Reklama

Reklama

Galveston nám přináší syrový příběh o zabijákovi jménem Roy Cad (Ben Foster), který při plnění jedné zakázky náhodou zachrání prostitutku Rocky (Elle Fanning). Od této chvíle se jejich cesty zkříží. Když jsou oba na útěku, tak si Rocky vyzvedne svou malou dcerku. Zdánlivé chvilkové štěstí, kdy si chtějí dát dohromady své životy, se ale pomalu a jistě krátí. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Galveston je velice fádní a únavné drama o lupiči, jenž si vyslechne smrtelnou diagnózu, a tak se rozhodne věnovat své poslední týdny ochraně prostitutky, jelikož oba se ocitli v nelibosti místného mafiánského bosse (naprosto nevyužitý Beau Bridges). Synopse zní zajímavě, ale vše co následuje je jen pomalé, nekonečné bloumání o životě zatracenců, aniž by snímek nabízel nějakou hlubší sondu do těchto problémů, či nedej bože odpověď. Výkon Bena Fostera je solidní, ale Elle Fanning mi do své role už moc nesedla, v jejich interakci není žádná chemie. A jestli závěr měl útočit na divákovy emoce, tak mě teda zanechal naprosto chladným. [Sitges 2018] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Herecky i režijně zdařilý film, který se mi osobně velmi líbil. Dějově to sice asi není nic, co bychom už někde neviděli, ale v tomto případě mi to nevadilo, protože to má velmi dobrou kameru, protože se tam ve dvou scénách mihne má oblíbená María Valverde, a protože mě závěr dojal k slzám. Jako už tolikrát, nechápu zdejší nízké hodnocení (aktuálně 53 %). ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Občas je třeba si pofňukat u té tragicky romantické, nenaplněné osudové lásky. Americký jih, zapadákov, rozbité okresní silnice, živobytí v kabelce, zakouřené putyky, laciné motely u cesty a nemytý, potící se venkovský plebs. Sice lze tušit, kam se tento archetypální příběh bude vyvíjet, leč dokonalá chemie mezi charismatickým Benem Fosterem a přirozeně přesvědčivou Elle Fanning je všeobjímající. Mélanie Laurent je dobrá! ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi až nechce věřit, že takto průměrný a klišoidní příběh vzešel z pera Nica Pizzolatta – člověka stojícího za seriálovým hitem True Detective, který se v mnoha ohledech vymyká všemu, co jsme mohli za poslední dlouhá léta v krimi žánru spatřit. Zato Galveston se nevymyká vůbec ničím, je dost fádně natočený a postrádá tah na branku. Film po nějakých 20 minutách uvízne na mrtvém bodě, kde se takřka zbytek stopáže plácá. Něco trochu nápaditého se rozjede až v samotném závěru, ale ani to není natolik zajímavé, aby to zlepšilo celkový dojem z předešlého (ne)děje. Jestli se v knize řeší hluboké existencionální otázky, tak na ty film příliš nedbá a spíše se snaží diváka znudit, popř. otrávit nepřesvědčivým výkonem Elle Fanning. Bena Fostera je v tomhle filmu škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Gangster na pokraji smrti a šlapka si na společném útěku před místním kápem dávají dohromady své životy a zároveň k sobě nacházejí cestu. Námět x krát recyklovaný a Melánie Laurent do něj nepřináší vůbec nic nového. Nicméně má k ruce Bena Fostera a Elle Fanning a to mi tady stačilo. I když se na obrazovce nedělo nic zajímavého, a to byl poměrně častý jev, přítomnost této dvojice ta hluchá místa v pohodě vyplňovala. Závěr byl brutální tlačenka na city, ale na mě to fungovalo. Na Fostera jako Žižku se těším víc a víc. 65% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama