Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, jak se celkem dalo od Jana Pachla očekávat, nevím, jak moc ve finálním snímku zbylo z Jaroslava Kmenty,. ale režisér a scénárista v jedné osobě se vyhýbá zbytečnému "klímovskému" patosu, film vede lehkou, leč jistou rukou, netlačí na efektní "renčovskou" pilu, takže když si řeknete, že natočil český gangsterský film, nepůsobí to vůbec pejorativně. A teď si ještě vezměte, co třeba Jaromír Hanzlík vyjádří pár větami a troškou mimiky! Postava Káčka vývoj má, o tom, žádná, jen se myslím úplně nechytá divák, co tyhle kauzy nesleduje víc a ještě méně ten (jako třeba já), jemuž už téměř nic neříkají různé ekonomické vazby a tak. 70%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Seriály Jana Pachla jsou fajn, a tohle by bylo asi taky lepší jako seriál. V úvodní půlhodině nefunguje takřka nic. Střih je naprosto nepřehledný, všechno je uspěchané. Herecké výkony krom pár výjimek jsou dost zoufalé. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem přestal vnímat to, že koukám na herce. Tomáš Jeřábek a jeho ministr, to je dost krok vedle, hodilo by se spíše do komedie. Dvojice policajtů absolutně bez charismatu nebo čehokoliv jiného. Hanzlík tomu taky moc nedal. Čermák je fajn, ale dost mi dojem kazila jeho nedostatečná výška, Radovana jsem v něm opravdu neviděl. Nejlepší byl Bjelac a celkem i Pyško. Obecně mi ale přišlo, že by většině scén slušelo ještě pár pokusů navíc. V průběhu filmu se to vše jakžtakž zlepší a rozjede a nakonec se na to celkem dá dívat. Ale teda nic moc. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Čermák a Bjelac hrajú dobre, ale práca s vedľajšími postavy zaváňaju lacinosťou českých TV seriálov. Rejžovi chýba zmysel pre detaily. Na druhú stranu, rytmiku servírovania informácií zvláda dobre a koho príbeh gangsterského hovada zaujíma, ten sa nudiť určite nebude. Na české pomery slušný inštrumentálny soundtrack. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velká očekávání, nakonec jsem se dost často nudila. Čermák dobrý, ale jinak bramboračka s dotykovýma telefonama na konci devadesátých let, aneb jebat na detaily, neb divák je beztak blbec,hlavně aby to bylo celé takové moderní, vizuálně atraktivní a hrozně filmově in. Kdo je kdo mi úplně unikalo, nestíhala jsem se orientovat, ale o to vlastně ani nešlo, ve finále jsem měla pocit, že tvůrci vehementně potřebují prodat tu legendu o tom, kterak český žralok ojebal mocipána. Já to snad ani vědět nechci, mi je pak z těch idiotů podplacenejch na blití, když si uvědomím, že stačí jeden takhle vychcanej Babinskej, pár set tisíc v obálce a celá poslanecká sněmovna skáče, jak zmrd píská. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, kdy se rejža Pachl v mnohém poučil z toho, co bylo na obtíž u televizního Cirkusu Bukowski, v první řadě tu omezil voice overy na snesitelnou mez a vlastně jsou funkční. Bohužel je tu ale jalová práce s vedlejšíma postavama, kdy je z nich jenom sestava pár jednorozměrných figurek a žádná z nich nemá doma v obýváku vycpaného jednorožce, což je značná škoda. Ovšem největší mínus je, že evidentně nefunguje jako samostatný film, jednak je jasné, že tu u něj druhý, africký přílepek, druhak tu vlastně není žádné nosné vyprávění, ale jen sbírka různých střípků, byť dobře natočených. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)
  • Před scénou, kdy vtrhnou policisté do domu Radima Kraviece (Hynek Čermák), projede kolem domu Predrag Bjelac v automobilu BMW třídy 5. V poslední scéně, kde je záběr, jak Radim Kraviec nastupuje do auta, je naráz autem BMW třídy 4 GranCoupé. Tato třída má na rozdíl od třídy 5 bezrámová okna. (jokis)
  • V období, kdy se děj filmu odehrává ještě neexistovala společnost Leo Express, tudíž jejich vlakem nemohl nikdo cestovat. Stejně tak nově přejmenované Letiště Václava Havla se dříve nazývalo Ruzyně. Podobně jsou na tom i použité loga medií, které dnes již mají jinou podobu atd. (necisty)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama