Reklama

Reklama

Burácení

  • USA Rumbling
Trailer 2
Česko / USA, 2015, 87 min

Režie:

Adolf Zika

Scénář:

Adolf Zika

Hudba:

Petr Brant

Hrají:

Tomáš Hajíček, Vica Kerekes, Jana Kolesárová, Chantal Poullain, Zuzana Bydžovská, Vladimír Javorský, Martin Stránský, Richard Müller, Jakub Kohák (více)
(další profese)

VOD (1)

Celovečerní hraný film Burácení je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nestačí něco prožít, je třeba umět svůj zážitek předat divákovi. 1) První, co upoutá pozornost, je příšerný zvuk Pavla Dvořáka, kdy dialogům není moc rozumět. 2) Ono to nakonec ani nevadí, protože se tu nic neděje. Příběh zůstal někde v etapě námětu. A chlapi na motorkách přece zbytečně nekecají, že? 3) Třetí problém je jakýsi nádech amatérštiny - herecké výkony i způsob režie chvílemi působí, jako by šlo o dílo nepříliš talentovaného studenta FAMU. 4) Judista a úspěšný fotograf, 43letý Adolf Zika (scénář, režie) natočil svou celovečerní prvotinu na motivy vlastních zážitků z vězení. Pobyt v base se však ve filmu neobjevuje, jen v jakýchsi předfilmech, na které se po zhlédnutí hlavního filmu ale vůbec nemám chuť dívat. 5) Film je v detailech pěkný, zajímavý, místy i vtipný. Scéna ve vesnické hospodě s Jakubem Kohákem jako hospodským je parádní, i když nefunkční. Snímek má svou atmosféru. Pointa je rovněž roztomilá, i když zbytečně polopatická a naroubovaná. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Po dějové stránce je film velká slabota a nadějný úvod se po pár minutách beznadějně sesype jako domek z karet. Mezi klady lze zařadit snad jen zajímavé obsazení, slušnou hudbu a sem tam nějaký ty odhalený kozy. Kdo je fanda silných strojů a burácející motory ho rozpalují stejně, jako vrtící se nahotinka, může si hvězdičku přidat, protože toho si tady užijete vrchovatě. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Včera jsem to viděla podruhé, neb to dávali v televizi. A předem upozorňuji, že při hodnocení teď budu velice až převelice neobjektivní, ale z původních tří hvězd (už tehdy protekčních), tomu sypu jakožto srdcovce plný počet. Ano, ten film má většinu myslitelných much, které vás napadnou, ano, scénář je slabota, ano, skoro všechny postavy tam jednají nelogicky, ano, hlavní zápletka nedrží pohromadě - a je natolik vykonstruovaná (nebo-li blbá), že jí prostě uvěřit nelze, ano, za závěr by se snad nemusela stydět ani Rosamunde Pilcher. Ale dohromady je to velká a osvěžující jízda Tomáše Hajíčka, přímo oslava chlapství. Režiséři by si ho měli mnohem víc půjčovat, snad by se u Krucipísků nezlobili. Vypadá a chová se jako chlap, což se v českých filmech opravdu vidí málokdy, a překvapivě je schopen i citlivě hrát. Když jsem se na to dívala podruhé, už jsem ani nepřemýšlela o ději, jen jsem si vychutnávala kultovní okamžiky (objednávání oběda v hospodě, traktoristu Richarda Müllera, setkání v lékárně, přepadení benzínky). ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Burácení je vlastne pomalý pokľudný filmík s dobrou hudbou a skvelým Hajíčkom (snáď ho ešte budeme mať možnosť vidieť vo filme). Obsahovo to občas zadrháva a pôsobí to neotesane, ale mňa tá atmosféra podivne podmanila a ja som sa díval na Burácení (bez burácania) rád. A skoro som opomenul Riša, ten mal príjemne potešil tiež.(v mini roličke).**/*** ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z tech filmu, ktery chce rict strasne hodne a nerekne temer nic. Po tydnu nebude vetsina divaku vedet o cem to vlastne bylo. Motorkarske prostredi je mi cizi, nesympaticka hlavni postava a herecky vykon Hajicka ci Polivkove je spise divadelniho az ochotnickeho charakteru. Prekvapive je ovsem ve filmu i nekolik vynikajicich scen, treba rozhovor na divadelnim podiu, ci navsteva u dveri Bydzovske. Potesi i Javorsky. Postav a podobnych epizod je vsak ve filmu zbytecne hodne. Kvalitou strasne nevyrovnany pocin. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Režiséra a scenáristu Adolfa Ziku s představitelem hlavní role Tomášem Hajíčkem (Adam) pojí punková minulost. Zika hrál na elektrickou kytaru v hardocorových Serious Music a Hajíček byl bubeníkem Oi punkové kapely Huber Macháně. (Olík)
  • Námět byl původně zamýšlen jako dokumentární film. (jenik71)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno