Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 2
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (328)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou Vinaři, taková zábavná jednohubka :) Z neznámého důvodu jsem se na ně hrozně těšil, protože na mě tento seriál působil jako milý pohled na moravské městečko, kde je středobod Víno. A to jsem i dostal! Příběh se odehrává ve smyšleném městě Křetice, kde rod Pavlíčkovců vedeným Václavem Postráneckým dělá nejlepší víno a proto němu stojí rod Vlčků v čele s Hynkem Čermákem, který má sice největší vinařství, ale "zprasí" každou láhev. A k tomu se přidávají další a další postavy, které dotvářejí celý příběh. Není to kdovíjaká perla kinematografie, ale mě se to líbilo, některé díly byly opravdu zábavné, jiné trochu horší, což u celkové délky seriálu 16ti dílů je docela napováženou. Jednoduchý humor, jsem tam super hloupé charaktery, vlastní moravský jazyk, ale určitě to tak bylo zamýšleno a když na to přistoupíte, tak se Vám Vinaři musí líbit! Seriál určitě táhly již dva zmínění Postránecký a Čermák, byli vážně skvělí a neméně zdatná byla i vycházející hvězda Anna Fialová, která se svým mottem "Zrcátka jsou od toho, abych byla krásná" si mě prostě získala. A to celé zabalíme do překrásných exteriérů, rozlehlých vinohradů a jednoho kouzelného "moravského" městečka. Vše podtrhnuté skvělou úvodní písní od Chinaski My máme rádi víno. Pro mě je veselý, nevšední, český seriál, na který se ale musíte naladit. Pokud se Vám to podaří, tak si tento seriál užijete stejně jako já. ()

ghatos odpad!

všechny recenze uživatele

Já na Slovácko jezdím často. Tenhle seriál vsází na jedinečné prostředí Jižní Moravy, takže by si diletanti mohli zjistit určité věci (jazyk, prostředí, kulturu atd.) a ne vyfabulovat si dementní postavy v dementní vesnici. Když vidím Postráneckého rozesmátou hubu, jenž má v lidech asociovat tu "pravou" Moravu...chce se mi blít. 10%. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem nabyl pocit, že jistí pražští (a nejenom pražští) herci s kolektivem všech možných spolutvůrců dostali opět chuť na moravské víno (pokud možno zdarma) v nějakém tom sklípku u vinaře, který se rád pochlubí nezvyklou, atraktivní návštěvou filmařského štábu. Inu, když je v pozadí nějaký ten osobní zájem, kvalita obvykle pokulhává. To byl pravděpodobně případ i Bobulí. Nádherné letecké záběry mého rodného kraje ve kterém žiji nic nezmění na mém hodnocení. Odbytý scénář zaměřený především na jednoduchého diváka, přitroublé dialogy a samozřejmě, jak jinak, natvrdlí poldové (jako v Kameňáku). Sledování dalších dílů přenechám "novákům" , "primákům" a všem dalším gumákům. Už dávno, dávno se netočí v moravském kraji o moravském kraji stejně dobré filmy, jako kdysi např. Náš dědek Josef či všechna ta bouřlivá a zralá vína s Vladimírem Menšíkem. Všechny ty filmy (když pominu tu nešťastnou socialistickou ideu) ukázaly ve smutku i s humorem tu naši pravou vinařskou Moravu. To co vidíte v seriálu "Vinaři" je obyčejná komerce, která nemá nic společného s kvalitním filmařským uměním. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu už ve fázi hotového scénáře. V té době jsem ještě neměl k alkoholu tak negativní vztah, jaký k němu mám nyní. Sahal jsem po tom tehdy s tím, že by to mohla být pěkná, milá oslava specifik života na jižní Moravě. Už po chvíli jsem ale věděl, že tohle se mi líbit prostě nemůže. Poetika jižní Moravy? V žádném případě! :( Jenom pitvoření, nesmyslné zápletky, a jak se ukazuje - tristní, ale skutečně tristní zpracování! Fialovej hnus! Promarněná příležitost. Příležitost k čemu? K propagaci pití alkoholu? Tak tahle snaha se jako jediná zdaří na výbornou. Piják bude potěšen, noví se díky tomu mohou zrodit. Divák si na tom ale nepošmákne. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Masivní kampaň navazující na Bařinovy Bobule a příslib seriálu natáčeného mimo studio a herecké obsazení slibovaly mnohé, Vinaři však nabídli pouze kolísavou nekvalitu jednotlivých epizod, děsivé postavy (Postránecký byl podle mě naprostý záporák), trapné vtipy a nesnesitelné zneužívání leteckých záběrů na vinohrady. ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • V epizodě Nová generace (2014) si farář (Pavel Liška) nechá udělat test plodnosti, který ukáže, že je neplodný. V epizodě Svatba (2015) ale na otázku Jany Hamplové (Jitka Čvančarová) „A co budeš dělat?“ (míněno po svatbě) odpoví, že děti. To přeci nemůže, když je neplodný. (Bobika16)
  • V seriálu si kněz Tomica (Pavel Liška) zapisuje hříchy, avšak ve skutečnosti si kněz zásadně nic zapisovat nesmí. (M.B)
  • Vesnici Křetice, v níž se děj odehrává, na mapě nenajdete, protože vůbec neexistuje. Záběry z vinic jsou z velké části z CHKO Pálava. Ve snímku lze také shlédnout záběry na Vodní dílo Nové Mlýny. (wirtr)

Reklama

Reklama