Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovní název) (více)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Neznášam, keď je polícia prezentovaná ako banda nesvojprávnych idiotov, ktorých vaše problémy začnú zaujímať až keď ležíte na dlážke v kaluži vlastnej krvi. V Creep je to úplne rovnaké. Chlapíka terorizuje evidentný psychopat s násilníckymi sklonmi, duševne chorý, ktorý sa s ním pobil a následne mu posiela choromyseľné videá, nože a zmagorené vyznania lásky. Chlapík zavolá na políciu. Tam sa ho spýtajú na meno dotyčného. Nevie resp. vie, ale zrejme bolo falošné. Spýtajú sa ho na adresu, kde magor býva. Chlapík to samozrejme nevie. Odkiaľ by to asi tak mal vedieť? Navrhne im, aby prišli a sňali odtlačky z noža, ktorý mu magor poslal (a z ďalších vecí, ktoré boli v zásielke spolu s bodnou zbraňou). Polícia to ignoruje. Pravdaže chápem, že v týchto typoch filmov musí byť polícia prezentovaná spomalene, lebo ak by v polovici filmu nabehlo komando kukláčov a zmrda rozstrieľalo na kusy, nemali by sme horory. Ale ukazovať políciu ako bandu neschopných blbcov, ktorí vyžadujú od obete, aby vyriešila prípad (!), je nevkusné. Nečudo, že znechutený hrdina dôkazový materiál následne šmarí do smetiaka (!). A inak? Až na priemerné výkony oboch predstaviteľov fajn. A skutočne nechápem, kto toto preboha môže pokladať za komédiu. Toto je (hororový, temný, znepokojivý a napínavý) psychotriler ako vyšitý. Neobsahuje vôbec žiadny humor. Miestami čudný, miestami stratí dych, miestami príliš WTF a miestami nelogický (dal mu prášky na spanie a chlapík bol po troch minútach čerstvý ako rybička?), inak ale hodnotím skôr kladne, než negatívne. Vrátane drsného konca. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ten konec je podle mě pěkně debilní, že si to uvědomovali i sami tvůrci, ale vem to čert, takhle creepy věc jsem už dlouho neviděl. Velice účelně natočené, děsivě autentické (k vyvolání strachu nejsou zapotřebí žádné nadpřirozené síly, stačí jedna reálná situace, ve které by se mohl ocitnout prakticky každý). Jeden z prozatimních hororů roku, tagům "komedie" a "romantický" vůbec nevěnujte pozornost. Propotil jsem nejedno triko a fakt to nebylo venkovníma třicítkama. Americký nezávislý horor jede! ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduše natočené found footage, bez žádných velkých ambicí, ale v zásadních hororových elementech celkem funkční. Patrick Brice a Mark Duplass si chvíli improvizačně zablbnuli před i za kamerou a vytvořili malý, ale úderný film. Creep funguje právě díky jejich sehranosti, díky které se jim daří vytvořit uvěřitelnou dvojici, v které si Duplass užívá roli šíleného vraha a Brice "něco tušící" oběť jeho krvelačného řádění. Nejedná se o nic světoborného, ale na vymezeném hřišti, které si tihle dva vytyčili, sehrávají vcelku povedenou hororovou povídku s creepy atmosférou a háčkem zaseknutým v divákově puse, za který vás tvůrci tahají a tak celou dobu čekáte až nastane onen velký zvrat. Jako ukázka schopností Patricka Brice Creep slouží svému účelu vcelku dobře, ale pořád má tenhle film spíš pachuť studentského filmu než-li hororu, který produkoval Jason Blum. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

No, komédia... Možno aj hej, ale takým veľmi špecifickým cynickým a škodoradostným spôsobom. A rovnako špecifický romantický príbeh :D Úžasne napínavé a unsettling po celú dobu stopáže. Pritom to atmosféru buduje v základe úplne minimalistickými a jednoduchými (až banálnymi) scénami. Duplass je vážne CREEP as fuck, pre diváka (a hlavného hrdinu) totálne nepredvídateľný. Ten úplný záver mi tam prišiel trochu naviac (dalo sa to domyslieť), ale to je asi jediná väčšia výtka. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kravina (v dobrém slova smyslu, převážně) dvou kamarádů, která se dá stěží někam žánrově zařadit a na které je vidět, že do toho oba dali srdce. Ta "hravá amatéričnost" (což není úplně přesný výraz, ale snad chápete) se mi na tom hodně líbí, protože mi vzdáleně připomíná prvotiny Petra Marka, každopádně z toho ale nemůžu být nadšený, když v tom byl potenciál na víc. Čekal jsem nějakou lepší pointu nebo aspoň něco méně čitelného, vyvíjelo se to sice slušně a místy i atmosféricky, ale fakt z toho nevzešlo nic, co by mě nějak překvapilo nebo aspoň oslovilo. Je to takové správně ujeté, párkrát jsem se i nad tím zasmál (ačkoli to má tak strašně specifický humor, že se u toho bude smát snad jen málokdo), ale stejně se to dalo celé líp promyslet, zbavit nelogičností (třeba ten telefonát policii, ve kterém Aaron vůbec nezmíní nic podstatného), vyhnout se na konci tomu největšímu hororovému klišé a líbilo se mi to hodně. Takhle je to sice milé, ale nedotažené. Ale na dvojku kouknu určitě, celkem mě zajímá, jestli se to tam celé posune někam dál, nebo to bude to samé. Lepší 3* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v meste Crestline, v Kalifornii. (BoredKid)
  • Pracovný názov filmu bol Peachfuzz. (BoredKid)
  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)

Reklama

Reklama