Reklama

Reklama

Epizody(6)

Sledujte první minisérii z dílny kanálu Discovery ohlášenou v loňském roce a natočenou na námět knihy Charlotty Grayové: Zlatokopové – Jak zbohatnout na Klondiku. Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů. V této řadě z dílny Paula Scheuringa, Ridleyho Scotta a Davida W. Zuckera hraje Richard Madden (Hra o trůny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je dejová linka prešpikovaná nudnými filozofickými rozpravami a hluchými miestami, neboli to vyslovene hlúposti no faktom je, že dosť uberali na atmosfére. Ale kostra samotného príbehu bola zaujímavá a dobrodružne pútavá, ponúkla široké spektrum ľudských charakterov a v súvislosti s nimi aj niekoľko zaujímavých situácií. Páčila sa mi aj výprava a technické spracovanie. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Richard Madden známejší ako Rob Stark sa opäť vydáva do snežných krajín. Už mám pocit, že to robí zámerne a je závislý na víchrici a snehu. V prvej časti sa zoznamuje s hlavným hrdinom a tým je Bill Hasskell. Mladý a čerstvý absolvent výšky sa rozhodne vziať svoj život do vlastných rúk a odcestuje na Aljašku. Seriál z dielne Discovery tu ešte nebol a tak som bol zvedavý, ako táto dokumentárna stanica dokáže spraviť niečo takéto. Hlavne prvé dve časti a pohľad na nádhernú prírodu si ma získali. Ale čakal som trošku viac. Je to síce o zlatokopoch, ale Billa moc často kopať nevidíme. Skôr sa snaží presadiť takú tu civilizovanú spravodlivosť na mieste, kde smrť je bežná súčasť každého dňa a nik nevie, kedy si príde aj poňho. Zvyšné 4. časti už tak kvalitné nie sú a preto je aj moje hodnotenie 4* a ne maximálne. Inak som sa opäť dozvedel viac o tejto časti sveta hlavne a hlavne ako to tam chodilo ku koncu 19. storočia. Potešila aj postava Jacka Londona, vtedy neznámeho pisálka, ktorý v meste Dawson získaval materiály na svoje bestsellery. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na televizní dílo velmi zdařilá výprava, ovšem radši bych Klondike ve formě jednoho filmu. Občas je to poměrně roztahané a snaha o reálnost je spíše ku škodě. Scénáristicky to působilo poměrně chudě, málo vykonstruovaně a mnohé události se děly náhodou (ale je to od Discovery, takže to beru). Naopak herecky je to více než slušné, postavy jsou dostatečně zajímavé, jen občas trochu černobílé. Hodně brzy víme kdo je a kdo není záporák. Do úplné spokojenosti mi tam něco chybělo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Realistický a poutavý pohled na Zlatou horečku, přičemž prostor dostávají rovnoměrně záběry nádherné krajiny a těžký život zlatokopů, kdy nebylo jediným problémem zlato vytěžit, ale i si ho udržet a odvézt. Konkurence si tady nebrala žádné servítky. Potud bylo vše fajn. Co se samotného příběhu týče, tak ten byl na mě až příliš černobílý. Na jedné straně je tu mladík plný ideálů, který si snaží v drsném světě udržet alespoň nějaké zbytky cti a slušnosti a na straně druhé je tu padouch, který chce ovládnout celé město. Mezi tím se pohybuje spousta jiných postav i postaviček, jejichž charaktery jsou ovšem také až příliš jasné. Snad s jedinou výjimkou. Herecké obsazení bylo příjemné, ale vzhledem k povaze hlavního hrdiny tu Richard Madden vystřihl dalšího Robba Starka, což mi bylo místy až protivné a Tim Roth tu byl za takového záporáka, že místy působil jako karikatura. Ale v zásadě jsem s jejich projevy neměl problém a to platí i pro ostatní herce v čele s Abbie Comish a Samem Shepardem. Celkem příjemné westernové provětrání. 75% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní minisérie, jak se patří. Po skoro až dokumentárním úvodu o drsné a nemilosrdné cestě za vytouženým zlatem totiž dostáváme výtečně napsaný příběh s tak skvostně vypiplanými dialogy, že se i ty největší seriálové vrcholy posledních let musí skoro až klanět. Drsná atmosféra Klondikeu, kde vás kromě zlata může čekat také kulka či tyfus a změní vás k nepoznání, funguje na výbornou. Celé to navíc hodně rychle odsýpá, na výpravě se naštěstí nešetřilo a soundtrack se také neskutečně povedl. Herecké obsazení je pak kapitolou samou o sobě a těžko byste zde hledali slabý článek. Richard Madden je opět za seriálového sympaťáka, Tim Roth si svého záporáka neskutečně užívá, Abbie Cornish je opět k pomilování a Sam Shepard je pak všechny ještě hravě převyšuje. Prostě co to tady ještě okecávám, tuhle minisérii byste neměli za žádnou cenu minout. Discovery útočí na seriálový rybníček opravdu v grandióznim stylu. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Bill Haskell se roku 1901 vrátil na Klondike. Poté už ho nikdo nikdy neviděl ani o něm neslyšel. (TomasB.)
  • Belinda Mulrooney po Zlaté horečce prodělala své druhé jmění. Zemřela v chudobě v Yakimě ve státě Washington roku 1967. Pracovala jako hospodyně. (TomasB.)
  • Kostel Otce Judge (Sam Shepard) několik let po jeho smrti shořel. Dodnes je známý jako Sv. Dawson. (TomasB.)

Reklama

Reklama