Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejedenkrát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do okamihu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejeden krát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do momentu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. "Misery" príbeh z pohľadu španielskych tvorcov, pestro obohatený o sesterský "love story súboj", aneb, ako to prejebe dvom ženám v hlavách, ktoré si z rôznych dôvodov, po pomerne dosť dlhú dobu - nevrzli. "Musarañas" je slušný thriller, no slabší horor, ktorý zhruba po uplynutí prvej tretiny nijak nenudí. Herecký výkon Macareny Gómez je skutočne excelentný. Najmä vďaka nej pôsobili niektoré psychicky vypäté pasáže, veľmi realisticky. Mimoriadne gore zábery síce nemožno očakávať, no tie ktoré sa objavili, boli spracované na slušnej úrovni. Navzdory uvedeným plusom, od tohto snímku som očakával viac - 65% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Musel jsem to posunout až do závěrečné třetiny, jinak bych se unudil k smrti. Španělé tentokrát bohužel příliš nezabodovali, umí natočit mnohem lepší thrillery / horory. Herecky to sice je na úrovni, ale zpracování je špatné. Napětí se nedaří budovat tak, jak je u Španělů zvykem. Za ten docela povedený závěr nakonec dám 2 hvězdy, ale pochybuju, že bych se na to chtěl někdy dívat znovu a prokousávat se hodinou nudy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JSI TO UDĚLALA? NIC, JEN BRÁNILA SVŮJ DOMOV“… /// Montse a La Niña jsou sestry. Montse je trochu rozbitá (a strašidelná). Pomalej a klidnej příběh dvou sester, do kterýho má vnýst trochu vzruchu chlap… Lehce krvavá a ironicky úsměvná komorní podívaná, která moc strašení nenabídne. Ale originální to asi bude! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Taťka ve mně vidí mamku (že seš kluk? Tak to potěš klobás…). 2.) Nevím, kolik mrtvol se vejde do 3+1 (malýho). 3.) Thx za titule „hladass“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ségry to zase nezmákli a pro tentokrát ta s agoraphobií, která si nárokuje svou mladšiu sestru vyleštila snímek do rudo rudý červeně. A tak som si pročetla vizuálny manuál , jak by si asi poradila s těma šmejdama absolvujícima home invázi ve snímcích odvedle ( aj keď tady žádná invaze nehrozí ). Macarena svoju rolu doslova sežrala a nenechala ma pri hodnotení na pochybách. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A další skvělý kousek španělské thrillerové školy! Tentokrát je to tak na čtyři a půl, ale já zaokrouhluju nahoru, i když: 1)La Niña (tedy samozřejmě myslím její představitelku) byla typově i svým hereckým projevem nepříliš šťastně zvolena 2)Naštvalo mě, že kamera nasadila decentní ústup ve chvíli, když Montse porcovala blondýnu nebo když mordovala dvě ženštiny v pokoji pletacími jehlicemi. Ale na druhou stranu 1)Macarena Gómez (Montse) je geniální 2)Natočit téměř celý film v jednom bytě tak, aniž by se divák chvilku nudil, považuju za vysoké scénáristické i režisérské umění 3)A hlavně proto, že mě irituje zdejších modrých 69% pro tuhle krásnou filmovou lahůdku, zatímco spousta dementního mainstreamového hollywoodského shitu se tu vyhřívá na červeném výsluní! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo len 22 dní.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama