Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Supr masky, dravá režie, slušné herecké výkony a postavy, na kterých divákovi překvapivě záleží. V postapu mám tyhle atmosférické komorní osobní příběhy o několika lidech velice rád. Do toho ani ne tak tradiční zombie, jako spíš krvelačná monstra, ze kterých jde, když už ne strach, tak alespoň respekt. Zvláštností je určitě ten nepřirozeně umělohmotný vizuál s podivně kýčovitými CGI exteriéry, který praští do očí jako první. To je u podobné žánrovky tak podivný a neobvyklý úkaz, že už jen proto Extinction stojí za to vidět. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Se znechucením pozoruju, že se v poslední době můj oblíbený zombie žánr nějak plíživě senilizuje. Nedávno mě otrávila průserová Maggie s Arnoldem a teď mě zklamali i Španělé (kteří mě obvykle neklamou, ale naopak potěšují). Oproti Extinction mi i telenovelický a hnusným pathosem zasviněný seriál Walking Dead přijde jako náramně záživná, akční a dospělácká podívaná. Sledování jalových rozhovorů tatínka a jeho holčičky je totiž čistokrevné středoproudové filmové peklo, které by snad ani sám Špílberg nenatočil hnusněji. Navíc tatínek je naprostý mimoň, který místo toho, aby svou dcerku učil pořádně střílet nebo kráglovat zombíky mačetou, hustí do ní násobilku, blbec... Ani jejich soused Patrick nenapnil očekávání, která jsem do jeho postavy vkládal. A občasná akční podívaná je totálně domrvená neskutečně příšernou "FFkovou" ruční kamerou. Jedna hvězda za celkem dobré zombíky a druhá hubená a skomírající za našeptávače v Patrickově rádiu (škoda, že potenciál téhle dějové roviny zůstal neuspojivě nevyužit). Shrnutí - mizerná kamera, ubohé triky a prašivá melodramatičnost slabého scénáře. Jak by řekl klasik - nevermore! ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, pretože s lepším herecký obsadením to mohol byť veľmi dobrý príbeh, ktorý by čo sa týka postapokalyptických príbehov konkuroval aj filmom ako Ja, legenda, Cesta či Potomkovia ľudí, pretože odkaz, ktorý v sebe obsahoval naozaj zaujal a výborné bolo aj spracovanie evolúcie zombíkov a ich adaptácia sa prostrediu. S vyšším rozpočtom, pod taktovkou lepšieho režiséra mohol film dosiahnuť podstatne lepšie čísla. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Vivas se po povedeném home invasionu Secuestrados vrhl zombárenský postapo, což samo o sobě není sortou neotřelou, ale ani zdaleka ne nevítanou. Tuplovaně pak v případě podobném tomuto, kdy si nechává pedantsky záležet na freezy vizuálu vylidněného světa. Až nenáhodně se zde pojetím a částečně i příběhem blížíme Lawrencově pecce Já, legenda, přičemž Vivas dbá na charaktery postav, především pak na jejich zpřetrhané vztahy, a neostýchá se z tohoto řádně těžit za účelem citového vydírání. Rozhodně nečekajte zběsilou gory road movie ve stylu 28 dní poté, ikdyž i na ty v jedné scéně přijde, protože zde se vsází na vizuál, postavy a atmosféru. Kdo absenci bodycountu nevydýchá, může spolehnout alespoň na vyšponovaný závěr. Na evropský filmek vedlejšího šáru úplně super, což spolu s letošní bídou zohledňuju ve svým hodnocení. Doporučuju! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela velkej potenciál sem viděl v tomhle filmu.Ale kromě dobře vytvořenej příšerek,a několika silnějších momentek,je to takový drama,točený tak,aby se to dalo promítat i širšímu publiku,takže horor se všim všudy nečekejte,A vlastně to nemá ani pořádnej vodpich,něco jako voda do kopce to plyne.Zklamání,dokázal bych si představit s vodvážnějším rejžou pět hvězd,ale takhle?50%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama