předchozí infantilitu Bay alespoň vyvažoval svým smyslem pro lacinost, místy až lascivnost. Respektive nikdy bych neřekl, že se mi bude stýskat po Megan Fox nebo Huntingtonovic botoxu, ale tady už těžce zapracoval "snowflake trend", kde ti krásní jsou obvykle i tupí a ti hnusní jsou ti nejlepší, nejchytřejší a cool, a tak jsem se nějak nedokázal u téhle prepubertální taškařice odvázat.  To si raději vždycky pustím Číslo 5 žije. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Vzhled některých Autobotů a Decepticonů se vrací designově do éry, kdy vycházel původní komiks „Transformers“ z roku 1984. Místo futiristických tvarů můžeme vidět jednoduché „hranaté“ Transformery podle původních návrhů. (UncleMorty)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. 12. 2018 v Berlíně. (Varan)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama