Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (584)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Focus je jedním z těch filmů, u kterých se místo na kvalitu příběhu a postav hledělo primárně jenom na marketing a propagaci. A to je také jeden z hlavních důvodů, proč po něm za pár měsíců neštěkne ani pes. Podprůměrný Will Smith, výstřih Margot Robbie, soundtrack, ze kterého Vás za chvíli začne bolet hlava a až směšně předvídatelná zápletka s plytkými postavami. Nic víc, nic míň. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela škoda že ve své druhé polovině nakonec film udělá podraz maximálně tak sám na sebe, protože první polovinu považuji za hodně povedenou a skvěle vygradovanou podfukem na B.D.Wonga. Ono je docela velkým problémem, když divák ve filmu už vůbec ničemu nevěří, když nevěří, tak jej to vlastně přestane i zajímat. Takže už mě bylo docela i fuk co se stane s našimi zlodějíčky. Chemie mezi Willem a Margon jinak zcela v pořádku. První půlka 70%, druhá 40%. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Nablýskaná feel-good heist romantika s výživným soundtrackom (Stouni, Iggy and the Stooges), ktorá viac ako na chytrý scenár vsádza na prekvapivé twisty a sympatičnosť ústrednej dvojice - nestarnúceho cool hocha Willa Smitha a čistokrvne sexy Margot Robbie, z ktorej nám padala čelusť už pri Scorseseho Vlkovi. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je až komický pozorovat Willa Smithe, jak stárne asi 50x pomaleji, než zbytek populace. Margot Robbie je momentálně asi nejvíc sexy áčková herečka a hraje taky dobře. Má fakt našlápnuto děvčica. Samotnej film je fajn, i když postupně už je dost převídatelný, že je všechno hoax. Nejvíc mě pobavila scéna s Asiatem, kterej to měl všechno totálně v píči a pak mne zaujalo sledování australského bouchače, kterak se připravuje na srážku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film. Jedná se o další z již dost dlouhé řady fuckin smart thieves kousků, které však ve vypilované formě nemají šanci ani naponěkolikáté zklamat. Ve Focusu se hraje pramálo na akční strunu, zato pořádný kus pozornosti na sebe strhává Will Smith, což by ani nebylo s podivem, jenže co už s podivem jest, toť výkon neskutečně sympatické sexbomby Margot Robbie, která působí v tandemu se Smithem tak přirozeně, svůdně a zábavně, že se pak divák nemůže nenechat uvrhnout do kolotoče scénaristických intrik a z nich pramenícího náklonostního mišmaše. Kladem jsou taky stylová filmařina a vynikající soundtrack, takže nebýt podle mě suššího konce, šel bych klidně na plnej. Dá se doporučit. 85% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby dosáhly 53,9 milionu amerických dolarů, celosvětové 159,2 mil. (NIRO)
  • Šlo o první film Willa Smithe (Nicky) s označením R (tedy přístupný osobám mladším 17 let pouze za doprovodu dospělé osoby), od uvedení snímku Mizerové II (2003). (Dio_Padre)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama