Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad, který má koule. Nekorektní skečové pásmo. Sledujte jen na vlastní nebezpečí. Pečený sněhulák je původní skečová show plná nekorektního humoru, jejíž silnou devizou je sehraná parta talentovaných herců. Právě díky jejich společným improvizacím a správnému „jiskření" vzniká osobitá zábava, která nabízí svébytný pohled na život i situace kolem nás, které jsou i nám často povědomé.
Osou každého dílu Pečeného sněhuláka je fiktivní reportáž, která si pomocí mystifikace dělá legraci z nejrůznějších věcí kolem nás. Mezi „reportážními vstupy z terénu" se pak střídají jednotlivé skeče. Jejich témata jsou nadčasová, od satiry na současnou společnost a vyhraněné charaktery lidí, se kterými se občas v životě setkáváme, až po ryze absurdní situace.
Ambicí pořadu je navázat na tradice populárních zahraničních vzorů, jakými jsou např. Monty Pythoni, série Malá Velká Británie, Big Train a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (241)

nemer 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době inteligentní humor typu Monty Python (místy mi hoši připomínají Sklepáky), na který se dá dívat! Skvělé. Bohužel autoři mají tu smůlu, že jsme v České republice, kde podobné typy pořadů uspějí tak jedině na čt2 v pozdních nočních hodinách u menšinového diváka, protože většinové stádo hltá raději bezduché Partičky a podobné hrůzy. Oceňuji šikovné herce a řadu nezapomenutelných scének (např. výstižné vyobrazení české armády a národní demence :), stejně tak Mozek nebo Peklo jsou skvělé) Bohužel u stáda toto nikdy nemůže uspět. V Německu by pořad zřejmě sklízel ovace (die Anstalt mi přijde místy podobný, ale mají slabší herecké obsazení), ale nejsme v Německu. Bohužel v ČR se nic podobného nenosí. Škoda, konečně máme pořad neodpadního západního formátu, ale zdebilizované stádo to prostě nemůže ocenit. Divák byl přeceněn. Věřím (a radost z toho nemám), že Sněhuláka brzy vystřídá nějaký blivajz Vaření s XY nebo výživná dementní telenovela, protože přesně takové pořady si žádá většinový český divák. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Asi se shodneme, že se neshodneme. Každý má jiný vkus a o různorodosti smyslu pro humor není třeba mluvit, takže ... Mi Pečený sněhulák svým stylem sedí, já se u něj zasměji, pointu si ve skečích najdu a radost mám převážně z hereckých výkonů všech protagonistů, jimž tato komika velice sedí a vtipnost jednotlivých gagů jim dokáží dodat právě oni svým ztvárněním. Jediné, co mi na Pečeném sněhulákovi opravdu hodně vadí, jsou komentáře jeho odpůrců. Něco se mi líbit nemusí, ale že se najde tolik lidí, co jsou schopni něco tak nechutně odsoudit, to bych ani v naší zemičce nečekala. Uklidňuji se tím, že klesání míry adekvátnosti použitých adjektiv v komentářích a stoupání jejich vulgarity má dle mého hodně společného s inteligencí autorů těchto komentářů ... ()

Reklama

NinonL odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jeden díl a nevěřila vlastním očím - uším. Dělat si legraci z nevidomých nebo z psychicky nemocných chce notnou dávku cynismu. Ale servírovat to (hlavně mladým) lidem jako normální, jako trend, jako legraci, je hnus všech hnusů. Další část se věnovala po tisící lánskému projevu prezidenta republiky, po tisící prezidenta urážela. Bývalý komunista, dnes generální ředitel ČT přejal praktiky bolševické televize velmi dobře. Komunisté byli taky agresivní, manipulovali, překrucovali fakta, vysílali lži a propagandu. Také dělali z diváků idioty. Ale nikdy nebyli vulgární a nikdy nehanobili symboly československého státu. Podobná nenávist a hysterie v médiích probíhala naposledy v 50. letech, v době politických procesů a poprav (Slánský, Horáková a další). A já se ptám - proč mám nejhorší komunistické praktiky na Kavčích horách platit? Proč mám platit propagandu, manipulaci, lži a stupiditu? Proč mám platit ponižování nemocných lidí? Proč mám podporovat vymývání mozků, nenávist a bolševické způsoby současné "veřejnoprávní" televize? ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden díl tohodle neštěstí stál 750 tisíc. Sedm set padesát tisíc!!! Infobaden TV si vystačí s 2/3 rozpočtu na jeden díl celej rok. Tohle fakt bolí. Totální selhání na všech úrovních. Trapnost a totální absence takových základních věcí jako je humor nebo pointa. Odkazovat se na Monty Pythony je známkou demence a ztráty soudnosti. Jestli aspoň něco stojí za to, tak reportáže infobadenovskýho ražení, i když často ne takových kvalit (► 1, 2; 67 min.). Každá rozsekaná do 4 vstupů v průběhu dílu. Ten okolní balast ale z totálního dna vytáhnout nedokážou. Celej sněhulák působí od začátku do konce amatérsky a odflákle a název, cokoliv se sněhuláky nebo znělka kombinující Also sprach Zarathustra s rozjuchanou znělkou jakéhosi pořadu pro nejmenší je jedno nekončící WTF. Kvalitní satira dnes prostě nemá šanci dostat se do televize. A doufám, že na současných 13 dílech tohle neštěstí skončí a nedočkáme se dalších veřejnoprávně vyhozených 9 mega. | ► Pečený sněhulák ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na veřejnoprávní televizi docela šok. Víc zábavy poskytne libovolná ranní show průměrného komerčního rádia, víc improvizace nabídne divadelní kus nějakých amatérských ochotníků v Horních Kotěhůlkách, víc absurdna divákům věnuje chování některým fotbalových fanoušků, víc satiry obstará průměrná glosa nějakého tuzemského deníku. Kohák mě ještě před zhlédnutím jednoho z dílů bavil, můj smysl pro humor ovšem asi ještě není řádně vypečený. ()

Galerie (5)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama