Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (312)

akisha 

všechny recenze uživatele

Pouze a jedině za Natalii Dormer dávám dvě hvězdy. Člověk by řekl, že v roce 2016, u filmu s dost dobrým námětem založeným částečně na skutečnosti, s očividně dostačujícím rozpočtem, exotickými lokacemi Japonska a Natalii Dormer, by mohlo vzniknout něco alespoň PRŮMĚRNÉHO. Ovšem tohle v bubu scénách (které jsou samozřejmě pro horor stěžejní) padá někam do béčkovo céčkových vod nejhoršího druhu nízkorozpočťáků, co se k nim člověk nachomýtne spíš omylem. Scéna jako že hrdinka se pomalu přibližuje k osobě, které není vidět do obličeje, pak se najednou osoba prudce narovná, má velmi strašidelně démonický ksicht a následuje trhavý střih kdy se ksicht přibližuje do kamery, je v tomto filmu modifikovaná do několika stejně nudných variací způsobujících leda nasrání nad takovým nedostatkem invence. V jiný scéně zas týpek se plazí po zemi stylem školníka ze Silent Hillu, což se absolutně a nehorázně vůbec nehodí do stylu filmu. Celou dobu sledování jsem byla strašně nasraná a konec to ztvrdil. Ne, Ne a ne! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Koukatelný průměr, který nijak nevybočuje ze šablony těchto kousků. Jediné plus je, že film celkem rychle utíká. Jednou jsem se i lekl, ale za to mohla reakce mé přítelkyně, takže mě lekla vlastně ona. Je to škoda, protože z onoho mystického místa šlo vytřískat určitě víc. Postavy tak nějak nevnímáte, protože Vám je hned jasné jak dopadnou, stejně tak jako film nedokáže ničím překvapit. 50% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Vítejte v lese, ve kterém na stromech místo šišek visí oběšenci!" Les sebevrahů upoutá diváka na první pohled chytlavým tématem, které je originální zejména díky situování děje do prokletého lesa Aokigahara. Ostatní hororové prvky jsme tu už někdy dříve viděli (sestry, duchové, sebevražda, paranoia atd.), a proto film ve výsledku působí průměrným dojmem, byť byl konec přece jenom nepředvídatelný (alespoň pro mě) - to musím uznat. Zkrátka snímek, který se v rámci svého žánru pravděpodobně ztratí v davu, ale i tak stojí za to ho zhlédnout a nechat se trošku vylekat. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil jen kvůli Medvědovo hudbě. Nakonec to byla snad jediná dobrá věc, kterou The Forest přinesl. Jinej důvod k vidění tohohle filmu asi není. Ale ono asi stačí přetočit si to až na závěrečný titulky, kde je ta hudba aspoň dobře slyšet, páč do toho nekvičí hysterický ženský. I když pořád existuje Youtube nebo Spotify, to bude asi snazší než zbytečně shánět celej film. Btw: Pointa mýho komentáře je pořád daleko lepší, než "šokující" pointa tohohle filmu. Škoda toho podřezanýho (Fuck it, spoiler!) potenciálu, kterej se tam párkrát mezi stromama někde mihnul. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Výsledkem mohl být dokonalý mindfuck, ale potenciál filmu nebyl využit ani z 1%. Já jsem ještě navíc hodně otrávený z toho, že se točilo v průměrném evropském lese, jehož strašidelnost rozhodně nevykouzlí bafání špatných masek a šero nebo mlha. Mluvím slušně japonsky a u Aokigahary jsem pár dnů přenocoval, tak vím, jak vypadá ve skutečnosti (nijak extra strašidelně, jen je tam všude mech - ale atmosféra tam je). Proč film vůbec parazitoval na Japonsku nechápu. N. Dormer byla celkem OK herecky, zbytek ani náhodou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Natalie Dormer počas prípravy na svoju rolu navštívila aj skutočný les Aokigahara pod horou Fuji a hoci kvôli fotografovaniu na chvíľu zišla aj z chodníka, jej japonský sprievodca sa mimo vyznačenú trasu nepohol ani o centimeter. (Five By Five)
  • Zloději přišli na to, že lidé, kteří chtějí spáchat sebevraždu, u sebe častokrát mají cenné věci, šperky a mobilní telefony jako platbu pro převozníka. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama